HİZMET Mİ? HEZİMET Mİ?

HİZMET Mİ? HEZİMET Mİ?

Mobilya Sanayinin merkezine Botanik Park yaparak milyonları çöpe gömen İnegöl Belediyesi, aynı hatayı bu kez Bursa- Ankara yolunda tekrarladı.

 

Hizmet anlayışına kimsenin anlam veremediği İnegöl Belediyesi, hayallerdeki İnegöl’ün yürüyüş yolunun ilk etabını tamamlamak üzere. Bursa-Ankara Karayolu Özdilek AVM ile İnegöl OSB girişi arasında kalan 80 bin m2’lik alanda İnegöl Belediyesi tarafından yeşil bant peyzaj projesi gerçekleştiriyor.

 

Anayolun hemen kenarında, yerleşim yerlerine bir hayli uzak olan ve bugüne kadar vatandaşların sadece bir yere giderken önünden geçtiği bu alan, İnegöl Belediyesi tarafından yürüyüş yolu olarak düzenleniyor. İki etap şeklinde yapılan yürüyüş yolunun 35 bin m2’lik ilk etabında çalışmaların yüzde 75 oranında tamamlandığı açıklanırken, ilk etabın maliyeti ise dudak uçuklattı. Çözülmesi gereken birçok sorunun olduğu İnegöl’de, tam 750 bin TL kimin yürüyeceği meçhul olan parka gömüldü.

 

Peki, İnegöl’de bu kadar önemli olan yürüyüş yolu eksikliğini gidereceği zannedilen bu yolda 750 bin TL’ye neler yapıldı. Yürüyüş yolu çalışmasının ilk uygulaması 2008 yılında başladı, projenin peyzaj uygulamasına ise 2012 yılı Haziran ayı başı itibarı ile başlandı. Projenin orta kısmında 4 m genişliğinde ve 1,5 km uzunluğunda bir yürüyüş yolu bulunuyor. Bu yol geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Bu yıl da Park otelden Koçaslanlar’a kadar 35 bin m2’lik olan bölüm 1. Etap olarak ele alındı ve çalışmalar başladı. Bu etapta; fitness alanı, oturma-dinlenme bankları, biri park otel önünde, diğeri Artekol mutfak önünde olmak üzere 2 adet meydan düzenlemesi, beton çiçeklikler, bitki aydınlatmaları, süs ağaçları, Cihangir Hastanesinin önünde ışık ve su gösterili 20 metre çapında süs havuzu yer alıyor. Havuzun maliyeti ise 200 bin TL.

İnegöl Belediyesi, 1,5 km’lik yürüyüş yolu ile alanın; sabah sporlarının yapılacağı, bisiklet gezilerinin gerçekleştirileceği dinlenme ve stres atma mekânı olacağını düşünüyor.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32