?HUKUK DIŞI CEZA?

?HUKUK DIŞI CEZA?

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İlçe Başkanı Mustafa Özkan, Cemaati İslami Partisi Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami´ye verilen idam cezasının hukuk dışı olduğunu ve bu baskı, yıldırma ve sindirme politikasının Bangladeş´e barış getirmeyeceğini beli

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Özkan, Cemaati İslami Partisi Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami´ye verilen idam cezası ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

HUZUR VE GÜVEN ORTAMI BÖYLE TESİS EDİLEMEZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Özkan, ?Bugün Suriye, Irak, Mısır, Yemen ve birçok İslam ülkesinde yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizm vardır. Irkçı emperyalizm, bölgeyi nerdeyse bütün uluslararası haber ajanslarında etnik ve mezhepsel adlandırmalar ile tasnif eden; tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provakatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir.İslam coğrafyasında yaşanılan bu sıkıntıların bir benzeri Bangladeş´te yaşanmaktadır. Bangladeş´te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971´deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde ?insanlığa karşı suç işlediği´ gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onandı.Mahkeme tarafından suçlu bulunan ve idam cezasına mahkum edilen ilk kişi, Cemaat-i İslami Partisi´nden Abdülkelam Azad daha sonra partinin Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla cezası infaz edilen ilk Cemaat-i İslami lideri olmuştu. Mahkemenin 90 yıl hapse mahkûm ettiği Cemaat-i İslami´nin 92 yaşındaki lideri Gulam Azzam da hapishanede ölmüştü.Hasina hükümetinin kurduğu mahkeme, parti liderliğini üstlenen Rahman Nizami´yi, sonrasında partinin Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Mir Kasım Ali´yi bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan idam cezasına mahkûm etmişti. Ayrıca cezası, Yüksek Mahkeme tarafından onanan partinin Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman, 11 Nisan 2015´te idam edilmişti.Aynı şekilde Bangladeş´te Cemaati İslami Partisi Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami´ye verilen idam cezasının da hukuk dışı bir karar olduğu açıktır.Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikaları Bangladeş´e barış getirmeyecektir. Hiçbir şiddet olayına başvurmadan Müslümanca tavır sergileyen Cemaat-i İslami bu süreçte barış ve adaletten yana gösterdiği duruşu ile Bangladeş´te huzur ortamını sağlamaya çalışmıştır.Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez. Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş´te barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceği açıktır? dedi.

MÜSLÜMAN´I MÜSLÜMAN´A KIRDIRMAYA DEVAM EDİYORLAR

Özkan, ?Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail´in güvenliği için kan ve gözyaşı tüm coğrafyaya hâkim oldu. Emperyalizm İslam coğrafyasında postallarıyla cirit atarak Müslüman´ı Müslüman´a kırdırmaya devam ediyor. Bu oyunların farkında olan Cemaat-i İslami itidalli duruşunu kaybetmemiştir.İslam coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkeleri mutlaka bir araya gelmeli ve sıkıntılara içeriden çözüm aramalıdırlar. Birleşmiş Milletlerin mevcut yapısının Müslümanlar lehine olacak bir karar alamayacağı açıktır. NATO´nun ırkçı emperyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır.Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Bunun da yolu D-8´i canlandırmaktır. Her şeye rağmen Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir.Çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı tasvip etmiyoruz.Irkçılık ve mezhepçiliği tasvip etmiyoruz.ABD ve uzantıları ile işbirliğini tasvip etmiyoruz.Her ne sebeple olursa olsun iç savaşları tasvip etmiyoruz.İnsan varlığına değer vermek inancımız gereğidir ve kendilerinde bu inanca ait iz taşıyan herkesi aklıselimle hareket etmeye davet ediyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32