www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Hedefimiz İnegöl´ü Spor Şehri Yapmak?

?Hedefimiz İnegöl´ü Spor Şehri Yapmak?

Sporu tüm yaş gruplarına yayarak İnegöl halkının spor ile tanışması adına önemli çalışmalara imza atan Spor İşleri Müdürlüğü 2017 yılı içerisinde pek çok alanda farkındalık ortaya koyan etkinlikler ile İnegöl halkını buluşturmayı başardı.

Spor İşleri Müdürlüğünün 2017 yılı içerisinde özenle ve titizlikle yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Eğitim amaçlı spor faaliyetlerinden şölenlere, ulusal organizasyonlardan ulusal şampiyonluklara ve başarılı sporcuların ödüllendirilmesine, bunun yanında spor saha ve tesislerinin inşasına kadar, spor ve sporcunun yararına olan her faaliyet ve düşüncenin yanında olmaya çalışıyoruz. Hedefimiz İnegöl´ü spor şehri yapmak? şeklinde konuştu.

?SPORUN HER ALANINDA VARIZ?

Spor ile anılan bir şehir olgusunu öne çıkarmak için Spor İşleri Müdürlüğü aracılığı ile 7´den 70´e vatandaşlarımızı spor ile buluşturmaya gayret ediyoruz diyen Taban, ?Müdürlüğümüz çatısı altında ulaşım şefliği, İnegöl Belediyespor ve doğa sporları ve turizm merkezi (dostum) yer almakta. Müdürlüğümüz bünyesinde 41 çalışanımızla sadece bir kesimin değil, bütün İnegöl halkının katılıp yararlanabileceği, 7den 70´e isteyen herkesin spor yapabileceği bir İnegöl için çabalıyoruz. ?Spor şehri İnegöl´ kimliğine değer katmak için şehrimizin dört bir tarafına Türkiye´nin birçok yerinde bulunmayan semt sahaları, spor salonları ve futbol sahaları kazandırıyoruz. Bu anlayışla Kültürpark içinde hizmete açtığımız Belediyespor salonu, Alanyurttaki Yunus Emre Kapalı Spor Salonu ve yenileme çalışmaları sonrası yeni görünümüne kavuşan Yeniceköy Kapalı Spor Salonu ile sporu şehrin dört bir tarafına yayma hedefimize hızlı adımlar ile ilerliyoruz. Sporun her alanında var olarak yolumuza devam ediyoruz? dedi.

?ULAŞIM ŞEFLİĞİ 7/24 HALKIMIZIN HİZMETİNDE?

Müdürlüğümüz bünyesinde yer alan ulaşım şefliği ile 7/24 hizmet vermekteyiz diyen Taban, ?7 otobüs ve 1 adet minibüs ile toplam 239 koltuk kapasitesi ile ilçe halkımızın har daim yanındayız. 2017 yılı içerisinde araçlarımızla 5545 sefer hizmet verilmiştir. Bu seferler 1100´ü okulların faaliyetlerine, 700´ü İnegölspor´a, 425´i cenazelere, 890´nı amatör spor kulüpleri ve derneklere, 2520´si ise belediye ve belediyespor faaliyetlerine tahsis edilmiştir.?

BELEDİYESPOR SALON SPORLARINA İLGİ VE ALAKAYI ARTIRIYOR

Gençlerimizin, bedensel ve zihinsel gelişmesi, arkadaşlık duygularının oluşması, toplu yaşamanın ipuçlarını bulması adına belediyemiz tarafından 2009 yılında kurulan; İnegöl Belediyesporun 2017 yılında Voleybol, Basketbol, Atletizm, Bisiklet, Oryantiring, Yüzme, Okçuluk, Yamaç Paraşütü, Dağcılık ve HİS (Herkes İçin Spor) olmak üzere 10 farklı branşta çeşitli faaliyetler düzenlendiğini belirten Taban, ?Sporun ilçe geneline yayılması ve özellikle salon sporlarına ilgi ve alakanın artması adına belediyespor bünyesinde çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Belediyespor´un ilçemize değer kattığını her geçen gün ortaya koyduğu faaliyet ve projeler ile daha yakinen görmekteyiz? şeklinde konuştu.

