www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Her bütçeye uygun düğün

Her bütçeye uygun düğün

Düğün sezonu Ramazan ayını hemen ardından hızlı bir şekilde başlayacakken İnegöl´de her bütçeye göre düğün salonları ve gelinlik bulunuyor.

Ramazan ayının hemen ardından hızlı bir şekilde başlaması beklenen düğün sezonu, özellikle düğün salonu, mobilya, beyaz eşya ve gelinlik ticareti yapanları sevindiriyor. Evlenecek olan çiftler önce düğün salonu ardından ise gelinlik bakmak için gezmeye çıkıyorlar.

İnegöl´de yüzden fazla düğün salonu olduğunu belirterek sektör ile ilgili açıklamalarda bulunana Düğün Salonu İşletmecisi Şakir Demiray, ?Düğünlerde kişi sayısı ve mekân önemli. 500 kişilik bir pastalı düğünde 7 bin TL´den fiyatlar başlar, 15 bin TL´ye kadar çıkar. Yemekli düğün olarak tercih edilirse, kişi başı ortalama 20 TL ile 30 TL arasında değişkenlik gösterir. Burada fiyatlar kişi sayısı yükseldikçe, birim başına düşen maliyeti etkiler. 500 kişilikte 20-30 TL arasında değişir, bin kişilikte 15-25 TL arası fiyatlar değişir. Bunun içerisine köftesi, pilavı, domatesi, biberi, içecekler, yemeğinde arkasından pasta servisi, piyanisti, garsonu, kameramanı, fotoğrafçısı, ses sistemi, gelin arabası süslemesi, düğün organizasyonuna dair A´dan Z´ye her şey dâhildir. Gelin ve damat kıyafetler ile gelip, kıyafetler ile gidecek şekilde salon organizasyonunda hepsi fiyatların içindedir? dedi.

DÜĞÜN BİR KERE OLUYOR

Salonlar ile ilgili bilgiler veren Demiray, ?Salonlar yenilendikçe insanlar masanın önüne bir tabak, bir şamdan koyuyor. Bunları koydukça çekicilik artıyor. Bu rekabetten kaynaklı... Ne kadar güzel yaparsan o kadar ilgi oluyor. Birde düğün bu bir kere oluyor, en güzeli olsun, en iyisi olsun istiyor insanlar. Bu işi yapanlarda müşteriyi çekmek için dekorasyon, hizmet ve sunum kalitesine bakıyor. Bu sunumu normal bir tabak ile servis etmek ayrı, birde sufle tabak üzerinde normal tabak ile servis etmek ayrı. Masanın ortasında şamdanı, çiçeği ile sunum ayrı. Sunumu elimizden geldiği kadar güzelleştiriyoruz? diye konuştu.

 

KIŞ DÜĞÜNLERİ DE YAPILIYOR

Eski ve yeni düğünler arasında değerlendirmelerde bulunan Demiray, ?Eskiden İnegöl´de yazın düğün oluyormuş. İnsanlar, malum sokakta bile düğün yapıyorlardı. Ama şimdi her salonda klimalar var, yollar ona göre. Sezonu uzattık. Kışında düğün yapıyoruz. 12 ay olmasa bile 10 aylara kadar çıktı bu süre.  Ramazan bu süreyi etkiliyor. Geçen sene Mart-Nisan ayında başlamıştı, şimdi Ramazan denk gelince, Ramazandan önce yapmak isteyenler Nisan´ı doldurdu. Normal şartlarda Mayıs ayında sezon başlar, Eylül sonuna kadar devam eder. En durgun ay Ocak, Şubat, Mart ayları? şeklinde konuştu.

SEKTÖRE İLGİ ARTIYOR

Gelinlik fiyatları ile ilgili konuşan Gelin firması sahibi Yalçın Ulama, ?İnegöl´de 3-4 yıldır bu işi yapan kişilerin sayısı arttı. Dikim yapan yerler İnegöl´de yok. Genelde Bursa´da dikiliyor. Özel dikim kişiye göre değişiyor. İnsanlar hazır giyimde aradığını bulursa alıyor, ama özel dikimde Bursa´da firmalara gidiliyor. İnegöl´de özel dikime talep çok fazla yok diyebiliriz. Özel dikimde yapılıyor ama fiyat makası açılıyor. Hazır giyimde standart üzerinde oluyor ama özel dikimde ki istekler çok farklı, birde bu kişiye özel olacağı için her şey farklı. İnegöl´de Bursa ve Büyükşehirlere bakarak, Bursa´ya çok yakın olduğu için müşteri gidiyor. İşini güzel yapınca müşteri var ama Bursa´ya göre İnegöl´de potansiyel yok. Bursa yakın olduğu için, çok firma olduğu için %50´den fazlası Bursa´ya gidiyor. Ramazan´da piyasa durdu. İlk 15-20 gün gıdaya yöneliyor.  Şuanda sadece bakmaya geliyor insanlar. Eskiden 3 ay önceden gelinliği merak edip ayırtma meselesi vardı ama şimdi düğüne bir hafta kala bile gelinlik alıyorlar. Sezonda uzadı. Eskiden salonlar bu kadar elverişli değildi ama şimdi kışında düğün oluyor. Sezon tüm yıla yayılmaya başladı? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,25
  • EURO

    34,80% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2405,38% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3999,95% -1,80