HEDEFİMİZ 1. LİG

HEDEFİMİZ 1. LİG

Voleybolda 2. Ligde mücadele eden İnegöl Belediyespor’un, altyapısı da göz kamaştırıyor. Genç voleybolcuları antrenmanda ziyaret eden Başkan Alinur Aktaş, başarıyı arttırmanın için altyapıyı güçlendirmekten geçtiğini çok iyi bildiklerini söyledi. Ak

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyespor voleybol takımının altyapı antrenmanını ziyaret etti. Belediye Spor Salonunda yapılan antrenmanda genç sporcularla sohbet eden Aktaş, sporculara baklava ikramında bulundu.

BURSA 3’ÜNCÜLÜĞÜ GARANTİ

Ziyareti sırasında bir açıklama da yapan Alinur Aktaş, salon sporları konusundaki iddiasını kanıtlayan İnegöl Belediyespor’un voleyboldaki başarısını daha da arttırabilmenin, alt yapıyı güçlendirmekten geçtiğini çok iyi bildiklerini söyledi. Bu sebeple voleybol takımının alt yapısını Belediyespor bünyesinde açtıkları yaz ve kış spor okullarındaki yetenekli öğrenciler ile İnegöl’deki bütün okulların tek tek gezilmesinden sonra bünyelerine kattıkları öğrencilerimizden oluşturduklarını kaydeden Aktaş; “Nisan ayında başladığımız alt yapı çalışmalarımızda; minik takımda 2001-2004 doğumlular 24 kişi, küçük takımda 1998-2000 doğumlular 30 kişi, yıldız takım ve genç takım 1994-1998 doğumlular 15 kişi olmak üzere toplam 69 sporcumuz 4 kategoriye ayrıldı. Alt yapı takımlarımız hocalarımızın yoğun gayreti ile kısa zamanda çok yol kat ederek maçlara çıkma başarısı göstermişlerdir. Voleybol federasyonu tarafından düzenlenen küçük erkekler maçlarına 12 Kasım itibari ile katılmaya başladık. Küçük erkekler ile katıldığımız maçlarda; Bursa voleybol, Tofaş, Bosch ve Yenişehir ile mücadele ederek 9 maçtan 6’sını kazandık. Federasyon tarafından belirlenen tarihte ise Tofaş ile son maçımıza çıkacağız. Bu maç sonucunda galipte gelsek, mağlupta olsak aldığımız puan itibari ile Voleybol Küçük Erkekler Bursa 3’üncülüğünü bugünden ilan etmiş olduk” dedi.

GENÇLER DE BAŞARIDA AĞABEYLERİNİ ARATMIYOR

“Küçük erkeklerdeki alt yapı sporcularımız, şu andaki eğitimlerde parmak pas, manşet gibi temel eğitimleri alması gerekirken az önce de dediğim gibi Belediyespor’un vefalı hocalarının yoğun gayretleri ile bu maçlara çıkma ve onurla dönme başarısını gösterdiler, gösteriyorlar” diyen Aktaş, şöyle devam etti: “Sadece küçük erkekler değil, az sonra onlarla da alakalı kısa bilgi sunacağım. Diğer alt yapı takımlarımızın yapmış olduğu bütün maçlardaki rakipleri en az 3-4 senelik takımlardan oluşuyor. Bu da bizim başarımızı ve haklı gururumuzu ortaya çıkarıyor. Alt yapı takımlarımızdan diğerleriyle alakalı kısaca değinecek olursak; Genç erkekler voleybol takımımız federasyonun düzenlediği maçlara 15 Kasım itibari ile katıldı. Yaptığımız mücadelelerde rakip takımlar şu anda liglerde oynayan A takım oyuncularıyla sahaya çıktı. Bu müsabakalarda başarımız yok, ancak profesyonel A Takım oyuncularına karşı gösterdiğimiz mücadeleleri ben başarı ve iyi bir sınav olarak addediyorum. Yıldız erkekler voleybol maçları 30 Ocak’tan sonra başlayacak. Bu maçlardan da önemli bir derece bekliyoruz. Minik erkekler voleybol takımımız daha müsabaka sınavına hiç çıkmadı. Bunların maçları Nisan-Mayıs aylarında başlayacak ve inşallah bizde Belediyespor olarak katılacağız. Ancak milli eğitimin düzenlediği okullar arası voleybol maçlarında İshakpaşa ilköğretim okulu şu andaki son maçlarda elde ettiği derecelere göre Türkiye şampiyonasına gidebilir. Burada oynayan sporcuların çoğunluğu Belediyespor’umuz bünyesindeki sporcular olması hasebiyle bu da bize gurur kaynağı oluyor.”

A TAKIMDA HEDEF 1. LİG

Alinur Aktaş, alt yapıda sadece erkek takımlar olmadığına da vurgu yaparak; “Gelecek sezonlarda İnegöl Belediyespor’un bayanlarda da mücadele edecek bir takımı olsun diye geçen sene bayan alt yapı takımımızı kurduk. Bu kızlarımız da inşallah gelecekte güzel başarılar atarak hem İnegöl’ümüzün hem de Belediyespor’un adını duyuracaklar. Bu gün ziyaret ettiğimiz küçük erkekler voleybol takımımızı, gösterdiği başarılardan dolayı kutluyorum. Bunun yanında minik, yıldız, genç ve bayan takım sporcularını da kutluyor ve onlardan da başarı bekliyorum. Bu alt yapı takımlarımızın haricinde ise Aroma Erkekler Voleybol 2. Lig A grubunda mücadele eden A takımımız var. Burada da başarılı bir gidişat sergiliyoruz. Hedefimiz önce Play-Off, ardından ise 1. lige çıkmaktır” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00