www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HERKES HADDİNİ BİLECEK

HERKES HADDİNİ BİLECEK

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ile İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasındaki söz düellosu devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İnegöl Belediyesi´nin 2015 faaliyet raporu değerlendirmesinin ardından CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasında yaşanan gerginlik sürüyor. CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, 100 yıllık bir partinin kimseden akıl almayacağını belirterek; ?Herkes haddini bilecek? dedi.

?SİYASETİ NE KADAR BİLDİĞİNİ GÖSTERMİŞ?

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, ?Geçtiğimiz günlerde İnegöl Belediyesinin 2015 yılı faaliyet raporuyla ilgili bir analizimiz oldu. Bu değerlendirmemizi yaparken konusunda uzman, partimizin değerli büyüklerinden de bilgi alarak değerlendirme yaptık. Suçluluk psikolojisi kötü bir şey. Bizim bu değerlendirmemiz sonrası,siyasi bir faaliyet üzerine yapılmış bir muhalefete şahsi cevaplar verilmesi çok doğru bir şey değildir. Özellikle bize siyaset konusunda ahlak dersi vermeye çalışanların 29 Kasım´da İlçe Başkanlığına seçildiğimizde protokol randevusu verme gereği bile duymayan siyasi tecrübesizlik yaşayan bir belediye başkanı bize bu cevabı vermiş. Telefonlarının sürekli açık olduğunu söylemiş lakin randevu bile vermeyen bir belediye başkanı, sosyal medyada kendisini eleştiren herkesi engelleyen bir belediye başkanı takdir edersiniz ki telefonlarına da bakmıyor. Aslında bir taraftan da bu konuya cevap verirken bizleri doğrulamış. Mobeselere 1 milyon TL kira verdiğini söylemiş. Kendisine sesleniyorum; 1 milyon TL´ye ihalesini açsın Belediyeye ait olmak üzere İnegöl´ün her tarafına mobese döşeyeceğim. Şems-i Mevlana, İNESMEK gibi derneklerin kirasını ödemişler, diğer STK´ların kiralarını neden ödemiyorsunuz? Şems-i Mevlana´nın özelliği nedir? Tabi ki o da bir dernek ama belediye neden bunların kiralarını öder? 5 bin çocuğa doğduktan sonra hediyeler vermiş. Belediyenin, insanların verdiği vergilerden oluşan kaynakla bir siyasi partinin ismini ön plana çıkarmak için insanlara hediyeler mi dağıtıyorsunuz? Bunlar kendisinin siyaseti ne kadar bildiğini gösteriyor.?

?HERKES HADDİNİ BİLECEK?

?Bize siyaset dersi vermeye çalışıyor fakat biz çok net biliyoruz ki, İnegöl´ün hatırı sayılır işadamlarıyla geçmişte olmadık sebeplerden kavga edenler bizler değiliz. Biz siyasi ahlak çerçevesinde herkese saygılıyız. CHP 100 yıllık bir partidir. 100 yıllık bir partiye kimse akıl veremez. Herkes haddini bilecek. Belediye Başkanlık makamına saygımızı her zaman dile getirdik; biz o makamı ziyaret etmek istiyoruz dedik. Kendisi bize şahsi egolarından dolayı protokol randevusu vermeyecek sonra da bize siyaset dersi verecek? Kimse haddini aşmasın. CHP´nin nasıl muhalefet yapacağına kimse karar veremez.?

?BİR AKTAŞ OLMADIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM?