?BALKAN KUPASINI KULÜBÜMÜZE KAZANDIRDIK?

Voleybol efeler liginde 14 profesyonel lisanslı sporcumuzla Bursa ilini temsil etmekteyiz diyen Taban, ? Bu sene ligte inişli çıkışlı bir grafik çiziyoruz. Umut ediyorum ki en kısa zamanda tehlikeli bölgeden uzaklaşıp ligin lokomotif bir takımı olarak efeler liginde daha iyi yerlere geliriz. Bildiğiniz gibi kulüp tarihimizde ilk defa katıldığımız uluslararası arenada Balkan Kupasını kulübümüze kazandırdık. 16-17 Eylül tarihlerinde İnegöl´de düzenlenen 2017 Balkan Kupası´nın final maçında temsilcimiz, Romanya temsilcisi CSM Bükreş´i 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı.?

VOLEYBOLDA ALTYAPIYI ÖNEMSİYORUZ

Voleybolda ayrıca tamamı 2009 yılından beri altyapımızdan yetiştirdiğimiz sporcular ile Oylat Kaplıcaları İnegöl Belediyespor takımımızın voleybol 2. liginde şampiyonluğa adım adım yaklaştığını belirten Taban, ?Alt yapımızda toplamda 145 erkek lisanslı sporcumuz bulunmakta ve kendi yaş kategorilerinde müsabakalara hazırlanmaktadır. Bunun yanında müsabaka gruplarına dahil olmak üzere çalışmalara devam eden lisanssız 60 sporcumuz daha bulunmaktadır. Altyapımızda bulunan Genç, Yıldız ve Minik erkek takımlarımız Türkiye Voleybol Federasyonunun Bursa´da düzenlediği Türkiye Şampiyonasında toplamda 11,5 puan alarak Efeler ligindeki takımımıza 1.05 puanlık katkı sağlamıştır. Voleybolda ortaya koyduğumuz bu atılımlar ile iddiamızı ortaya koyduğumuza inanıyoruz? dedi.

BASKETBOLDA YETENEKLİ GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Basketbol 2.Ligde Serra Sünger İnegöl Belediyespor takımımız iyi işlere imza atıyor diyen Taban, ?Basketbol A takımda 13 lisanslı sporcumuz var. Bunun yanında basketbol branşında erkeklerde toplamda 85 lisanslı sporcumuz bulunmakta. Minik erkek, yıldız erkek ve genç erkek kategorilerinde ilçemizi bursa yerel ligde temsil etmekteyiz. Basketbol branşında 2002 ile 2009 doğumlular arasında toplam 5 takımımız bulunduğunu buradan özellikle belirtmek isterim. Basketbol branşında ortaya koyduğumuz bu çalışmalar ile ümit ediyoruz ki ilerleyen dönemde basketbol branşında çıkaracağımız yetenekli ve gelişime açık gençlerimiz ile ulusal ve uluslararası organizasyonlarda şehrimizin adı daha fazla öne çıkacak? şeklinde konuştu.

?SPORU BİR YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ?

Sporu bir yaşam biçim haline getirmek için farklı branşlarda ortaya koyduğumuz çalışmalar ile her yaştan vatandaşın hayatını renklendirmeye çalışıyoruz diyen Taban, ?Çocuklarımızdan çok fazla şekilde istek ve talep gördüğümüz yüzme branşında yaz ve kış spor okullarında açtığımız kurslar ile 210 çocuğumuza hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dağcılık branşımızda da 104 Lisanslı dağcı ile eğitimleri devam eden 85 lisans almaya aday sporcumuz ile çalışmalarımız devam etmekte. Yapılan çalışmalarda; 34 sporcuyla Niğde Aladağlar Demirkazık zirvesi tırmanışı (3756 metre), İnegöl Boulder cup (Kısa kaya tırmanışı yarışması), ve 55 Rotalı Oylat kaya tırmanış şenliği düzenlendi. Ayrıca kısa kaya tırmanış yarışması kapsamında TED Boulder Cup´a katılım sağlandı. İlçemizde ki doğaseverler için düzenli olarak 2 haftada bir ortalama 100 kişi katılımlı treaking (doğa yürüyüşü) düzenlendi. Ayrıca Herkes İçin Spor(HİS) İnegöl Belediyespor Salonu, Alanyurt Yunusemre Spor Salonu, Yenice Spor Salonu ve ilçe stadında yaz/kış ayda ortalama 210 kişiye sabah ve akşam sporları seanslarımız devam etmektedir.?

