www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HİLAL İLE HAÇ´IN SAVAŞI

HİLAL İLE HAÇ´IN SAVAŞI

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Gençlik Komisyonu Başkanı İlker Akdağ, BayırBucak Türkmenlerine ve Filistin´deki Müslümanlara karşıyapılanların hilal ile haçın savaşını gözler önüne serdiğini belirterek, ?Müslüman Türkler geçmişte olduğu

 

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Gençlik Komisyonu, son günlerde Rusya´nın ve Suriye´deki Esed güçlerinin Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik yaptıkları saldırılara sert tepki gösterdiler.

 

İSLAM SANCAKTARLIĞINI ÜSTLENECEĞİZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Gençlik Komisyonu Başkanı İlker Akdağ, ?Son günlerde Suriye´deki Bayır Bucak Türkmenlerine yapılan saldırılar bizleri derinden yaralamıştır. Dünyanın her bölgesinde bu saldırıların özellikle Türk ve Müslümanlara karşı yapıldığının bilincindeyiz. Doğu Türkistan´da Uygur Türklerine, Irak´ta Musul ve Kerkük başta olmak üzere Türkmen soydaşlarımızın yaşadıkları bölgelere ve Filistin´deki Müslüman kardeşlerimize yapılanlar, hilalle haçın savaşını gözler önüne sermektedir. Ancak inanıyoruz ki geçmişte olduğu gibi Müslüman Türkler, İslam sancaktarlığını üstleneceklerdir. İsrail´de, Filistinli Müslüman kardeşlerimize yapılan terör saldırılarından ve Mescid-i Aksa´ya giriş-çıkışlarda yapılan baskılardan dolayı İsrail devletini kınıyoruz. Rusya, İran, Hizbullah ve Esad yönetiminin, Türkmenleri yaşadıkları bölgeden uzaklaştırıp, yeni bir devlet kurma ya da bölgeye sahip olma çabalarına şahit olmaktayız. Lakin Türkiye Cumhuriyeti´nin kardeşlerimize yapılan saldırılara olan tutumu biraz olsun acımızı dindirmektedir. Sınırlarımızı ihlal eden Rus savaş uçağına yerinde bir müdahalenin yapıldığını düşünmekteyiz. Türkmen Dağını 2. Çanakkale olarak gören ve kanının son damlasına kadar orayı terk etmeme yemini eden Türkmen mücahit kardeşlerimizi Allah´a emanet ediyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25