www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HEPAR Bursa Milletvekili Adayı İsmail Yavaş;ZENGİNLİKLERİMİZ YAĞMALANIYOR

HEPAR Bursa Milletvekili Adayı İsmail Yavaş;ZENGİNLİKLERİMİZ YAĞMALANIYOR

Hak Ve Eşitlik Partisi Bursa Milletvekili adayı İsmail Yavaş, iktidar ve muhalefet partisine eleştirilerde bulundu. Yavaş, özelleştirmeleri hedef alan açıklamalarında özelleştirme adı altında devlete ait fabrikaların, limanların, toprakların, yer altı ve

Hak ve Eşitlik Partisi Bursa Milletvekili adayları İsmail Yavaş ve İbrahim İçin, 12 Haziran seçimleri öncesi çalışmalarını sürdürürken, dün ortak yaptıkları basın açıklamasında AK Parti hükümeti döneminde yapılan özelleştirmeleri eleştirdiler.

 

İlk olarak konuşan HEPAR Bursa Milletvekili adayı İbrahim İçin, siyasetin insanların yaşam mücadelesini dünyada var olabilmek için sürdürme sanatı olduğunu ifade ederek, “Tüm mücadele temelde nüfusu besleyecek yeterli toprağa sahip olmak ve elde tutmak için yapılır. Halkın gücü silah stoklarından çok daha üstündür. Esas güç halkın kararlığı, azmi ve inancıdır. Mustafa Kemal Atatürk, TBMM üçüncü toplanma yılı açılış konuşmasından şöyle diyor: ‘Efendiler, bugün ki kutsal savaşımızın amacı tam bağımsızlıktır. Tam bağımsızlık ise ancak mali bağımsızlık ile mümkündür. Bir devletin maliyesi bağımsızlıktan mahrum olunca o devletin bütün hayati organlarında bağımsızlık felçlidir. Çünkü her devlet ancak mali kuvvetle yaşar. Mali Bağımsızlığın korunması için ilk şart, bütçenin iktisadi bünye ile denk ve birbirine uygun olmasıdır. Binaenaleyh;  devlet yapısını yaşatmak için dışarıya müracaat etmeksizin memleketin gelir kaynaklarıyla idare temini, çare ve tedbirlerini bulmak lazım ve mümkündür.’ Mustafa Kemal Atatürk’ün her devlet mali kuvvetle yaşar sözünü unutmamak lazım” dedi.

‘Baba Mallarını Babalar Gibi Sattınız’

Diğer aday İsmail Yavaş ise; özelleştirme adı altında devletin fabrikalarının, limanlarının, topraklarının, yer altı ve yerüstü zenginliklerinin yağmalandığını öne sürerek “Bu ekonomik soykırımdır. 7 sene önce 213 milyar dolar olan dış borç, bugün 540 milyar dolar oldu. İşsizlik ve yolsuzluk diz boyu, tarım ve hayvancılık iflas etmiş, esnaf tükenmiş, emeklinin hali acınacak durumdayken, peki; nereye ve kime gitti bu paralar? Bu güne kadar ülke idaresine almış ve paylaşmış olan iktidar ve muhalefet partilerine sesleniyorum. Seçim üzeri vaatlerin havada uçuştuğu siyaset arenasında yapacaklarınızdan bahsediyorsunuz. Bu güne kadar neden yapmadınız? Baba mallarını babalar gibi sattınız, yetmedi açılımlar yaptınız. Eşkıya başı, artık sayın oldu. PKK’nın siyasi amaçları Kürt Açılımı haline geldi. Çetecilerin meclisteki uzantısı parti, sanki Kürt vatandaşlarımızın temsilcisiymiş gibi algılar yaratıldı. Vatan toprakları kutsal, satılması hayaldi. Topraklar satıldı, hayaldi gerçek oldu. Tüp gaz 24 TL idi 64 TL oldu, hayaldi gerçek oldu. Esnaf borçsuz dertsiz geçimini sağlarken binlerce, yüz binlerce lira borca girdi hayaldi gerçek oldu. Benzin 4,5 TL oldu hayaldi gerçek oldu. Teröristlerle pazarlık hayaldi gerçek oldu. İnegöl’ ün Bursa’ya bağlanması hayaldi gerçek olacak. Çiftçi üretemez hale geldi hayaldi gerçek oldu. Stratejik kurumların yok pahasına satılması hayaldi, hepsi satıldı hayaldi gerçek oldu. İki dil İki bayrak söz konusu değildi şimdi dilden düşmüyor hayaldi gerçek oldu. Kaybettikleriniz için daha ne bekliyorsunuz, tam vaktidir Türkiye, tam bağımsız ve ulusal egemenlik için, başı dik devlet onurlu millet için, itibarlı, güçlü, bağımsız Türkiye her şeyden kıymetlidir. Devlet hizmet için vardır ve devletin esas sahibi millettir. İlkesini savunan ve aldatılmayı ve avutulmayı sona erdirecek olan Hak ve Eşitlik Partisidir” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19