MİNİK DAĞCILAR İŞ BAŞINDA

Çocuklarımızın doğa ile bütünleşmeleri, zamanlarını en doğru ve en güzel şekilde geçirmeleri için uğraş veriyoruz diyen Taban, ?Özellikle Belediyespor içerisinde oluşturduğumuz tırmanış duvarı ile çocuklarımıza adrenalin dolu bir etkinlik kazandırdığımızdan dolayı çok mutluyuz. 7-14 yaş gurubu öğrencilerimizle yapılan faaliyetler bahar döneminde açmış olduğumuz spor tırmanış kurslarıyla başladı. Yaz kurslarında yaz okulu bünyesinde 45 spor tırmanış sporcusu eğitim aldı. Spor tırmanış eğitimleri Eylül ayında kayıtlı 325 öğrenci ile start alırken, çocuk tırmanış gurubuyla iki farklı dönemde dostumda kamp yapıldı. Ayrıca Bursa´dan gelen engelli 20 şer kişilik bayan erkek iki ayrı öğrenci guruplarıyla kamp etkinlikleri yapıldı. Şu anda lisanslı çocuk tırmanıcı sayımız 36. Aktif olarak ise 150 spor tırmanış sporcumuz bulunmakta. 24 Aralık 2017´de yapılan Bursa İl birinciliği Tırmanış yarışmasında çocuklarımız 9 Madalya alarak büyük bir başarıya imza attılar. İlk defa bir yarışmaya giren sporcularımız üstün performans gösterdi. Lisans altı yaş kategorisinde ise 2 altın, bir gümüş ve bir bronz madalya alarak kulüpler sıralamasında İnegöl Belediyespor olarak il birincisi olduk? dedi.

ALTERNATİF DOĞA SPORLARININ MERKEZİ DOSTUM

Alternatif doğa sporlarının cazibe merkezi olan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM)´un her geçen gün ivme kazanarak önemli başarılara imza attığını görmekteyiz diyen Taban, ?Dostum içerisinde Doğa yürüyüşü, Okçuluk, Motocross, Bisiklet, ATV Safari, Yamaç Paraşütü, Hafif Sivil Uçaklar, Balıkçılık, Deniz Bisikleti, Foto Safari, Oryantiring, Kampçılık ve Off Road olmak üzere toplam 13 branş mevcut. Bu branşlar arasında doğa ile bütünleşme adına bir adım öne çıkan kampçılık ile doğaseverlerin stresli ve yoğun iş temposundan bir nebzede olsa uzaklaşmasını hedeflemekteyiz. Doğa sporlarına olan ilgiyi her geçen gün artıran Dostum, farklı alanlarda geniş bir yelpazeye yayılan faaliyet alanı ile adrenalin tutkunlarına cevap verebilecek bir konuma sahip. İşte bu faaliyet skalası içinde sivil havacılık alanında bizim çok önemsediğimiz bir alan olan ultralight uçağımız ile vatandaşlarımızı farklı bir maceraya yelken açtırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2017 Eylül ayında başladığımız uçuşlarımızda toplam 40 uçuş gerçekleştirdiğimiz Yeni Nesil Uçak olan ultralight ile adrenalin tutkunlarının gökyüzünün keyfini doyasıya yaşayacağına yürekten inanıyoruz.?