?Açıklamasında araçların yakıtlarını hesaba katmış. Çok haklı. Halkımız da çok net biliyor. Belediye Başkanımız kendi şahsi işleriyle ilgilibelediyeye 3 adım mesafedeki esnaf dükkanlarına makam arabasıyla giderken 2 korumasının kendisini nasıl beklediğini de biliyoruz. Bu lüks bir araç, iyi yakıyordur, haklı. Bahsettiğimiz para 10, 20, 50 binle bahsedilecek şeyler değil. 5 milyon 791 bin TL´den bahsediyoruz. İnegöl´ün bu kadar sorunu varken bu paraların nereye harcandığını sormak muhalefet partisi olarak bizim hakkımızdır. Faaliyet raporu açıklayacaksınız, hiçbir detaya değinmeyeceksiniz, sonra sizi eleştirdikleri zaman rahatsız olacaksınız. Biz başkanı mutlu etmek için muhalefet yapmıyoruz, halkımızı verdikleri vergilerle yapılan hizmetlerle bilinçlendirmek için muhalefet yapıyoruz. Bu harcamaları yapmak yerine bu bedellerle sanayinin berbat yolları düzeltilemez miydi? Düzeltilebilirdi. Sokakların her tarafı çok içerisinde, bunlar daha derli toplu hale getirilebilirdi. Yağmurda her yer kanalizasyon pisliği doluyor, bütün rögarlar doluyor, en azından altyapı çalışmaları yapılabilirdi. Yani arkadaşımızın özrü kabahatinden büyük. Biz İnegöl´de 40 yıldan beri var olan bir aileyiz. Mübarek demiş, anlamı güzel ama O, onu kötü kullandığını zannederek söylemiş. Herhalde bu konuyla ilgili de bilgi sahibi değil. Mübarek uğurlu, faziletli, iyi insan demektir mübarek. Evet, biz Büyükışıklar ailesi olarak mübarek bir aileyiz. Fakat Aktaş olmadığım için çok mutluyum. 12 yıldır İnegöl´de siyaset yapacaksın, herkesle kavga edeceksin. Bugün kendi partisinin içerisinde bile Milletvekilleriyle, eski ilçe başkanlarıyla sorunlu bir Belediye Başkanı bana parti büyüklerinden siyaset dersi al diyor. Ben bütün parti büyüklerimle beraber siyaset yapıyorum. Sağ olsunlar eski ilçe başkanlarımızın hepsi bizimle birlikteler. CHP güçlü bir aile. 1 kişinin sözüyle yıkılacak bir parti değil. CHP´nin geçmişi halka hizmetle dolu. 12 yıldır iktidarda olacaksın, İnegöl´ün hiçbir sorununu çözmeyeceksin, seni eleştirdiklerinde rahatsız olacaksın. Kimse kusura bakmasın buraya 3 gün önce lale diktikten sonra lalelerin hepsinin yok olduğunu bu halk gördü. İnegöl´ün laleye mi ihtiyacı vardı? Lale devri mi yaşamaya çalışıyoruz? Bu kadar problem varken Belediye Başkan Yardımcılarının masalarında çalışıp iş yapmak yerine arabalarla kurdele kesmeye, halk konserlerine, protokollere koşarsa arabaların yakıtları da çok olur masraf da çok olur. Bizim tespitlerimiz doğrudur, takdir İnegöl halkınındır? ifadelerini kullandı.

?HADSİZLİK?

Aktaş´ın özür beklediğinin hatırlatılması üzerine konuşan Büyükışıklar, ?Bir özür söz konusuysa siyasi bir açıklamayla ilgili bu denli hakarete varır, hatta aileme uzanır bir açıklama yapan belediye başkanından ben özür bekliyorum. Başkan, bizim muhalefet partisi olarak 2,5 sayfa her türlü detayı içeren rapor analizimizin sadece özel kalem kısmına takılmış. Özel kalem kısmından sonra dönmüş Büyükışıklar soy ismine laf söylemeye kalkmış. Biz kimsenin şahsi, ailevi problemleriyle ilgili açıklama yapmıyoruz. Eğer oraya girecek olursak bizim de siyasi parti olarak elimizde Belediye Başkan yardımcıları da dâhil olmak üzere her türlü bilgi var. Bunlar şahsi, ailevi şeylerdir. Benim soy ismimle veya benim ailemle ilgili söz söyleme hadsizliği bile O´na yakışmadı? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71