HEYECANLANDIRAN PROJE

HEYECANLANDIRAN PROJE

Ekonomi Bakanlığı'nın ‘Uluslar Arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi' (URGE) projesi ile ilgili İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği'nin ilk toplantısı Ahmet Güleç Başkanlığında İnegöl'de yapıldı.

Ekonomi Bakanlığı’nın ülke ihracatını arttırmaya yönelik hayata geçirdiği Uluslar Arası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) projesinin mobilya ve ağaç mamulleri ile ilgili olan kısmını, Başkanlığını Ahmet Güleç’in yaptığı İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği takip edecek. Mobilya ihracatını ciddi oranda arttırması ve ihracata ışık tutması beklenen projenin startı dün İnegöl’den verildi.

 

YOL HARTİASI BELİRLENİYOR

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği yönetimi, dün sabah İTSO binasında bazı işadamlarının da katılımıyla Ahmet Güleç Başkanlığında toplandı. Toplantıda Güleç, yönetime proje hakkında bilgi verdi ve istişarelerle projenin yol haritasının, hedef ülkelerin belirlenmesiyle ilgili çalışmalara başlandı.

 

İHRACATA IŞIK TUTACAK

Toplantı öncesi İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç bir açıklama yaparak proje ve yapılacak toplantıyla ilgili bilgi verdi. Uluslar Arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi için Ekonomi Bakanlığı’nın URGE isimli çok önemli bir projesi olduğuna vurgu yapan Güleç, “URGE’yle ilgili olarak Türkiye’de değişik sivil toplum kuruluşlarının, Ticaret Odalarının ve İhracatçılar Birliği’nin 17 tane projesi var. İstanbul İhracatçılar Birliğimizin de bu konuda bir projesi var. Ekonomi Bakanlığı ile yaptığımız koordinasyon neticesinde; İstanbul İhracatçılar Birliği olarak en büyük mobilya ve ağaç ürünleri ihracatçılar birliği olarak Türkiye genelindeki bütün mobilya URGE projeleri ile ilgilenip bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Bu çalışmanın da birinci kapsamı yönetim kurulumuz ve davet ettiğimiz belli arkadaşlarla İnegöl’de yapacağımız çalışma olacak. Bu çalışma Türkiye’nin mobilya ihracatına ışık tutacak nitelikte bir çalışma olacak. Çalışmanın ilkini de İnegöl’de başlatmış oluyoruz” dedi.

 

EKONOMİ KURMAYLARINI HEYECANLANDIRAN PROJE

URGE çalışmasının aynı zamanda bir yöntem çalışması olacağını da belirten Ahmet Güleç, “Mobilya ihracatının yöntemlerini, pazarlarını ve hangi pazara ne tür etkinliklerle gideceğimizin bir ön çalışması olacak. Burada hedef ülkeler belirlenecek. Dünyada mobilya sektörü 200 ülkeye ihraç ediliyor. En büyük 5 ülke de bildiğimiz gibi Irak, Libya, Azerbaycan, Almanya ve Fransa. Ama bu pazarlar artık bize yetmiyor. Mobilya sektörü ciddi anlamda Türkiye’de güçleniyor. Bu aslında bütün ekonomi kurmaylarını da ilgilendiren ve heyecanlandıran bir proje. Türkiye’de daha büyük bir mobilya üretimi ve ihracatı için yapılacak çalışmaların bir ön çalışması olarak nitelendirebiliriz” diye konuştu.

 

1 MİLYAR DOLARI KISA SÜREDE YAKALARIZ

Güleç, İnegöl’ün ihracat rakamlarının 2014 yılının ilk 5 ayında bir önceki yıla göre 3 milyon dolar arttığının hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu: “İnegöl, mobilya ihracatında çok başarılı bir şehir. 2003 yılına baktığımız vakit 25 milyon dolar olan ihracatımızı neredeyse 12 buçuk kat arttırarak 320 milyon dolarlara dayandık. Ama İnegöl’ün potansiyelinin çok daha büyük olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar çalışmalarımızı kendi başımıza yaptık. Artık biraz daha kamunun da imkanlarını destekleyerek aslında İnegöl’ün gerçek mobilya ihracat potansiyeli olan 1 milyar doları en kısa zamanda yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68