www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Hikmet Şahin Kabri Başında Anıldı

Hikmet Şahin Kabri Başında Anıldı

Uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin, dün ölümünün 3. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

4 Kasım 2009 tarihinde Bursa’daki işyerinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve 11 Kasım 2009 tarihinde hayatını kaybeden İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin, İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği organizasyon ile ölümünün 3. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Hikmet Şahin’in kabri başında yapılan anma töreninde, duygu dolu anlar yaşandı.

1994-2002 yılları arasında iki dönem İnegöl Belediye Başkanlığı, ardından da bir dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan, merhum Hikmet Şahin, ölümünün 3. yıl dönümünde unutulmadı. İnegöl ve Bursa’da iz bırakan hizmetlere imza atan Hikmet Şahin için dün Hastane mezarlığındaki kabrinde anıldı.

“HİKMET ŞAHİN FARKLIYDI”

Merhum Başkanın anma törenine, İnegöl ve Bursa siyasetinden birçok isim katıldı. Anma töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Tam 3 yıl oldu. Kendisinin 8,5 yıl önce mührü ve rozeti aldığım büyüğüm, eski belediye başkanımız Hikmet Şahin`in, maalesef 5,5 yıl sonra aynı töreni yaptığımız yerde cenaze merasiminde konuşmak yine bana nasip oldu. Tabi zaman çabuk geçiyor. Her nefis ölümü tadacaktır. Nihayetinde Hikmet başkan da bir faniydi, bir kuldu ama şu bir gerçekti ki, Hikmet Şahin farklıydı. Her belediye başkanımız, her milletvekilimiz çok çok önemli. Ayrı bir yeri ve değeri var. İnşallah biz Mart ayı içerisinde belediyemizin kuruluşun 140. yılı dolayısıyla merhum belediye başkanlarımızla alakalı da güzel bir organizasyon yapacağız. Hikmet Şahin neden farklıydı? Hikmet Şahin bir öğretmendi. Belki Belediye Başkanlığının ötesinde birçok özelliği vardı. Onların başında da öğretmenliği geliyordu. Ben de tabiri yerindeyse onun tezgâhından geçmiş biriyim. Bugün milletvekilimizde, belediye başkanlarımızda birçok meclis üyesi arkadaşımızda şuan İnegöl`de veya farklı çevrelerde okul müdürlüğü, bürokratlık yapan birçok insanda onun tezgâhından geçti” dedi.

Merhum Başkanın babası Yusuf Şahin ise, “Kıymetli cemaat, benim oğlumu unutmamanızdan dolayı hepinizden Allah razı olsun. Dualarınız kabul olsun. Allah`ım böyle acıları hiçbir Müslüman`a nasip etmesin. Çok teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Göçmen Camii İmamı Nazmi Özden, Turgutalp Camii imamı Emin Topçu ve İshakpaşa Cami imamı İbrahim Karaman tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Tören, yapılan dualarla sona buldu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19