Hedef Yılsonu Bitirmek

Hedef Yılsonu Bitirmek

2. Etap TOKİ’de inşaatlar hızla yükseliyor. Müteahhit firma yetkilileri; evleri, okulu ve aile sağlığı merkezini yılsonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirtirken, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise yeni alan oluşturulması halinde 2.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TOKİ 2. Etap konut inşaatlarını ziyaret etti. AK Parti İlçe yöneticileri ve müteahhit firma yetkililerinin de bulunduğu ziyarette inşaat alanında incelemeler yapan Şahin, TOKİ İnegöl Genel Koordinatörü Recep Akyıldız’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Akyıldız açıklamasında, inşaatı yılsonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

1 GÜNDE 8 DAİRE YAPILIYOR

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren TOKİ İnegöl Genel Koordinatörü Recep Akyıldız, 2. Etabın yaklaşık 140 dönüm arazi üzerine kurulduğunu söyledi. 40 bloktan oluşan konutlarda bin 244 daire, 40 kapıcı dairesi ile birlikte toplam 1 bin 284 daire olacağını kaydeden Akyıldız, “Buna bağlı olarak lise ve sağlık ocağı olacak. İnşaatın bitim süresi planlamamıza göre bu yılın sonu. Okulumuz 2013-2014 eğitim öğretim dönemine yetişecek. Günde 8 daire bitiriyoruz. Yani iki kat bitiriyoruz günde. Havalar iyileşince günde 12 daire bitireceğiz. 358 katın 68 katını şu an bitirdik. Yüzde 19`unu bitirmiş olduk. 2.5 kilometrelik iç yolumuzun, ham yolunu bitirdik. 24 saat boyunca çalışıyoruz. Depreme dayanaklı binalar. En güçlü sistem. Tamamı betonarme sistem. 350 gün sonra bitmesini hedefliyoruz. Bloklar 7-9 ve 10 kat. Büyük bir deprem olup Tüm bursa ve İnegöl yıkıldıktan sonra bu yapılanlarda yıkılır. Çok güçlü bir yapı oluşuyor. Kudrete bir şey dayanmaz. Birinci etaptan daha farklı bir sistem uygulanıyor. Bu yapılan sistem prestij konut havasında. Ayrıca malzeme konusunda İnegöllü esnaflarımızı seçmeye gayret gösteriyoruz. Vekilimizin uğraşı sonucunda ihaleye çıkmaması beklenen TOKİ ikinci etapta ihaleye çıkıldı, bunu da hatırlatmak isterim” dedi.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI 24 SAAT DEVAM EDİYOR

İnegöl’e böyle bir hizmeti kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, burada her biri 84 metrekare olmak üzere 750’nin üzerinde konutun 380 lira gibi aylık taksitlerle dar gelirli insanların konut sahibi olmalarını sağlayacağını söyledi. Dairelerin dar gelirli vatandaşa sosyal devlet olma anlayışı ile bir nevi sosyal imkân sunularak teslim edilmiş olacağını da kaydeden Şahin, “Birinci etaptaki 686 konutun yanına, bin 244 konutu İnegöl’ün en güzel bölgesinde yaşam imkânı sunmuş olacağız. Müteahhit firmamız hakikaten çok hızlı gidiyor. Yapım süresi 700 gün olan inşaatları bir yıl gibi bir sürede bitirmek ve inşallah yerel seçimlerden önce hak sahiplerine teslim etmek olacaktır. İnegöl’ümüz birçok hak ettiği hizmetleri alıyor. İnşaat çalışmaları 24 saat boyunca sürüyor. Yeni İnegöl bölgesi olarak adlandırılan bu bölgede hava kirliliğinden arındırılmış, otoparkları ile çevre düzeniyle belirlenmiş alanın tetikleyicisi olur diye düşünüyorum. Çünkü bu bölge hakim bir bölge. Temiz havanın çok, sisin az olduğu bölge. İnegöl’de eğitim alanında lise düzeyindeki sıkışıklığı bertaraf edecek 32 derslikli bir lise binamız var. Lisemizde önümüzdeki Eylül ayında hizmete girecek. Akhisar ve huzur mahallesindeki öğrencilerin yorulmadan yakınındaki okullarına gelmelerine vesile olacak” şeklinde konuştu.

ÜÇÜNCÜ ETAP NEDEN OLMASIN

Yeni alan oluşturulması halinde 2. Etabın bitmesi ile beraber üçüncü etaba başlamanın da olası olduğunu ifade eden Şahin, Yenişehir’de de TOKİ üçüncü etabın start vereceklerini de sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32