HEYECANINI KAYBEDEN ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKMALI

HEYECANINI KAYBEDEN ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKMALI

İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Haydar Cerrah, “Bana göre, aşkını ve heyecanını kaybedenler kim olursa olsun, kaç yaşında olursa olsun, mesleğe saygı bakımından bu kutsal görevi bırakmalıdır.”dedi.

İnegöl İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği, 24 Kasım öğretmenler günü nedeni ile Cuma akşamı İnegöl’deki 2 İmam Hatip Lisesi ve 4 İmam Hatip Ortaokulu’nun öğretmen ve idarecilerini buluşturan bir yemek düzenledi. 6 okuldan yaklaşık 200 eğitimcinin katıldığı yemekte, İmam Hatip Okullarının geleceğine ilişkin bilgiler de verildi.

 

Yemekle başlayan program, daha sonra konuşmalarla devam etti. İnegöl’de Ağabey İmam Hatip konumundaki İnegöl İmam Hatip Lisesi Müdür Saim Yıldız, yemek sonrası kısa bir selamlama konuşması yaptı. Müdür Yıldız, “Okul Aile Birliği Başkanlığınca düzenlenen, öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler günü kutlama münasebeti ile bizleri bir araya getirmeyi amaçlayan, kaynaşmamıza vesile olan Okul Aile Birliği Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan nur, her an muhtaç olduğumuz doktor, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip siz değerli öğretmenlerimiz, öğretmenler gününüz kutlu olsun” dedi.

 

KURUCU MÜDÜRLER PLAKETLE ONURLANDIRILDI

Saim Yıldız’ın konuşmalarının ardından İnegöl’de kurulan İmam Hatip Okullarının kurucu müdürlüğünü üstlenen idarecilere başarıları ve gayretli çalışmalarından dolayı plaket takdim edildi.

Programda son konuşmayı yemeği tertip eden İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği adına Başkan Haydar Cerrah yaptı. İmam Hatiplerde görev yapan bütün öğretmenlerle toplu bir yemekte buluşmak istediklerini belirten Cerrah, “Öğretmenler gününe denk gelmiş olması da ayrı bir güzellik oldu. Hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Daha nice başarılı görevler diliyorum” dedi.

 

HEYECANINI KAYBEDEN ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKMALI

Öğretmenlerin bilgi denilen en kıymetli varlığın, cevherin ve silahın taşıyıcısı olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Haydar Cerrah, “Bilenlerle bilmeyenlerin bir olmadığını en iyi bilen ve öğreten sizsiniz. Öğretmenlik aynı zamanda peygamberlik mesleğidir. Peki, öğretmenlik ne değildir; öğretmenlik tapu kadastro memurluğu, belediye tahsilat memurluğu, banka veznedarlığı, saatini doldurmak için sürekli koluna bakan inşaat ameleliği hiç değildir. İçinde sevginin, ilginin, saygının, merhametin, sorumluluğun ve aşkın bir bahçıvan gibi, bir anne gibi en fazla olması gereken meslektir. Bana göre, aşkını ve heyecanını kaybedenler kim olursa olsun, kaç yaşında olursa olsun, mesleğe saygı bakımından bu kutsal görevi bırakmalıdır. Buradan 70 yaşındayken bile imam hatip davasını Türkiye’ye yaymaya çalışan ve bu okulların açılmasını sağlayan merhum Celalettin Öktem’i ve onun sevgili çilekeş öğrencisi ve şuan aramızda olan ilk kurucu müdürümüz olan Nusret Vardar hocamızı bir kez daha saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından program son buldu.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54