www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Her kesimden tepki geldi

Her kesimden tepki geldi

‘Dindar ve Kindar nesil istemiyoruz’ sözleri ile gündeme bomba gibi oturan CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun’a tepkiler çığ gibi büyüyor.

Okan Göktaş'ın CHP Gençlik Kolları Başkan adayı tanıtım toplantısında kullandığı kelimeler ile gündeme gelen CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun’a tepkiler çığ gibi büyüyor.

Tam bir gaflet ve cehalet açıklaması olmuştur

CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun’a tepkisini yazılı bir basın açıklaması ile belirten DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar yaptığı açıklamasında; “Öncelikle şunu net belirtmeliyim ki bazen istemeseniz de koltuklar işgal altında olabilir. Basın aracılığı ile okuduğum haberde CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun'un yapmış olduğu açıklamaya çok fazla şaşırdığımı söyleyemeyeceğim. Eski bir CHP İlçe Başkanı ve şu anda Demokratik Sol Parti İnegöl İlçe Başkanı olarak net ifade etmek isterim bu açıklama tam bir gaflet ve cehalet açıklaması olmuştur. Gerçek Türk Solu milli ve manevi değerlere saygılı, hoşgörülü ve kucaklayıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün umdeleride bu yöndedir. Şu konuda çok eminim mevcut CHP İlçe Başkanına oy veren delege arkadaşlarında büyük çoğunluğu bu açıklama karşısında hayrete düşmüşlerdir. Bu açıklamasından dolayı Sayın Torun'u şiddetle kınıyorum. Türk toplumu kindar değildir. Türk toplumu dinine bağlı olduğu kadar diğer dinlere de saygılı bir toplumdur. “ifadelerini kullandı.

Din düşmanlığı ile elinize ne geçecek

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanı Alparslan Demir, "İnegöl CHP ilçe başkanı Kemal Torun beyin kongre süreçleri ile alakalı yapmış olduğu basın toplantısında kindar ve dindar nesil istemiyoruz diye yaptığı açıklamada çağdaşlıktan bahsederken iman gücüyle çağ açıp çağ kapatan Dedem Hz. Fatih Sultan Mehmet Han'ın Ülküsünden ve İmanından habersiz olduğu ortaya çıkmıştır. Bu yaptığı talihsiz açıklamada elle tutulur tek şey kindar kelimesidir. Evet bizlerde kindar nesil istemiyoruz lakin bu söylemlerle gençliği ve nesilleri kin tutmaya yönlendirirken kendisiyle çeliştiğini de ortaya koyduğunu iletmek istiyorum. Çünkü Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur, ruhsuz beden çamurdur. Din düşmanlığı ile elinize ne geçecek, neyin savaşını kazanacaksınız, neye hizmet etmiş olacaksınız. Sayın ilçe başkanının bu kin ve nefret içeren açıklamasından ötürü din için savaş meydanlarından çıkmayan anadan, babadan, yardan ve serdengeçenlerden ve de Büyük Türk Milletinden özür dilemesini ümit ediyorum. CHP zihniyetinin çökmüş olduğunu  zaten biliyoruz. En azından  dini karalamaya çalışmayın zaten başarılıda olamazsınız." dedi.

Bizleri İtibarsızlaştıramazsınız

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan CHP İnegöl Eski Gençlik Kolları Başkanı Melis Birgül, "Yıllardır  bir emekçi  olduğum  ve  Geçmiş dönem  İnegöl İlçe  Gençlik Kolları Başkanlığı  görevini layıkıyla  yaptım. Asla ama asla dindar nesille bir sıkıntı duymadım  elleri öpülesi  annem ve ailem dindar olmaktan ve bende Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir neferi olmaktan  şeref duyuyorum.  Sapla saman karıştırmam ben Dindar bir ailenin Atatürkçü çocuğuyum  şeref duyarım. CHP’li gençleri dindar bir nesil istemiyoruz diye uyararak büyük  terbiyesizlik yapmış olmanız bizleri kötü  göstermeyecek.Yazıklar  olsun. Bizler dine dile ırka saygı duyan gençleriz bizleri itibarsızlaştıramazsınız  söylemlerinizle bu  bir komplodur" İfadelerini kullandı.

