www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Her kıtanın tercihi farklı

Her kıtanın tercihi farklı

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, dünyanın mobilya tercihlerini gözler önüne seren bir araştırmaya imza attıklarını söyledi.

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, dünyanın farklı noktalarında yaşayan insanların mobilya tercihlerini araştırdı.

2020´DEN SONRA MOBİLYA TERCİHLERİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DEĞİŞECEK

Araştırma kapsamında Asya ülkelerinin küçük evlere uygun işlevsel oturma grupları ile fiziksel-kültürel kodlardan kaynaklı minimalist mobilyaları tercih ettiklerini belirten İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç,  hızla genişleyen üst sınıfın tercihini lüks,modern veya klasikmobilyalardan yana kullandıklarını söyledi. 2020´den sonra dünyanın ekonomik ağırlığının iyiden iyiye Asya-Pasifik´e kayacağını öngördüklerinin altını çizen Güleç,bu gelişmenin bölgedeki mobilya yönelimlerini önemli derecede etkileyeceğini düşündüklerini aktardı.

?HER KITA MOBİLYA TERCİHLERİNİ KENDİ BELİRLİYOR?

Yapılan araştırmada Avrupalı mobilya tüketicilerinin özellikle oturma gruplarında minimalizm ve konforu aynı anda içeren çözümlere talep ettiklerini gözlemlediklerini aktaran Güleç, ?Doğal renkler ve organik kumaşların yanı sıra, küçülen mekanlarda mobilyaların işlevsel olması Avrupalı tüketicilerin en çok talep ettiği unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Yatak odalarında ?futon´, öne çıkan bir konsept. Mobilya değiştirme süreleri ise bazı ülkelerde 2-3 yıla kadar gerilemiş durumda. Öte yandan Avrupa´da, 19-20 milyar dolar büyüklüğe ulaşmış ve başını perakende devi olan bir markanın ürünlerini çektiği ?kuruluma hazır mobilya´ pazarı da, taşınma operasyonları ve sık değişen zevklere karşı önemli bir opsiyon sağlıyor? dedi.

ABD´de ise bahçe mobilyalarının yoğun olarak tercih edildiğini belirten Güleç, vintage mobilyalar, yeşil mobilyalar ve teknoloji kullanımına imkan tanıyan akıllı ve ergonomik mobilyaların genç kuşağın gönlünü fethettiğinin altını çizdi.

Güleç, ?ABD pazarında tüketicilerin ?Made in USA? etiketiyle ilgili bir hassasiyetleri mevcut. İç pazardaki güçlü üreticilerin yanı sıra, oturma gruplarında İtalya, mutfak mobilyalarında ise Almanya markası önemli birer oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Aslına bakarsanız *CSIL verilerine göre; dünyada en çok yatak satılan ülkelerin ilk sırasında yüzde 25 pay ile ABD geliyor. Yine dünyanın en büyük yemek odası ithalatçısı da yaklaşık 6 milyar dolarlık pazar payı ile ABD olarak karşımıza çıkıyor.?

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01