Her alanda başarı

Her alanda başarı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, sportif ve kültürel alanlarda il ve ilçede dereceye giren Sezai Karakoç Ortaokulu, Sağlık Meslek Lisesi ve Prof. Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi´nin başarılı öğrencilerini ağırladı.

Önceki gün makamında gerçekleştirilen ziyaret esnasında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?Eğitimi bir bütün olarak düşünmek zorunda olduğumuz için öğrencilerimizin akademik anlamda başarılı olmalarıyla beraber sosyal, kültürel ve sportif anlamda kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Son yıllarda hızla yükselme ivmesine giren İnegöl eğitimi, akademik eğitimlerin yanı sıra kültürel ve sportif başarılarda da hızla yükselmeye devam etmektedir. Bu kapsamda ilçe, il ve Türkiye genelinde yapılan çeşitli yarışmalara okullarımızdaki öğrencilerimiz de katılarak rakipleri ile yarışmaktadırlar. Bu yarışmalarda değişik dereceler alınarak hem öğrencilerimizin kendi okulları hem de ilçemizin başarısına katkı sağlanmaktadır. Bugün hem kültürel hem de sportif etkinlik yarışmalarında il ve bölge dereceleri alan okullarımızın öğrencilerinin başarılarını paylaştık.?

 TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILMAYA HAK KAZANDILAR

?Sezai Karakoç Ortaokulu öğrencilerimiz kros yarışmasında il ve bölge dereceleri aldılar. 27 Aralık 2016 tarihinde Bursa Okul Sporları Kros İl Birinciliği Yarışmasında Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Kros takımlarımız Bursa birincisi olmuştur ve bu sonuçla Bursa´yı ve İnegöl´ü bölgede temsil etme hakkı elde etmiştir. 18 Şubat 2017 tarihinde Kuşadası´nda yapılan Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Kros Türkiye Şampiyonası Bölge Elemelerinde okulumuz Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Kros Takımlarımız takım halinde birinci olarak 5 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır. Ayrıca Yıldız Kızlarda 2 bin metrede okulumuz öğrencisi Ebrar Bayram bölge 3´üncüsü olmuştur. Yıldız erkeklerde 3 bin metrede okulumuz öğrencisi Samet Bozkurt bölge 2´ncisi olmuştur.?

 SAĞLIK MESLEK LİSESİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

?Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye çapında düzenlediği  ?15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi´ temalı yarışmaya resim, şiir, kompozisyon dallarında katılan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Lisesi Öğrencileri Selime Atabey, Fadime Evran, Zeliha Çolak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.?

 MASA TENİSİNDE BURSA 3´ÜNCÜLÜĞÜ

Bursa Okul Sporları kapsamında yapılan Okullar arası Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması´nda okulumuz öğrencisi Hacer Küpçü,  İnegöl 1´incisi olarak İlçemizi 15 Şubat 2017 tarihinde Bursa´da yapılan yarışmalarda başarıyla temsil ederek Bursa 3´üncüsü olmuştur. İnegöl Eğitimimizi başarılarıyla ön plana çıkaran başta öğrencilerimizi ve bu öğrencilerimizin yetişmesi için emek sarf eden okullarımızın idarecilerini, öğretmenlerini ve çocuklarımızın değerli velilerini tebrik ediyorum? ifadelerini kullandı.

 Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07