www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HEDEFE ULAŞACAĞIZ

HEDEFE ULAŞACAĞIZ

İnegöl Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş, bu sezon deplasmanlı ligde mücadele edecek olan İnegöl Belediyespor Basketbol takımıyla İnegöl´de bir ilki daha başarmak istediklerini ve hedefe ulaşacaklarını ifade etti.

 

Belediye Başkanı ve İnegöl Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş, bu yıl İnegöl Belediyespor bünyesinde kurulan ve deplasmanlı ligde mücadele edecek olan İnegöl Belediyespor Basketbol Takımı´nın sezon açılışına katılarak oyunculara başarı temennilerinde bulundu.

 

BİZE 1. LİG YAKIŞIR

Program esnasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı ve İnegöl Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş, ?İnegöl Belediyespor´da ilk branş voleyboldur. 2. branş olarak da basketbolu öncelik alıyoruz. Bu sene basketbol ile alakalı sadece Bursa özelinden çıkıp Türkiye genelinde hedefler koyduk. İnşallah bu hedeflere sizlerle beraber gideceğiz. Şuana kadar deplasmanlı lige 82 takım müracaat etti fakat müracaatları bir süre daha uzattılar. Nihayetinde 2 takım 2. Lig´e çıkacak ve bu yılı tamamlamış olacak. İçimizde 13 sporcumuz var. Bunlardan bir tanesi İnegöllü bir kardeşimiz. Bursa dışından olan 4 tane kardeşimiz var. İnşallah bir gün biz bu takımın İnegöl ağırlıklı olmasını arzu ediyoruz. Biz başladığımız hiçbir şeye kısa vadeli başlamadık. Heyecanla bir takım kuralım da öyle gidelim diye bir düşüncemiz yok. 2009´da biz sadece 4 branşla başladık. Voleybol ana branşımızdı ve o yıl 3. Lig´e katıldık. Bizi yaklaşık 1 ay sonra 2. Lig´e davet ettiler ama biz kabul etmedik, 3. Lig´den başlamak istediğimizi söyledik. O sene şampiyon olup 2. Lig´e yükseldik. 2 sene 2. Lig´de kaldık. 2 senedir de 1. Lig´de mücadele ediyorduk, bu sene 3. senemiz. Bünyemizde 3 tane yabancı sporcumuz var. Tribünler doluyor. Basketbol ile alakalı üst düzey ilgi olacağını düşünüyorum. Okullar düzeyinde veya Bursa içerisinde bizim kızlarda ve erkeklerde takımlarımız var ama biz sizinle beraber bu işi biraz daha ulusala açmak istiyoruz. Basketbolda da bir kulvar, yol açmak istiyoruz. İnşallah uzun yıllar beraber oluruz. Hem siz buradan ekonomik gelirler sağlarsınız hem de bu süreci devam ettirirsiniz. Burada çok ilgili bir yönetim, ilgili bir şehir, ilgili bir seyirci kitlesi bulacaksınız. Henüz başlayalım 2 hafta oldu, başlangıçla alakalı bazı aksaklıklar olabilir ama zaman içerisinde her şeyin oturduğunu ve daha güzel olduğunu göreceksiniz. Ben 11,5 yıllık Belediye Başkanıyım. Birçok takıma arkadaşlık, yoldaşlık yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir zaman şampiyonluk lafını kullanmayalım ama hedef doğrultusunda kurulmuş bir takım olduğunu ve bize acilen 1. Lig´in yakışacağını ifade etmek istiyorum. Burası 250 bin nüfuslu, ekonomik aktivitesi yüksek, mobilyası, köftesi ve tarımı ile meşhur bir ilçedir. Potansiyel olarak Türkiye´nin 42 civarındaki ilinden daha büyük bir ilçe. O yüzden çok iyi hazırlanmanızı, iyi bir süreç geçirmenizi istiyorum. Takipçisi olacağız. Maçlara geleceğiz. İnşallah uzun yıllar sürecek olan basketbol heyecanının tohumlarını atarak bir ilki başaracaksınız. Her zaman çok çalışanlar ve isteyenler hedefe ulaşırlar. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Çok çalışmamız gerekiyor? dedi.

 

HEDEFE HEP BERABER ULAŞALIM

Sezon açılışı yapmak için bir araya geldiklerini aktaran Aktaş, ?Ligimiz 24-25 Ekim´de başlayacak. Zor bir süreç geçecek. 80 küsur takımda ilk 2´ye kalmak zor gibi gözüküyor ama zorları başarmak insanlara hem maddi hem manevi ciddi değerler katar. Biz bunu istiyoruz. Bu uzun yıllara salih bir çalışmanın başlangıcıdır. Bu liglerde biz daha önce de basketbola katılabilirdik. Geçen sene işi baya pişirdik ama bu seneye erteledik. Bu sene de biraz tereddütle bismillah dedik, hocalarımızla anlaşarak süreci başlattık. Geri dönüş yok. Diğer takımlarda bu işler heyecanla başlar, 1 sene oynarlar bir daha deplasmanlı ligde takım çıkmaz. Burası İnegöl. İnegöl, bütün dünyaya mobilya satan, birçok ilkleri başarmış, özellikli ve farklı bir ilçe. Siz de böyle farklı bir şehrin oyuncuları olduğunuz için bize o ilkleri yaşattırın ve hedefe hep beraber ulaşalım? şeklinde konuştu.

 

Başkan Aktaş, gerçekleştirdiği konuşmaların ardından oyunculara baklava ikramında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraflar: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00