HIRSIZLARA MOBESA ÖNLEMİ

HIRSIZLARA MOBESA ÖNLEMİ

2. Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren fabrikalar ile fabrika inşaatlarında yaşanan hırsızlık olaylarının artması üzerine OSB ile bölgedeki 4 mahalle(köy) arasındaki yol ulaşıma kapatıldı.

Emniyet tedbirlerinin yetersizliğinden faydalanan hırsızlar, 2. OSB´de işleyen 35 fabrika ve bitme aşamasında olan 38 fabrikada ciddi zararlara yol açıyorlar.

100 BİN TL´LİK HIRSIZLIK MEYDANA GELDİ

Bölgede bulunan firmaların yanı sıra enerji ihtiyacını sağlayan 13 adet trafoda bugüne kadar toplam 100 bin TL´lik hırsızlık olayı meydana geldi.

HIRSIZLIK OLAYLARI DURMA NOKTASINA GELDİ

Hırzılıkların artması üzerine harekete geçen 2. OSB yönetimi, Hamzabey, Tokuş, Akçapınar ve Çayırlı Mahallelerinin 2. OSB´ye çıkan yollarınıçukurlar açılarak trafiğe kapattılar. Alınan bu tedbir sonucu araçlarca bölgeye tek bir giriş kalması ve alternatif yollardan giriş yapılamaması neticesinde hırsızlık olaylarının büyük ölçüde azaldığı görüldü.

KAMERA SİSTEMİ KURULACAK

60 bin dolara mal olacak mobesa sistemi ile OSB´nin muhtelif noktlarına plaka tanıma özelliği olan 40 dolayında kamera yerleştirileceği bilgisine ulaşıldı.

FİBER HATTIN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Projenin hayata geçirilebilmesi için 2015´in sonunda Türk Telekom tarafından çalışmalarına start verilen ve bazı sanayiciler tarafından kullanılmaya başlanan fiber hattın tamamlanması bekleniyor. Hat çalışmasının son aşamasında olduğu öğrenildi.

1,5 MİLYON TL´LİK İTFAİYE YATIRIMI

Ayrıca 2. OSB yönetimi tarafından bölgeye bir İtfaiye binası yaptırılacağı ve 2 adet itfaiye aracı alınacağı, bunların toplam maliyetinin 1,5 milyon TL´yi bulacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra bölgeye bir adet de Jandarma noktası yapılacağı bildirildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00