www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

HIRSIZLAR KANTİNLERE DADANDI

HIRSIZLAR KANTİNLERE DADANDI

İnegöl´de önceki gece gerçekleşen hırsızlık olaylarında 3 okul kantini soyuldu. Olayın bir şebeke tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

İnegöl´de son zamanlarda okul kantinlerinde gerçekleşen hırsızlık olayları artarak devam ediyor. Önceki gece İnegöl´de İshakpaşa İlkokulu, Selçuk Yahşi Ortaokulu ve Prof. Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi´nin kantinlerine hırsız girdi. Yaşanan hırsızlığın akşam saatlerinde peş peşe gerçekleşmesi, olayın bir şebeke tarafından yapıldığı iddialarını meydana getirdi.

KAMU BİNASINA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİRİYORLAR

Yaşanan olayla ilgili konuşan Prof. Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi kantin işletmecisi Onur Demirel, ?Dün akşam saat 21.15 sıralarında 2 kişi İshakpaşa İlkokulu´nun oradan gelerek bizim kapımızı zorlamışlar. Pimapen kapıyı açara içeri giriyorlar. İçeride para aramışlar. 5-10 kuruluşluk paralar vardı, yaklaşık 15 lira bozuk parayı burada buldukları poşete doldurup yeniden geldikleri tarafa doğru uzaklaşıyorlar. Kamera görüntülerinde poşeti bizden aldıklarını tespit ettik, arkadaşlar da görünüyor. Bunu polise bildirdik, kameralara baktıklarında pek bir şey bulamadılar. Tekrar baktığımızda o saatlerde hırsızları tespit ettik. Ellerindeki poşetin detayını anlattık. Polis, bunun detay olduğunu, üzerine düşülerek takip edilmesi gerektiğini, yoğun olduklarını, bu detayı tekrar merkeze bildireceklerini söylediler. Bu olayı ilk defa olmuyor. Kantinlere çok sık dadandılar. Herhangi bir önlem yok. Burası bir kamu binası? Kamu binasına bu kadar rahat girilebiliyorsa mala zarar verildiği gibi cana da zarar verilebilir? dedi.

1 HAFTADA 2. KEZ

Geçtiğimiz günlerde kantininde bulunan 7 bin TL civarındaki paranın hırsızlar tarafından çalındığını belirten İshakpaşa İlkokulu kantin işletmecisi Salih Dursun ise, ?Polisin çalışma yapmasını bekliyoruz ama iflahımız kesilene kadar kimse bir şey yapmıyor? Parmak izi var, görüntüler var, peşine düşen yok. Bir insan bir gecede 4 okula girebilecek gücü buluyorsa burada bir zaaf vardır. İlgilenilmesini istiyoruz. Olay oldu bitti, parmak izi alındı ama görüntü almaya gelen yok. Adam kaçtıktan sonra alsanız ne olur? 300 liraya yakın demir paramızı çaldılar. Ortalığı dağıtmışlar. Daha önce ağzımız yandığı için para bırakmıyorduk. Sabah hazırlığı için olan bozuk paraları çalmışlar. Yapacak bir şeyimiz yok, polisten çözüm bulmasını bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36