?HERKES HADDİNİ BİLECEK?

?HERKES HADDİNİ BİLECEK?

Edebey Mahallesi´nde ikamet eden bir vatandaşın çamurlu yolları bahane ederek AK Parti´ye sert sözler sarf etmesine, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu aynı üslupla cevap verdi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Edebey Mahallesi´nde ikamet eden bazı vatandaşlar tarafından geçtiğimiz günlerde İnegöl Belediyesi´ne ve hükümete karşı yapılan eleştirilerin üzerine önceki gün Edebey Mahallesi Muhtarı Resul Kayman ve Edebey Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nazif Altınok ile birlikte buzhane yoluna giderek açıklamalarda bulundu.

 

DSİ 30-40 YILDIR YAPILAMAYANI YAPIYOR

Başkan Adil Kansu, ?Önceki gün bazı vatandaşlar Edebey´de basın açıklaması yaptı. Buzhane yolunun neden asfalt yapılmadığını eleştirdiler. Bu eleştirinin yanında siyaset de yaptıklarını görüyoruz. Devlet Su İşleri 4 aydır burada çalışıyor. Devlet Su İşleri 30-40 yıldır yapılmayan kanalları ıslah ediyor. Burada beton dökülüyor. Köprüler yapılıyor. Buranın muhafaza altına alınması için bir sürü harcamalar yapılıyor. Bunun yapan AK Parti iktidarı. Yolu eleştirebilirler. Muhtarımız yanımızda. Ne talep ettiyse yerine getirdik. Bu yolu da gündeme getirdiler. Kooperatif Başkanımız ve Muhtarımızla oturduk, istişare ettik. Muhtarımıza, Devlet Su İşleri´nin buradaki çalışmaları bitirmesinin ardından asfalt yapalım demiştik. Böyle bir karar aldık. Niye? Eğer bu çalışma esnasında asfalt dökseydik, asfalt tahrip olurdu. Milletin parasını yazık ederdik. Biz bu çalışmanın bitmesini bekliyorduk. Buranın asfalt programında olduğunu onlarda biliyor? dedi.

 

?SEN KİMİN UŞAKLIĞINI YAPIYORSUN??

Kansu, ?Maalesef kendini bilmezler sahneye çıkıp meydanı boş bilerek AK Parti´yi yolsuzlukla itham ediyorlar. Sen kimsin? 2002 yılından beri yapılan hizmetleri Doğu´da, Güneydoğu´da, İç Anadolu´da Erbil´e kadar gittiğin yoldan bahsediyorsun, o duble yolları da AK Parti yaptı. Utanmadan sıkılmadan bizi hırsızlıkla, namussuzlukla, rantçılıkla itham ediyorsun. Sen kimin uşaklığını yapıyorsun? Kimin adına konuştuğunu çıkıp konuşacaksın. Paralelle bizi itham ediyor. Paralelin bu ülkeye yaptığı ihaneti bütün dünya biliyor. Sen paraleli savunamazsın. Sen paralel ile AK Parti´yi yan yana tutamazsın. AK Parti ile PKK´yı eş değerde tutuyorsun. Sen kimsin? Senin ne haddine! Kimse meydanı boş bulmasın. Seçim üstü kimse provokeye gelmesin. Siyaset yapacaksan bir partiye gidip siyasi kimlikle konuşacaksın. Burada bir yolu bahane ederek AK Parti´yi rantçılıkla itham edemezsin. Herkes haddini bilecek. Herkes söylemlerine dikkat edecektir? şeklinde konuştu.

 

BAZI YETKİLER GİTMESİNE RAĞMEN HİZMETLER YAPILIYOR

Edebey Mahallesi Muhtarı Resul Kayman ise, ?Ufacık bir mahallede yaşıyoruz. Biz bugüne kadar hükümetle, belediyeyle sorun yaşamadık. Bugün istedik, yarın yapıldı. Hiçbir hizmet ?Sen git biz hallederiz´ denmedi. Bilakis şu yapılan çalışma; 35 yıldır kanayan bir yaraydı. Şu an yapılıyor. Vatandaş haklıdır, hava muhalefeti dolayısıyla burada bir çukur oluşmuştur. Öfkeli olabilir. Gerçek şu ki; devletimiz güçlü, İnegöl belediyesi güçlü. İnegöl Belediyesi´nin bile bazı yetkilerinin gitmesine rağmen hizmetler yapılıyor? diye konuştu.

 

KENDİ KENDİLERİNE SİYASET YAPMIŞLAR

Son olarak konuşan Edebey Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nazif Altınok, ?Yıllardan beri yolumuzda bir problem yoktu. İnşaat çalışmaları nedeniyle bir problem var. Bize de kimse gelip sormadı. Kendi kendilerine birkaç kişi gelip burada siyaset yapmışlar. Bize gelip sorsalar biz çalışmaların yapılacağını söylerdik. Yolla ilgili problem yok. İnşaat bittikten sonra zaten asfaltlama yapılacak? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07