www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hem Din Hem Hayat Dersi Alıyorlar

Hem Din Hem Hayat Dersi Alıyorlar

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellik boğulma olaylarına dikkat çekmek için İnegöl toplum destekli polisleri Kuran kursuna giden çocukları camilerde ziyaret ederek bilgilendirdiler. Polis ayrıca trafik kuralları hakkında da bilgiler verdi.

Yazların gelmesiyle birlikte boğulma olaylarına dikkat çekmek için İnegöl emniyet müdürlüğüne bağlı toplum destekli polisler bir takım çalışmalar yapıyor. Toplum destekli polisler çocuklara yönelik başlattıkları çalışmalar kapsamında onları bilgilendirdi. Toplum destekli polis memuru Ahmet Talak İnegöl´ün tarihi camilerden biri olan İshakpaşa camiinde kuran eğitimi gören erkek ve kız çocuklarını bilgilendirdi. Geçtiğimiz yıl Boğazköy barajında yaşanan boğulma olayına dikkat çeken Talak, çocukların kesinlikle tek başlarına ailelerinden habersiz bu tür yerlere gitmemelerini isteyerek bu tür yerlerde kesinlikle yüzülmemesi gerektiğini söyledi. Havaların sıcak olmasından dolayı şehir merkezinde bulunan süs havuzlarına bazen çocukların serinlemek için girdiğini belirten polis memuru Talak, bunlarında tehlikeli olduğunu Türkiye´nin çeşitli yerlerinde süs havuzlarına giren çocukların elektrik akımına kapıldığını ifade etti.

 

Trafik konusunda da bilgiler veren Polis Memuru Ahmet Talak, özellikle trafikte bir çok kişinin ellerinde telefonla mesajlaştığını bunun çok tehlikeli olduğunu söyledi. Bu tür durumlarda yayaların sağına soluna bakamadıklarından dolayı kazaların yaşandığını trafikte yürürken telefonla uğraşılmaması gerektiğini ifade etti.

 

11 yaşındaki çocukların Trafik kanuna göre bisiklet sürmesi gerektiğini söyleyen Talak; ?              Ancak bunlarında trafik kurallarına uyması gerekiyor. Kırmızı ışık ihlali yaptığında cezai işlemle karşı karşıya kalabilirler. Kendilerinin yaşları belki ufak olabilir ama ceza sorumlusu kimse ona kesilir onun için kurallara riayet etmeleri gerekiyor.? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19