HEYELAN BÖLGESİNDE HUMMALI ÇALIŞMA

HEYELAN BÖLGESİNDE HUMMALI ÇALIŞMA

Hilmiye Köyünde Toprak Kaymasını Önlemek İçin Dere Yatağının Yolu Değiştiriliyor Hilmiye köyünde Nisan ayında meydana gelen heyelan olayının ardından dere yatağıyla ilgili çalışmalar başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hü

Hilmiye köyü, Nisan ayında köyde meydana gelen heyelan olayı ile sarsılmıştı. Köylünün arazisi heyelanda toprak altında kalırken, köyün içerisinden geçen dere yatağı kapanmış ve Hilmiye köyü sakinleri zor günler yaşamıştı. Bu olayın ardından dere yatağına geçici bir çözüm bulunarak dere yatağı açılmıştı.

ŞAHİN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Heyelan bölgesinde sorunun kökten çözümü için de yaklaşık 1 hafta önce çalışma başlatıldı. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Bursa İl Genel Meclis Başkan vekili Murat Gültekin, AK Partili bazı yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikte, Hilmiye köyüne giderek heyelan yaşanan bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi.

 

Çalışma sahasında yaptığı incelemelerin ardından konuya ilişkin bir açıklama yapan Milletvekili Hüseyin Şahin, geçen yıl Nisan ayında bu bölgede toprak kayması yaşandığını hatırlattı. Şahin, meydana gelen toprak kayması olayı ile dere yatağının kapandığını, baraj gövdesi olup dere yatağının genişlediğini belirterek; “Hemen olaya ilk müdahaleyi de Oylat yolu çalışmalarını yapan şantiyedeki firmanın araçları bu bölgeyi düzenlemişti. Yaklaşık bir hafta önce dere yatağı yolunun değiştirilmesi çalışmaları başladı. Dere yatağı değiştiriliyor. Böylelikle toprağın kayan bölümü ile suyun irtibatı kesiliyor. Daha sonra yapılacak istinat duvarları ile burada bir tedbir alınmış olacak. İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşamayız. İnşallah çalışmalar bir an önce bitirilecek” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07