HERKESLE EL ELE ÇALIŞACAĞIZ

HERKESLE EL ELE ÇALIŞACAĞIZ

Seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber, İnegöl’e gönül vermiş herkesle el ele çalışmak istediklerini söyledi.

 

Saadet Partisi ilçe teşkilatı, istişare ziyaretlerini Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit ile sürdürdü. SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, SP İnegöl Belediye Başkan adayı Salih Berber ve parti yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette, bölge halkının sorunları hakkında bilgi alındı.

 

Ziyarette konuşan Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Salih Berber, “Belediye Başkan adaylığımız açıklandıktan sonra Sayın Kaymakamımızdan başlamak üzere İnegöl Belediye Başkanımızı ziyaret ettik, Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret ettik, ardından da belde belediyelerimizi ziyaret ettik. Bugün de İnegöl’ümüzün şirin beldesi Tahtaköprü’deyiz. İnegöl’ümüz birçok değeri içerisinde barındıran bir ilçemiz. 91 köy, 4 beldemiz ile birçok alanda; sanayi, ormancılık, tarım, hayvancılık konularında büyük bir birikimi olan ilçemiz” dedi.

 

İNSANLARIN HUZURUNU ARTTIRMALIYIZ

İnegöl’e bağlı 4 beldenin 30 Mart’tan sonra olmayacağına değinen Berber, “Ama bizim yine de hem köylerimiz, hem de beldelerimizden şehre olan nüfus akımını durdurmamız lazım. Bunun yolu ve yöntemi de beldelerimizi, köylerimizi yaşanabilir bir noktaya getirmemiz lazım. Nasıl ki biz İnegöl’de mobilyamızı, sanayimizi destekliyoruz, öncülük ediyoruz, teşvik ediyoruz dünyaya açılması için, ihracatının arttırılması için, aynı şekilde bugün hayvancılıkla, tarımla, orman sektörüyle uğraşan insanımızın da gelirinin artması ve bulundukları yerde huzurlu şekilde yaşamaları için çözüm üretmemiz lazım. Köylerimizde kasabalarımızda evlenecek çağa gelen genç kızlarımızın şartları oluyor. Köyü, kasabayı terk edip şehre ineceksen evlenirim diyor. Gerçekten bunu acı şekilde yaşıyoruz. Evlenen çiftler bir anda kendilerini İnegöl’e taşıyor ve orada da sıkıntı yaşıyor. Şartlar, maaşlar belli. Bu sıkıntılar sonuç itibariyle adliyeye boşanma davaları olarak yansıyor. 3-5 ay önce evlenmiş, hatta 10 yıl önce evlenmiş insanlar, köylerimizden dahi boşanma noktasına geliyorlar” diye konuştu.

 

HERKESLE EL ELE ÇALIŞACAĞIZ

Salih Berber, ilçemizde öğrenciler ve gençler arasında da hem ahlaki, hem de suçla ilgili sorunlar olduğuna dikkat çekerek; “Genel anlamda uyuşturucu kullanma yaşı üşmüş ve yaygınlaşmış, sigara kullanım yaşı düşmüş ve yaygınlaşmış. Bunlar bizim için tehlikeli durumlar. Eğer rabbim nasip eder, halkımız da teveccüh edip Belediye Başkanı olursak biz Tahtaköprü’müz ve civar köylerle ilgili mevcut başkanımızdan yardım isteyeceğiz. Buradaki insanları nasıl mutlu ederiz diye görüş alışverişinde bulunmak için geldik. İnegöl’e gönül vermiş herkesle el ele çalışmak bizim projemiz. Fikir havuzu, düşünce havuzu oluşturacağız.”dedi.

 

ŞEHİRDE NE VARS KÖYDE DE O OLACAK

Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit ise, beldelerin kapanmasına neden olan Büyükşehir yasasının doğru bir karar olduğuna dikkat çekerek; “Demokrasinin olmazsa olmazı, seçimler. Seçimlerin de olmazsa olmazı siyasi partiler. Hepimizin ortak bir paydası var, İnegöl. İnegöl’ümüze nasıl hizmet ederiz noktasında çalışıyoruz. Önümüzde de yerel seçimler var. İnegöl’ümüzün beldeleri de mahalle statüsüne geçecek. Bu kanunun amacı, şehirlerde ne varsa köylerde de onun olması. Köy ve kasabalarda yaşayan halkın yaşam standartlarının arttırılması. Ben her zaman söylüyorum; Tahtaköprü’de bir Belediye Başkanının olması vatandaşın yaşam standardının arttığını göstermez. Burada Kaymakam da olabilir. Burada muhtar olsun, ama insanların yaşam kalitesi artsın. İnsanlar kanalizasyon hizmetini, içme suyu hizmetini, sosyal faaliyetlerden faydalansın. Şuana kadar beldelerimiz belki İnegöl’de hizmetlerini yürütmeye çalışıyordu. Bizim beldelerimizin ekonomik durumları iyiydi. Ama ülkemizin diğer köşelerindeki beldelerimizin durumları gerçekten çok kötü. İnşallah yeni seçimle birlikte bu köylerimize de hizmet gelecek. Yaşam standardı da artacak. Ancak tabi 1-2 yılda bir şeylerin değişmesi zor. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Kanunla bir şey düzelmez, uygulamayla düzelir. Sizlere de hayırlı uğurlu olsun.”diye konuştu.

 

Ziyarette Salih Berber Eşref Yiğit’e çiçek takdim etti.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68