www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

İnegöl´den 220 firmanın katılım gösterdiği 14. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı´nda konuşan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, 1 milyar dolarlık bağlantı hedeflediklerini açıkladı.

Her yıl ortalama 500 İnegöllü firmanın katıldığı CNR Expo Mobilya fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Mobilyada yeni trendleri belirleyen ve bir milyar dolar ihracat hedefi ile ziyarete 14. Kez açılan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (CNR İMOB)´un açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci katıldı.

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (CNR İMOB)´un açılışından önce bir konuşma gerçekleştiren MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, ?Mobilya sektörünün dünya pazarından aldığı pay her geçen gün artıyor. Geçen yıl 2,7 milyar dolar ihracat yapan mobilya sektörünün dünya sıralamasının ve kilogram başında düşen ihracat değerinin her geçen yıl artıyor? dedi.  Güleç, "Dünyanın mobilya ile ilgilenen tüm şehirlerinde CNR İMOB Fuarı´nı bilmeyen mobilyacı kalmadı? ifadesini kullandı.

HEDEF 150 BİN KATILIMCI

Bu yıl fuara en az 150 bin katılımcı beklediklerini ve bu sayının çok daha yukarılarda olabileceğini kaydeden Güleç, bunların 40 bininin yurt dışından geleceğini aktardı.Güleç, yabancı fuar ziyaretçilerinin normal turistlerden çok daha fazla harcama yaptığını anımsatarak, İstanbul´un bu alanda CNR İMOB sayesinde ocak ayının son haftasında ciddi ziyaretçi ağırlayacağını bildirdi.

1 MİLYAR DOLARLIK BAĞLANTI

Geçen hafta Köln´de mobilya fuarına katıldıklarını dile getiren Güleç, "İnanın herkes CNR İMOB´u soruyor. Bizim fuarımız büyüdükçe Avrupa´daki fuarların küçüldüğünü söylüyorlar." diye konuştu. Güleç, bu yıl mobilya sektörünün gerçekleştirmeyi hedeflediği 3 milyar dolarlık ihracatın 1 milyar dolarlık kısmının bağlantılarının CNR İMOB´da yapılacağını vurguladı.

"YENİ TRENDLER BELİRLENİYOR"

Güleç, henüz fuar açılmadan uluslararası ziyaretçilerin ve yabancı heyetlerinin alana geldiğini belirterek, buraya çok ciddi ilgi olduğunu vurguladı. Güleç, ?Markalarımız burada hem yeni trendleri belirliyor hem de iş birliklerine imza atıyor. Bazen bir yılın trendi 3-5 yılı etkiliyor. Firmalarımız artık dünyaya marka oluşturuyor. Yani Türk mobilyacısı artık sadece Körfez, Orta Doğu, Balkanlar, Kafkaslar ve Doğu Avrupa´da değil yükselen Asya pazarlarında, ABD´de, AB´nin önemli ülkelerinde de trendi belirleyen konseptler oluşturmaya başladı.Türk mobilyacısı dünyada hem yeni trendleri belirliyor hem de artık çocuk mobilyası, akıllı mobilyalar, genç mobilyası gibi alt dallardan markalar oluşturuyor. Dünyanın en önemli fuarlarına markalar artık Türkiye´den gidiyor? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00