HİÇBİR VİCDAN KABUL EDEMEZ

HİÇBİR VİCDAN KABUL EDEMEZ

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınayan İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) Başkanı Ahmet Akıskalı, bu vahşeti hiçbir vicdanın kabul edemeyeceğini söyledi.

İsrail, Gazze’ye bomba yağdırmaya devam ederken, geçtiğimiz hafta başlatılan kara harekatı da vahşetin farklı bir boyutunu gözler önüne serdi. İnsan kıyımının yapıldığı Müslüman topraklardaki bu vahşet, dünya üzerindeki birçok ülkenin tepkisini çekti. Türkiye’de de İsrail’in zalim tavrına büyük protestolar yapıldı.

 

HİÇBİR VİCDAN KABUL EDEMEZ

STK’ların da ardı ardına kınama açıklamaları yaptığı Gazze’deki katliamla ilgili İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) Başkanı Ahmet Akıskalı da bir açıklama yaptı. Ahmet Akıskalı, islam âleminin sevgi ve kardeşlik gibi insani duyguları doyasıya yaşadığı Ramazanı Şerifte Gazze’de yaşanan katliamlar nedeniyle Ramazan sevinçlerinin hüzne dönüştüğünü söyledi. “Din kardeşlerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmanın, dinler arası hoşgörü ve anlayışın doruğa ulaştığı, inanan insanların bir karıncayı dahi incitmemek için uğraş verdiği bu kutlu zaman diliminde İsrail’in masum insanların üzerine bomba yağdırması yüreğimizi dağlıyor” diyen Akıskalı, İsrail’in kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanları topyekûn imha etmesini ise hiçbir vicdanın kabul edemeyeceğini belirtti.

 

Müslümanlar üzerindeki bu zulmün bitmesi için dua ettiklerini kaydeden Ahmet Akıskalı, “Bu vahşete karşılık dünya devletlerinin ilgisizliği bir yana muhasara altında tutulan, kaçacak, sığınacak yerleri dahi olmayan Gazze halkının üzerine bomba yağdıran zalimden yana olmaları üzüntümüzü katlıyor. Yaşanan elim hadiseler karşısında duadan ve sözlü tepkiden öte bir yaptırım gücümüzün olmayışı da bizi bir kere daha kahrediyor. Bu vahşetin, katliamın biran önce sona ermesi için Rahmeti İlahi’nin üzerimizden eksik olmadığı bu günlerde yine Rahman’a sığınıyoruz. Bu vahşette kurban olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifa, yakınlarına ve tüm Filistin halkına başsağlığı diliyorum” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00