Herkes galericilik yapamayacak

Herkes galericilik yapamayacak

İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, gerçekleştirilen yeni düzenleme sonucunda artık her önüne gelenin galericilik yapamayacağını belirtti.

İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, 2. el otomobil alışverişlerine yönelik düzen getirecek olan tasarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ÖNÜNE GELEN GALERİCİLİK YAPAMAYACAK

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, ?Hükümetimiz ikinci otomobil satışında devrim niteliğinde bir karar veriyor. İkinci el araç satışında vatandaşın cebine, yaşamına yansıyacak reform paketinin birinci ayağı Başbakanlığa sunuldu. İkinci el otomobilde her önüne gelen galericilik ya da alım-satım yapamayacak. Galericiler sorumluluk üstlenecek. Vatandaş ikinci elde 10 bin kilometre garanti isteyebilecek? dedi.

 SEKTÖRDE GÜVENLİ BİR ORTAM OLUŞACAK

İkinci el piyasasını disipline etme adına önemli bir adım atılacağını belirten Erezsert, ?İkinci el otomotiv yönetmeliği tamamlandı. Başbakanlık´ta, inceleniyor. Emlak taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı da hazırlandı. Her önüne gelen bakkal, manav ve öğretmenin emlakçılık ve galericilik yapamayacak. Sektörde güvenli bir ortamoluşacak? şeklinde konuştu.

KÜNYE SİSTEMİ GETİRİLİYOR

İkinci el otomobile arızası, kazası gibi ayrıntıların yer aldığı bir künye sistemi getireceklerini belirten Erezsert, ?Sorumluluk aracıya verildi. İptal edildiğinde sonuçları ne olacak? İkinci elde ticaretin esasları belirlendi. Artık her önüne gelen galericilik veya araç alım satımı yapmayacak. Bu işi yapacaklarsa esnaf belgelerini alacaklar. Hem satıcı hem de aracılık yapan rahatlayacak. Sözleşmelerin çerçevesi netleşecek. Satılan araçların nitelikleri tam olarak beyan edilecek. Arızalı, hurda, kaza yapmış araç satılıyorsa kazası belirtilecek. Sağlam araç sattığını söyleyenin de ´en azından 10 bin kilometre garanti ver´ diyeceği bir sistem düzenleniyor? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00