Maksadını aşan bir açıklama oldu

Katıldığı bir program sonrası basın mensuplarının sorusu üzerine açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban maksadını aşan bir açıklama olduğunu ifade ederek şu cümleleri kurdu; “Maksadını aşan bir açıklama oldu. İnşallah kendilerinin tekrar yeniden bu açıklamanın ne demek olduğunu kendilerine sormanız gerekiyor. Doğru olmayan bir açıklama ama bizim tanıdığımız bu güzel insanların böyle bir kaygısı olmadığını biliyorum. İnşallah bu ifadelerini düzelten cümleleri kendilerinden duyarız diye ümit ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Bizde İnegöllüyüz İnegöl’ün bir parçasıyız

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Gençlik Kolları Başkan adayı Okan Göktaş, CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun’un kindar ve dindar bir nesil istemiyoruz sözlerine tepki göstererek yaptığı açıklamada ise; “İnegöl’deki gençlerin sorunlarına çözüm olmak için bu yola çıktığını ifade eden Okan Göktaş “Ekibimle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nde ekibimle birlikte siyaset yapmaya ve oradaki siyaseti yönetmeye adayız. Dün kendi düşüncelerimizi açıklamak üzere bir basın açıklaması yaptık. Fakat bir siyasi iletişim kazasıyla bizim açıklamalarımız gündemin dışında kaldı. Ben isterim ki bizim söylemlerimiz de dillensin niyetimiz anlaşılsın. Bizde İnegöllüyüz İnegöl’ün bir parçasıyız, İnegöl’ün dertleri ile hemhal olduğumuz, İnegöl’ün sorunlarına çözüm aradığımız, çözüm bulduktan sonra da İnegöllülerin gönüllerine girmek istediğimiz anlaşılsın.”

KEMAL BEY KAMU VİCDANINI RAHATLATMALI

Kemal Torun’un kamu vicdanını rahatlatması gerektiğini ifade eden Okan Göktaş “Kemal Bey’in dünkü açıklamaları ne benim ne ailemin ne Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarının nede Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğinin söylemi olamaz. Biz bunun arkasında duramayız biz bunu takip edemeyiz.  Kemal bey bununla alakalı kamu vicdanını rahatlatacak bir söylemde ya da eylemde bulunacaktır, bu onun sorumluluğudur.  Ben kendisini kamu vicdanını rahatlatmaya davet ediyorum. “

BİZİM DERDİMİZ GENÇLİK

Gençlerin sorunlarının kendi dertleri olduğunu ifade eden Göktaş “Biz gençlik siyaseti yapmaya adayız bizim derdimiz gençlikle. Gençlik kollarının siyaseti İnegöl’deki gençlerin sıkıntılarını raporlayıp bunun çözümü için genel merkezimize sunmak.  İnegöl’ün gençlerinin ciddi sorunları var bu tartışma İnegöl’ün gençlerinin sorunlarının önüne geçmesin istiyoruz.  Gençlik konuşulsun gençlik iş arıyor, güvence arıyor, kaliteli bir eğitim almak istiyor, hayattan tat almak istiyor, mutlu olmak istiyor asıl konuşulması gerekenler bunlar. “

KEMAL BEY’İN DEDİĞİ TANIMA GİRMİYORUZ

Kemal Torun’un bahsettiği tanıma girmediklerini belirten Göktaş “Ben gençlik kolları başkan adayıyım bizim dönemimizde yalnızca gençlerin sorunları konuşulacaktır. Biz din ve vicdan özgürlüğünden yanayız her türlü inanca saygılıyız. Pek çoğumuzun ailesi İnegöl kültürü ile yetişmiştir, biz Kemal Bey’in dediği tanıma girmiyoruz açıkçası biz Kemal beyiz söyleminden farklıyız. Bizim daha önemli sorunlarımız var.” İfadelerine yer verdi.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29