HERKESE FIRSAT EŞİTLİĞİ VERİLMELİ

HERKESE FIRSAT EŞİTLİĞİ VERİLMELİ

İTSO organ seçimlerine 1 gün kala adaylığını açıklayan Abdullah Ezim, oy kullanmadan önce yaptığı açıklamasında, “Ben Metin Anıl aday olmasın demedim. Ben Metin Anıl’ın adaylığına karşı da değilim. Ben oldu bittiye karşıyım. Ben herkese fırs

İTSO seçimleri sona erdi, Metin Anıl yeniden Başkanlık koltuğuna oturdu. Ancak seçim öncesi ve sonrası yaşananlar, yapılan açıklamalar kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

DEMOKRASİNİN OLDUĞU YERDE OYLAR İPOTEK ALTINA ALINAMAZ

Seçimlerde en fazla konuşulan konulardan biri de, organ seçimlerine 1 gün kala basın toplantısı düzenleyerek, başkanlığa aday olduğunu açıklayan Abdullah Ezim’in Kenan Kender’in listesinde yedekler arasında yer alması oldu.

Cumartesi günü oyunu kullanmak için İTSO binasına gelen Abdullah Ezim, seçimler öncesi merak edilen konular hakkında açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ezin, “Ben demokratik bir ortamda irademi kullanarak oyumu kullanmaya geldim” diyerek cumhuriyetin, demokrasinin olduğu yerde oyların ipotek altına alınamayacağını belirtti. Ezim, “Ben kendi adıma konuşuyorum, geldim oyumu kullanırım. Bir oy bile çıksa ben kendi doğrumun peşindeyim demiştim. Seçimin İnegöl’e, İnegöl sanayicisi ve tüccarına hayırlı olsun” dedi.

METİN ANIL’IN ADAY OLMASINA KARŞI DEĞİLDİM

Metin Anıl’ın ‘Benim aday olmamı en çok isteyenlerden biri de Abdullah Ezim’dir’ açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ezim, “Ben Metin Anıl aday olmasın demedim. Ben Metin Anıl’ın adaylığına karşı da değilim. Ben oldu bittiye karşıyım. Benim dediğim sadece şuydu, 49 kişi arasından bunu yapacak kimse yok mu? Sorun bu. Statüko derken; her dönemde buraya yeni yeni arkadaşlarımız geliyor. Bunların değerlendirilmesi lazım. İşleri bitirip kenara konmaması lazım. Herkese fırsat eşitliğinin verilmesi lazım” diye konuştu.

“BENİM KENAN KENDER’İN OYLARINA İHTİYACIM YOK, ONUN VAR”

Seçimlerden bir gün önce yaptığı açıklamasında Kenan Kender’in liste hazırlayamayacağını, tüm ekibinin kendisine destek verdiğini ve Kenan Kender’e destek vermesi durumunda kaosun süreceğini ifade eden Abdullah Ezim’e ‘Bugün Kenan Kender’in yedek listesindesiniz. Bunun sebebi nedir’ sorusunun yöneltilmesi üzerine de Ezim, “Seçimlerde 1 gün, 1 saat bile çok uzun süredir. Benim Kenan Kender’in oylarına ihtiyacım yok, Kenan Kender’in benim oylarıma ihtiyacı var” dedi.

“1’DE 1 HEDEFLEMİŞTİM”

Abdullah Ezim, tek oyla ayrıldığı seçim sonrası yaptığı açıklamasında, esprili bir dille hedefini tutturduğunu ifade etti.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00