"HER HAYIRLI ÇALIŞMANIN YANINDAYIZ"

İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan ve dernek üyelerini ağırlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl`de yapılacak her türlü hayırlı çalışmanın yanında olduklarını söyledi.

 

İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan ve dernek üyeleri, 26 Nisan tarihinde İnegöl'de düzenlenen Türkiye Abhaz Dernekleri Federasyonu toplantısına katkıda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

YÜCE GÖNÜLLÜLÜK GÖSTERDİ

Ziyarette konuşan İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Akalan; 26 Nisan'da Türkiye Abhaz Derneklerinin toplantısını gerçekleştirdik. Türkiye'den 12 dernek bu toplantıya katıldı. Düzenlediğimiz toplantıya Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'ı da davet ettik. Kendileri bizi kırmayarak programımıza katıldılar. Başkanımız gösterdiği yüce gönüllülüğüyle ‘Bütün Abhazlar benim misafirimdir' diyerek gelen konuklarımıza ev sahipliği yaptı. Pek çok konuda bize destek olduğu gibi toplantının yapılacağı yerin ayarlanmasında da desteklerini esirgemedi. Derneğimize yaptıkları yardımlardan dolayı Sayın Başkanımıza şahsım, derneğim ve İnegöl Abhazları adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

PROJELERLE ALAKALI İSTİŞARELERDE BULUNULDU

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan Alinur Aktaş ise, Dernek Başkanımızın ifade ettiği gibi Türkiye'deki Abhaz Dernekleri Federasyonu'nun 26 Nisan'da İnegöl'de kabulü vardı. O kabule şehrin Belediye Başkanı olarak bizzat beni de davet ettiler. O gün farklı şehirlerden gelen dostlarımızı, misafirlerimizi İnegöl'de ağırladık. Misafirlerimize müzemizi gezdirdik. Yapılan bu organizasyonla alakalı sağ olsun dernek başkanımız ve yönetimi teşekküre geldiler. Beraberinde de önümüzdeki günlerde de gerçekleştirmeyi düşündükleri birkaç projeyle alakalı istişarede bulunduk. Ben kendilerine zahmet edip buraya kadar gelerek mukabelede bulundukları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HER HAYIRLI ÇALIŞMANIN YANINDAYIZ

İnegöl'ün renkli bir çiçek bahçesi olduğunu hatırlatan Aktaş, Çiçek bahçemizin önemli renklerinden biri olan Abhazya kökenli vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarının sorunlarının dinlenilmesi, örf ve adetlerinin yaşatılması adına kurulmuş olan derneğimizin yaptığı her hayırlı çalışmanın kesinlikle yanında ve arkasında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Bu vesileyle de bizi sayıp geldikleri için kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İnegöl Abhaz Kültür Derneği üyeleri Başkan Aktaş'a çiçek takdiminde bulundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54