HIZLI EĞİTİM PROJESİ 1 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI

HIZLI EĞİTİM PROJESİ 1 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP), toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Hızlı eğitimler, okuldan bir şekilde mahrum kalmış öğrencilerin yaşıtları seviyesine gelmelerini sağlarken, bu proje İnegöl

Milli Eğitim Bakanlığının geçtiğimiz yıl projelendirdiği Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) İnegöl ilçe komisyonu, önceki gün İshakpaşa İlköğretim okulunda bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Özer Yılmaz, YSÖB İnegöl formatörü Sefer Çakmak ve 12 komisyon üyesi idareci ve öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, YSÖB ile ilgili bilgiler verilirken, İnegöl’de bu kapsamda kaç çocuk bulunduğu da açıklandı. Proje kapsamında hızlı eğitim sınıflarından biri örnek olarak İshakpaşa İlköğretim Okulunda açılırken, gerek duyulduğunda ilçemizdeki tüm okullarda bu tür kursların açılacağı bildirildi. İlçemizdeki öğrenci sayısı ise net olmamakla beraber engelli ve göç etmiş öğrencilerle birlikte 160 olarak belirlendiği açıklandı.

 

Toplantıda bir açıklama yapan İL Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Esen, projenin amacının okula gitmeyen çocukların okula kazandırılması ve 1996 ila 1999 doğumlu olup hiç okula gitmeyen çocukların, okul ortamına alınarak eğitim ve öğretimlerini yaşıtları seviyesine getirmek olduğunu belirterek, “Akabinde bu öğrencilere istedikleri takdirde, orta öğretim kurumlarına da devam etmelerine fırsat vermek. Yani göçen çocuklar, aile bütünlüğü parçalanmış çocuklar bu güne kadar bir şekilde hiç okula gidememiş ve biz bunları okul müdürlüğü aracılığıyla aileleri ikna çalışması yapmak suretiyle okullara alıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz de Kaymakamlıklar aracılığıyla bu planlamayı yapıyor. 2 öğrenci de olsa okulda bu program gerçekleştiriliyor. Çocuklar eğitim öğretime alınarak, sıkıntı bu şekilde Bakanlığımız tarafından bertaraf edilmiş oluyor” dedi. Uygulamanın başlangıçta bir proje olarak gündeme geldiğini ve şu anda program olarak gündemde olduğunu belirten Esen,  2010 yılında ise uygulamanın tam anlamıyla tamamlanmış olacağını belirterek, “Bu vesile ile eğitimsiz hiç kimsenin kalmaması için Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalardan bir parçasıdır bu uygulama. Bursa’da da bir heyecan fırtınasına dönüşerek yapılacak olan valilik nezrindeki toplantılarda bu gündeme taşınacak. Tüm Bursa’daki okullarımızda bu eğitime alınacak çocuklarımız için fırsat sağlanmış olacak” şeklinde konuştu.

 

‘Yaptığımız Uygulama İlköğretime Alternatif Bir Eğitim Değil’

Esen, “İlköğretim zaten zorunlu bir eğitim, ama bu konumdaki çocuklarımızın tercihi bu değil. Çocuklarımızın üniformasıyla okula gelmesine gerek yok, yani baştan itibaren birinci sınıfı da okumasına gerek yok. Haftalık olarak zaten programlarımız belli. Yetiştirici sınıflar 3-A programı için 8 hafta, 3-B programı için 8 hafta, 4–5 programı için 10 hafta 6–7 programı için 10 hafta, yani 1–3 programını uygulayan bir öğrenci 8 hafta sonra bir üst programa geçmiş oluyor. İnegöl’de bu uygulamayla ilgili 12–14 yaşları arasında 160 öğrenci tespit edildi. Ama bu çocuklarımızın içerisinde ilçe dışına gidenler ve engelli çocuklarımızda yer alıyor” açıklamalarında bulundu.

 

‘Gerekirse Uygulama Her Okulda Yapılır’

 Program gereği hızlı bir eğitime tabi tutularak, yılsonunda yaşıtlarıyla uygun sınıfa yerleştirilmesi ve eğitime kazandırılmasıyla ilgili çalışmaların yapıldığını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Biz bu kapsamda da ilçemizde bazı çalışmalar yaptık. Bu kapsamda olması gereken öğrencilerimizi tespit ettik. Her ne kadar resmi kayıtlarda bu öğrenci sayısı 150 civarında ise bile, ilçemizde yaşayan ve şu anda bu kapsam içerisinde değerlendirebileceğimiz 30–40 civarında öğrencinin olabileceğini tahmin ediyoruz. Diğer öğrencilerin şehir dışına çıktıkları veya özürlü oldukları konusunda tespitlerimiz var. 1–3, 4–5 ve 6–7 arası sınıflardaki derslerini görerek yaşıtlarıyla birlikte ilköğretimi bitirecektir. Amacımız ilçemizde ilkokulu bitirmeyen bir öğrencimiz bile kalmasın. Beklide bu öğrencilerimiz liseye devam ederek, kendi hayatlarını kurtaracaklardır. Örnek sınıf olsun diye İshakpaşa İlköğretim Okulunda bir sınıfla eğitime başladık. Bu sayıları arttırmak istiyoruz. Gerektiğinde bu kursları sadece İshakpaşa’da değil, ilçemizdeki tüm okullarda açabileceğiz” diye konuştu. İlçemizde, İshakpaşa İlköğretim Okulunda örnek olarak bir sınıfta başlayan uygulama, 1 öğrenci ile start aldı.



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00