HOCAKÖY HAYIRSEVERİNİ BEKLİYOR

HOCAKÖY HAYIRSEVERİNİ BEKLİYOR

Kaymakam Durmuş Gencer ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, hayırsever iş adamı Abdullah Ezim tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz hafta içerisinde Bursa Valiliğinde protokolü imzalanan Ortaköy İlköğretim okulunu ziyaret ettiler. Baştürk, burada yaptığı

 

İlçe Kaymakamı Durmuş Gençer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, geçtiğimiz hafta Ortaköy’de yapımı devam etmekte olan okul inşaatında incelemelerde bulundular. Okulun yapımını üstlenen hayırsever İşadamı Abdullah Ezim’le birlikte okul inşaatını gezen Kaymakam Gencer ve Baştürk, okulun inşaatı ile ilgili bilgi aldılar.

Okul inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini ve biran önce bitirilmesi konusunda hızlı bir çalışma yapıldığını ifade eden Kaymakam Durmuş Gençer, okulun Ortaköy halkına kazandırılmasında emeği geçen hayırsever işadamı Abdullah Ezim’e teşekkür etti. Öğrencileri de sınıfta ziyaret ederek onların derslerdeki performanslarını değerlendirdikten sonra köyden memnun bir şekilde ayrıldığını ifade etti.

Ortaköy İ.Ö.O. Bölgedeki Köylerinde Eğitim Açığını Karşılayacak

Ziyaretle ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, hayırseverlerin İnegöl merkezinde olduğu gibi köylerde ve beldelerde de bir yarış halinde yeni okullar yaptıklarını ve bu okullar yapıldıkça da ilk önce kendilerine ve Türk Milli Eğitimine mutluluk verdiğini söyledi. Yüz yılı düşündüklerini dile getiren Baştürk, “Bir yılı düşünüyorsan tohum ek, on yılı düşünüyorsan fidan dik, ama yüz yılı düşünüyorsan insan yetiştir ve insan eğitimine önem ver diyen düşünürün sözlerine katılmamak mümkün değil. İşte biz yüz yılı düşündüğümüzden dolayı insan eğitimine, insan kaynağına önem veriyoruz. Bu konuda da ilçemizde okul sorununu sıfıra çekmek uğruna çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Okulumuz tamamlandığında hem Ortaköylülere hem de bu bölgede bulunan Hayriye, Dereçatı, Muratbey, Bahariye gibi köylerimize de hizmet edecektir. Dolayısıyla, artık bu bölgenin öğrencileri İnegöl’e taşınmayacak, kendi bölgesinde eğitim görecektir dedi.

Köylerde Okul Çalışmaları Tamamlandı

Köylerde 8 yıllık okulların yapılmasıyla birlikte öğrencilerin artık ilçe merkezine taşınmayacağını vurgulayan Baştürk, bununla birlikte ilçe merkezindeki sınıf mevcutlarını da daha aşağıya çekmeyi hedeflediklerini kaydederek, “Köylerimizde ilköğretim okulu çalışmaları eksiği kalmayacak şekilde tamamlanmıştır. Mevcut durum içerisinde sadece Hocaköy’de 8 derslikli bir okula ihtiyacımız var. Bu okulumuzun da inşaatı bitince köylerimizde ki okul sorunu bitmiş olacak. Bundan dolayı ilçemizdeki hayırseverleri bu önemli ihtiyacı gidermek için Hocaköy’de okul yaptırmaya davet ediyorum. Bu da bizim için büyük bir mutluluk kaynağı olacaktır. Bundan dolayı hem bu yeni okul öğrencilerimize hayırlı olsun diyorum hem de hayırseverimiz Abdullah Ezim’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07