HEM YILSONU SERGİSİ İNEGÖL AVM'DE AÇILDI

HEM YILSONU SERGİSİ İNEGÖL AVM

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde düzenlediği 516 kursa katılan 12 bin 500 kursiyere İnegöl AVM'de düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Yılsonu sergisinin de açıldığı törene İnegöl protokolü yoğun katılım göst

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde İnegöl merkez, beldeler ve köylerde açtığı 516 kursa katılan 12 bin 500 kursiyerin yılsonu sertifika töreni dün İnegöl AVM’de yapıldı. Sertifika töreni sonrasında ise HEM yılsonu sergisi yine İnegöl AVM’de törenle açıldı.

OKULLARDA GÜNDÜZ ÇOCUKLAR, GECE VELİLER DERS GÖRDÜ

AVM meydanında düzenlenen sertifika töreni ile başlayan program, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İnegöl Mehter Takımı gösterisi ile devam etti. Mehter gösterisinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkez Müdürü Burhanettin Özdemir, 2011-2012 eğitim öğretim yılında bugüne kadar 101 değişik alanda 516 kurs açarak, yaklaşık 12 bin 500 kişiye eğitim verdiklerini kaydederek; “Bu kursları sadece kendi merkez binamızda yapmıyoruz. 85’i İshakpaşa İlköğretim Okulunda olmak üzere 37 okulumuzda 232 kurs açtık. Okullarımızın hayat olmasını sağladık. Gündüz çocukları eğitim öğretim gördüğü sırada geceleri de anne, babaları, ağabeyleri, ablaları eğitim görüyorlar. Bu kursların bir kısmını başta İnegöl Belediyesi olmak üzere 32 özel sektör, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, dernekler ile işbirliği yaparak ve onların fiziki imkânlarında da yararlanarak, kurslarımızı gerçekleştirdik” dedi.

HEDEFİMİZ 15 BİNDİ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, bir yıl içerisinde 12 bin 500 insana hizmet götürdüklerinin altını çizerek; “Örgün eğitimde 180 gün hizmet ederken, yaygın eğitimde yılın 365 günü her zaman hizmet etmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bir yıl içerisinde 12 bin 500 insanımıza hizmet götürdük. 516 olan kurslarımızın birçoğunu ilçemizde açtık. İnegöl’ün köylerinde, beldelerinde ve merkezinde Halk Eğitim Müdürlüğüne sadece 10 kişi bildirildiğinde o kurslarımıza, kursiyerlerimizin ulaşabileceği en yakın yerde açmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında tüm okullarımızda kurslar açılarak, halkımıza hizmet vermektedirler. Biz açılan bu kursları yeterli bulmuyoruz. Bizim hedefimiz bu yıl 15 bin kursiyeri bulmaktı. Bundan sonraki kurslara müracaatlarınızı bekliyoruz. İnegöl’de yeni bir Halk Eğitim Merkezi binasının inşaatı da başladı. İnşallah bu programı önümüzdeki sene o binanın bahçesinde yapacağız” diye konuştu.

İNEGÖL OLARAK ÇOK ŞANSLIYIZ

Sertifika töreni ve yılsonu sergi açılışına katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de törende bir konuşma yaptı. Çok güzel bir etkinlik için toplandıklarını ifade eden Milletvekili Şahin; “Halk Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz çok güzel bilgiler verdiler. Sağ olsunlar eksik olmasınlar hocalarımızla birlikte gece gündüz çalışıyorlar. Halk Eğitim Merkezinin yapması gereken faaliyetlerin aslına uygun şekilde toplumu meslek edindirmede, bilgi ve beceri edindirmede daha ileriye götürmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bizde siyasi irade olarak elimizden gelen gayreti, idarecilerimize Ankara kaynaklı, belediye kaynaklı olmak üzere bizde gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Biz İnegöl olarak çok şanslıyız. Çok değerli yetki genişliği olarak bir kaymakamımız var. Ben kendisine buradan şükranlarımı sunuyorum. Elindeki bütün yetkileri İnegöllüler için kullanıyorlar. Yine çok çalışkan bir belediye başkanımız var, çok değerli idari müdürlerimiz var ve hepsinde önemlisi buna hakikatten cevap veren çok değerli hemşerilerimiz sizler varsınız. Sizler için biz neler yapsak, ne yapsak azdır. Daha iyisini yapmak için gecemizi gündüzümüze katacağız ve çalışacağız” dedi.

