HUTBESİZ CUMA NAMAZI OLUR MU?

HUTBESİZ CUMA NAMAZI OLUR MU?

Geçtiğimiz hafta İstaş Camiinde kılınan Cuma namazının görevli imam olmaması nedeniyle cemaatten bir vatandaşın kıldırıldığı ortaya çıktı. Ancak Cuma namazının farzları arasında olan hutbenin okunmaması kafaları karıştırdı. Cami cemaati ilçe müftülüğünd

İnegöl`de Cuma günü ilginç bir olay yaşandı. Cuma günü İstaş Camiine giden cemaat büyük bir şok yaşadı.

Ezanın okunmasıyla birlikte camiyi dolduran vatandaşlar, cuma namazının 4 rekatlık sünnetini kıldıktan sonra beklemeye başladılar. Ancak camide ne görevli imamın, nede müezzinin olmaması vatandaşlarda bir anlık paniğe yol açtı.

Ne olacak şimdi derken, cemaat arasından bir vatandaş "ben namazı kıldırırım" diyerek mihraba geçti. Gönüllü imamın ardında saf tutan cemaat, Cuma namazının 2 rekâtlık farzını eda edip dağıldı.

Cuma namazı bir şekilde kılındı kılınmasına da, Cuma namazının farzlarından olan hutbenin okunmaması kafaları karıştırdı.  Farz olan hutbenin okunmadığını fark eden cami cemaati şimdi" bizim cuma namazımız kabul oldu mu olmadı mı" sorusunun cevabını aramaya başladı.

Yaşanan bu ilginç olayla ilgili ilçe müftülüğün ise bilgisinin olmadığı öğrenildi. İlçe Müftüsü Bayram Canbay`ın yaşanan tatsız olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07