DOSTUM SPORCULARI BAŞARIYA DOYMUYOR

Doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez olan Dostum bünyesinde birbirinden iddialı branşlar ile önemli başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Taban, ?2 kişiden oluşan (Engin Karabacakoğlu ve Murat Pehlivan) bisiklet takımımız 13 yarışmaya katılımı sağlanarak Engin Karabacakoğlu 12 yarışmadan derece almış ve kendi kategorisinde Türkiye şampiyonu olmuştur. Bunun yanında gökyüzünde süzülerek İnegöl´ün tüm güzelliklerini seyretmenin ayrıcalığını yaşatan Yamaç Paraşütü branşı Dostum için olmazsa olmazlar arasında. Özellikle yıl içerisinde düzenlenen yarışmalarda önemli başarılara imza atan Dostum pilotlarından Kerem Dinçer 2017 Türkiye şampiyonu, İbrahim Dinçer ise Türkiye ikincisi olarak 2018 de Milli takımda ülkemizi yurt dışı yarışmalarda temsil etmeye hak kazanmıştır. Ayrıca Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor olan, farklı arazi koşullarında yapıla bilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilen oryantiring(yön bulma) sporu Dostum bünyesinde her geçen gün popülaritesini artırarak sporcu kitlesini genişletiyor. 2017 yılında katılım gösterilen yarışlarda oryantiring sporcuları madalyalara adeta ambargo koydu. Ayrıca yoğun bir istek ve talebin olduğu okçuluk branşı kursları da yaz döneminde Yenice Doğa Sporları Turizm Merkezinde kış döneminde ise Kültürpark içi Belediyespor salonunda gerektirildi. Yıl içinde 5 eğitim sezonuna 190 kursiyere katılım göstererek, kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.?

MOBİLYA KUPASI

Bu yıl 3´üncüsü düzenlediğimiz Mobilya Kupası ile sporun birlik beraberlik ve kardeşlik olduğuna vurgu yaptıklarını belirten Taban, ?İnegöl Belediyespor´un ev sahipliğinde Voleybol Efeler Liginin güçleri takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediye, Galatasaray ve Maliye Milli Piyango´nun katıldığı 4´lü turnuvada Maliye Milli Piyango şampiyonluğa uzanırken, Galatasaray ikinci, İnegöl Belediyespor üçüncü olurken İstanbul Büyükşehir Belediye ise turnuvayı dördüncü tamamladı.?

YAZ /KIŞ SPOR OKULLARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Belediyespor bünyesinde öğrencilerin yaz aylarında keyifli, eğlenceli ve fiziksel gelişimleri açısından verimli bir dönem geçirmelerini sağlamak amacıyla her yıl düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımız, ilçemizdeki öğrencilerin gelişimlerine ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak sağlamaya devam ediyor diyen Taban, ?Bu yıl 9 branşta açmış olduğumuz yaz spor okulu kurslarımıza toplamda 800 kursiyer katıldı. Ayrıca İnegöl Belediyesi olarak engelsiz yaşam parolasıyla bu yaz döneminde 25 engelli bireyimize yönelik yaz spor kursu açtık. Ayrıca Sporu tüm yıla yayma hedefiyle yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde açmış olduğumuz kış spor okulu kurslarımıza ise ortalama ayda 220 kursiyer devam etmektedir? dedi.

BAŞKANLIK KUPASI

Sporun ve sporcunun dostu olarak bugüne kadar pek çok projeye imza atan belediyemiz, Bursa´nın en geniş kapsamlı spor organizasyonuna imza atmanın haklı gururunu yaşıyor diyen Taban, ?Başkanlık Kupası adını verdiğimiz ilçemizde bulunan 53 okuldan 6 branşta 3900 sporcu öğrencinin katılım gösterdiği bu büyük organizasyonumuzun startına 27 Şubat tarihinde vermiştik. Puanlı atletizm müsabakaları hariç birbirinden güzel 560 müsabakanın ortaya koyulduğu ve öğrencilerin spor yaparak öz güven kazanmalarını sağlayan etkinliğimiz 17 Mayıs 2017 tarihine kadar sürmüştü. Başkanlık kupasında toplamda 92 kupa 910 madalya verildi? dedi.

SPORU HER YAŞ GRUBUNA YAYIYORUZ

Sporun her alanında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Taban, ?Özel çocuklar sportif şenliği ile çocuklarımızın mutluluğuna ortak olduk. Düzenlediğimiz Kurumlar arası Voleybol Turnuvası ile birlik ve beraberliğimiz daha da arttı. Sporun her yaş grubuna yaymak adına düzenlediğimiz Bisiklet Şenliği organizasyonlarımızda renkli görüntülere sahne oluyor. Ayrıca bu yıl 150 vatandaşımızla birlikte 15 Temmuz Şehitler Koşusuna katılım gösterdik? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36