HERKES BİR ENSTRÜMAN ÇALSIN

Kürsünden kurslarla ilgili bir talebini de dile getiren Hüseyin Şahin, Milli Eğitim Müdürü ve Halk Eğitim Müdürü’ne de yeni bir hedef belirledi. İnsanımızın müzikle ilgili biraz yeteneğinde kısıtlılık olduğundan söz eden Şahin; “Bunu arttırabilmek için her insanımız bir enstrüman çalabilsin diye bir program başlatabilir miyiz? Böyle bir hedef kendimize koyabilir miyiz? Bende size böyle bir hedef koyayım. Sizde bu hedef doğrultusunda çalışın” açıklamasında bulundu.

KAMPUS İNEGÖL’DEKİ EĞİTİM KAPASİTESİNİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAK

Son olarak kürsüye çıkan Kaymakam Aziz İnci de, kendisinden önce yapılan konuşmalarda çok güzel bilgiler verildiğini anımsatarak; “Ben bilgi vermek yerine, küçük bir değerlendirme yapmak istiyorum. Bugüne kadar Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Halk Eğitim Müdürlüğümüzün ve değerli öğretmen arkadaşlarımızın gayretleri ve siz değerli İnegöllülerin, hayırseverlerimizin ve eğitime destek veren tüm kuruluşlarımızın desteği ile Anadolu’daki bir ilçe nüfusu kadar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde kursiyer eğittiğimiz için, ben kendilerine teşekkür ediyorum. Eğer İnegöl’de bir başarı varsa, eğitime olan destekten dolayı bu başarı elde edilmiştir. Biz bu destekle kısa sürede tüm Türkiye’ye örnek olacak projeleri de hayata geçireceğiz. Sayın Mehmet Yıldız’ın yaptırdığı kampus, Türkiye’ye emsal olacaktır. O zaman ilçemizin eğitim kapasitesi bugünkünün çok daha ilerisine taşınacaktır. Ama biz bu projelerle sadece çok sayıda öğrenci yetiştirmekle kalmayacağız. Hükümetimizin öngördüğü şekilde doğrudan istihdama vasıflı teknik eleman kazandıracağız. İnegöl bir teknik eğitim merkezi olacaktır. Çabalarımız bunun içindir” dedi.

MÜZİK KURSU TEKLİFİNE KAYMAKAM İNCİ’DEN DESTEK

Konuşması sırasında Hüseyin Şahin’in müzik kursuna ilişkin talebi hakkında da konuşan İnci, şöyle devam etti: “Vekilimizle hemfikirim. Sadece bilgi edinmek, sadece test çözmen, iyi bir okula girmek, iyi bir meslek sahibi olmak yetmiyor. İnsanlarımızı güzel sanatlarla ilgili olarak da donatmalıyız. Sayın Milletvekilimiz müzik dedi, ben onu biraz daha genişletip güzel sanatlar diyorum. Sizden ne kadar talep gelirse, biz de o kadar güzel sanatlar kursu açacağız.”

ŞAHİN VE TEMELLİ’YE SÜRPRİZ

Yapılan konuşmaların ardından program kursiyerlere ve eğiticilerine verilen sertifikalarla devam ederken, sertifika töreni sonrasında ise yılsonu sergisinin açılışı yapıldı. Sergi açılışı sırasında, Hüseyin Şahin’e bir de sürpriz yapıldı. Kursiyerler tarafından hazırlanan; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu bir tablo Hüseyin Şahin’e ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli’ye takdim edildi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24