HİZMET YETİŞMİYOR

HİZMET YETİŞMİYOR

Bütünşehir yasası ile birlikte köylere de hizmet götürmeye başlayan İnegöl Belediyesi, çöp toplamada sınıfta kaldı. Hizmette yaşanan sıkıntı nedeniyle bazı bölgelerden günlerce çöp alınmazken, özellikle sanayide dev çöp yığınları oluştu.

30 Mart seçimleri sonrası mahalleye dönüşen köylerin de çöplerini toplamak zorunda kalan İnegöl Belediyesi, hizmeti yetiştiremedi. Köylere ağırlık verince merkez çöplüğe döndü. Şehrin farklı bölgelerinden şikayetler artarak gelmeye devam ederken, özellikle sanayi bölgesinde yer yer küçük çöplükler oluştu.

 

Mahmudiye Mahallesi mobilya sanayi bölgesinde sanayi atıklarının oluşturduğu kirlilik, gün geçtikçe artarak devam ediyor. 30 Mart seçimlerinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına giren İnegöl Belediyesi’nin Büyükşehir Yasası gereğince belde ve köylerin de mahalle statüsüne geçmesi sonucu belde ve köylerdeki çöpleri toplamaya başlaması sonucu temizlik konusundaki yetersizlik kendisini hat safhada göstermiş durumda. Durum bu halde iken hizmetin yetiştirilememesi sonucu Mahmudiye Mahallesi mobilya sanayi bölgesinden gelen şikâyetler üzerine yapılan gözlemler, sonucu sanayinin bir çok noktasında düzensiz atılan sanayi atıkları nedeniyle ‘Mobilya Başkenti’ İnegöl’e yakışmayan görüntüler oluştuğu görüldü.

 

Dün sabah saatlerinde yapılan gözlem sonucunda, bölgede yaşanan kirlilikler bir kez daha gözler önüne serildi. Konteynırların yetersiz olduğu kadar bazı duyarsız vatandaşlar tarafından konteynıra atmak yerine çevresine serpiştirilen çöplerden oluşan yığın halindeki atıklar, özellikle şehir dışından mobilya ticareti için ilçemize gelen işadamlarına karşı utanç kaynağımız olmuş durumda. Birçok kez bu tarz şikâyetlerle karşılaşılması sonucunda bu sorumluluğu üstlenmeyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘cezai müeyyide uygulayacağız’ söylemlerinin de boşa çıkması sonucu duyarsız vatandaşlar güven kazanarak bu çirkin manzaranın sürmesine vesile oluyorlar. Bu konuda ilerleyen günlerde olası cezalar gelmediği durumda işin sonunun çok daha vahim yerlere gitmesi ise korkutan bir durum.

 

AKILLARINA GELİRSE ÇÖPLERİ ALIYORLAR

Mahmudiye Mahallesi Egemen Sokak’ta bulunan bir işletme sahibi olduğunu belirten A.Y., isimli vatandaş, “Buralar pislikten geçilmiyor. Özel yerlere moloz döküyorlar ama buraya geçil bir kepçe dökmüyorlar. Bütün esnaflar şikayetçi. Çöpleri akıllarına gelirse alıyorlar. Konteynırları dolu görünce gelip ateşe veriyorlar, yakıyorlar. Her türlü pislik var. Belediye Başkanı gelsin, burayı görsün. Sanayinin birçok noktasına bu görüntü var. Özellikle son seçimden sonra.  Özel şahıs telefon açtı, dükkanının önüne getirtip moloz döktürdü, Belediyeden kepçe gelip düzeltti. Gelen kepçeye bizim önümüzdeki arsayı düzelttiremedik. Işıklarda bile aynı sorun var. Özel kişilerin sokak lambaları yanıyor başka hiçbir yerde ışıklar yanmıyor. Yıllardır yanmıyor. Kaç yere şikâyet ettik ama düzelmedi” dedi.

 

Yapılan bu açıklamaların ardından konu ile ilgili yetkililerin ne gibi uygulamalar yapacağı ise merak konusu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32