www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HERŞEY KARNE DEĞİL

HERŞEY KARNE DEĞİL

Okul karnesi çocuğun tüm potansiyelini göstermez! Ebeveynler Bunun Bilincinde Olmalı

 

 

Çocuklar bugün karne aldı.Karnesi kötü olduğu için çocuklarını suçlayan, hatta döven anne baba haberlerine çok sık rastlıyoruz. Karne notları kötü olan çocukların büyük endişe yaşadığını, hatta ne yazık ki bu nedenle intihar ettikleri haberlerini  bile duyuyoruz.Özel Aritmi İnegöl Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr.Selahattin SAYLIK,çocuklarda karne psikolojisi ve ailenin nasıl davranması gerektiğine ilişkin bilgi verdi.

SAYLIK; "Okul karnesini anne ve babalar nasıl görüyor ve algılıyorsa çocuklarına öyle tepkiler veriyor.Sorun zaten karnenin nasıl algılandığı ile ilgilidir. Genel olarak anne babalar okul karnesini çocuğun tüm potansiyelini, yeteneklerini, hatta kişiliğini gösteren bir belge olarak görüyor ve bu nedenle çocuklarına çok sert tepkiler veriyor. Oysa okul karnesi çocuğun bir dönemde aldığı derslerindeki performansı gösteriyor. Performansını ise karne notları temsil ediliyor. " dedi.

Çocuğunuzu Karne Notuna Göre Değerlendirmeyin!

Karnesi Kötü Diye Çocuğunuzu Suçlamayın!

Uz.Dr.Selahattİn SAYLIK "Çocuğunuzu karnesi kötü diye suçlamayın. Bunun yerine biz nerede hata yaptık, neyi yanlış yaptık diye tüm eğitim dönemini gözden geçirip değerlendirin. Eğer çocuğun akademik bir sorunu varsa pedagog desteği alın ve sorunun ne olduğunu belirleyerek çözün. Örneğin çocuğunuzda derslerine dikkatini vermesine engel olan Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu olabilir. Bunu tespit etmek için psikolojik testler yapılır ve eğer bu tanıyı alırsa tedavisi yapılır ve çocuk okulda daha fazla performans gösterebilir. Yani çocuğunuza haksızlık etmek yerine çocuğunuzun derslerindeki performansını etkileyecek bir sorun var mı bunu araştırın. "şeklinde konuştu.

Çocuğunuzun Özgüveni Anne ve Babaya Bağlı

 Çocuklardaki potansiyelin sadece ders notlarından, karneden ibaret olmadığının unutulmamasını ileten SAYLIK;" Çocuğunuzun birçok yeteneği olabilir. Çocuğunuzun akademik yeteneğinin ve akademik ilgisinin düşük olması çocuğunuzun başka yetenekleri olmadığı anlamına gelmiyor. Çocuğunuzun kendini gösterebileceği diğer alanları birlikte keşfedin ve spor ve sanat gibi bir uğraş edinmesini sağlayın. Böylece çocuğunuz kendini karne notuna göre değerlendirmemiş olur. Çünkü maalesef çocuklarda kendilerini karne notuna göre değerlendiriyor. Karnesi kötü olan çocuğun öz güveni de düşüyor. Bu konularda anne babalara büyük görevler düşüyor. Hem çocuğun öz güveni artıran etkinliklere yönlendirmek, hem de karne notları düşükse bunun nedenlerini araştırarak çocuğa destek olmak gerekir. " dedi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19