HAZİNE BULDUM DEYİP DOLANDIRDI

HAZİNE BULDUM DEYİP DOLANDIRDI

Bir vatandaş, bir küp altına ortak olma hayaliyle yeni tanıştığı şahsa, eşinden dostundan borç aldığı 32 bin doları kaptırdı.

 

Merkez Yıldırım ilçesinde yaşayan bir kişi, apartman komşusu tarafından İnegöl`de bulunduğu söylenen hazineye ortak etmek vaadiyle dolandırıldı.

 

YENİCE’DE HAZİNE BULDUM DEDİ

İddiaya göre, Yıldırım ilçesinde H.Y`nin oturduğu apartmana taşınan M.B, kısa bir süre sonra komşusunun evine gidip gelmeye başladı. M.B, H.Y`ye B.K adlı arkadaşının İnegöl’e bağlı Yenice beldesinde bir küp altın sikke, kama, 4 kilogram altın tozu ve heykel bulduğunu söyledi.

 

90 BİN TL’YE ORTAK OLDU

M.B, komşusunun evine bir sonraki gelişinde, bulunduğu iddia edilen hazinenin fotoğraflarını getirdi. Cep telefonundan fotoğrafları göstererek hazineyi alan kişinin çok zengin olacağını belirten M.B, hazineyi almak için eski hal binasında bulunan dükkanını 190 bin TL`ye sattığını, eksik kalan 80-90 bin TL`nin H.Y tarafından tamamlanması halinde, hazinenin yarısını kendisiyle paylaşacağını belirtti.

 

H.Y, bunun üzerine hazineye ortak olacağı düşüncesiyle 32 bin dolar, 9 adet çeyrek altın, 2 adet cumhuriyet altını ve 3 adet altın yüzüğü M.B`ye verdi. Para ve altınları komşusuna verdikten bir süre sonra dolandırıldığını fark eden H.Y, polise giderek şikâyetçi oldu.

 

Polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54