?HUZUR VE BARIŞ? ÇAĞRISI

?HUZUR VE BARIŞ? ÇAĞRISI

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan,MOSDER ve MOSFED arasında yaşanan gerginliğin son bulması gerektiğini belirterek, ?Önceliğimiz huzur ve barış olmalı. Herkes işini yapsın, kimse kimseyi ufak görmesin. Tek büyük var o da Al

 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilya sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

BAŞARI TEMENNİSİ

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?İstanbul´da düzenlenen 2 tane fuarımız var. Şuan 12-17 Ocak tarihleri arasında İSMOB fuarı açıldı. İnegöl´den yaklaşık 40-45 firmamız katılım gösterdi. Ardından 26-31 Ocak´ta da CNR´da İMOB Fuarı açılacak. İnşallah bu fuara da 175 civarında İnegöl firmamız katılım gösterecek. Türkiye genelindeki tüm fuar katılımcılarımıza hayırlı işler diliyoruz. Güzel tasarımlara ve özellikle yurtdışından yeni müşterilere ihtiyacımız var. Fuarlarımızın kim satış yaparsa yapsın her mobilyacıya bir faydası olacağını düşünüyorum çünkü hiçbir firma bütün ürünlerini tek başına kendisi üretmiyor. İlla bir fason üreticisi, yan sanayisi var. Aksesuar kısmı tamamlayıcı ürünleri var. İlla fuara katılmayan bir başka firmaya da faydası oluyor. Yalnızca İstanbul´daki 2 fuara 225 civarında firmanın katıldığını düşünmeyelim bütün İnegöl fuara katılmış gibi oluyor. Oradan gelen siparişlere fuara girmeyen birçok arkadaşımız tedarikçi olarak destek veriyor. Nakliye firmalarından tutun her türlü malzemecisine kadar fayda sağlıyor. İnşallah doğru dürüst hayırlı müşterilere ve yeni müşterilere denk geliriz? dedi.

 

KOMŞULARIN İSTİKRARSIZLIĞI MOBİLYAYI VURDU

Ayhan, ?Son yıllarda yaşanan seçimlerle ekonomik durgunluk, istikrarsızlık, komşu ülkelerdeki karışıklıklar, ekonomik krizler yaşayan ülkeler maalesef hep komşularımız oldu. Onlardaki istikrarsızlık mobilya sektörüne ciddi bir darbe oldu. 2015 yılındaki seçimler de etkili oldu. 2016´ya hepimiz umutlu bakıyoruz. İnşallah terör olayları artık son bulur. Önümüzdeki en büyük engel budur. Onun da beli kırılacak. Ondan sonra mobilya sektöründe ve diğer üretim yapan sektörlerde işlerimiz daha iyi olacak? şeklinde konuştu.

 

?GÜMRÜK İNDİRİMİ MOBİLYACININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜR?

İran´da gümrüklerle ilgili bir çalışma yapıldığını hatırlatan Ayhan, ?Bazı ürünlerde gümrük vergilerinin indirilmesi ile ilgili çalışmalar var. Bunların içerisinde mobilya da var. İnşallah mobilya konusunda olumlu adımlar atılırsa İran bizim eski müşterimiz olmasına rağmen yeni bir müşteri gibi potansiyel bir müşterimiz olur. İhracatımız artar? diye konuştu.

 

AHMET GÜLEÇ´İN ARKASINDAYIZ

?Büyük-küçük hepimiz biriz? diyerek konuşmasını sürdüren Ayhan, ?Firmalar birbirlerini kırmadan, saygı ve sevgi çerçevesinde birbirine destek olmalı, birbirlerinin önlerini açmalılardır. Bu geminin içerisinde bütün mobilyacılarımız vardır. Bundan sonra hepimiz daha dikkatli konuşmalıyız. Ağzımızdan çıkacak kelimeleri daha dikkatli seçmeliyiz. Biz Ahmet Güleç Başkanımızın bütün yaptıklarının ve sözlerinin arkasındayız. Çalışmalarından hem Türk mobilyacıları hem de İnegöllü mobilyacılar istifade ediyor. Değerli bir arkadaşımız. Diğer taraftaki arkadaşlarımız da dostlarımızdır. Onlar da konuşmalarına ve üsluplarına biraz daha dikkat etmeliler. Bizler rakip değiliz, düşman değiliz. Dostuz. Herkes işini çerçevesinde yapsın, kısmetini arasın. Bu sektörde hepimize yetecek kadar iş ve müşteri var. Eksiğimiz varsa, başka ülkelere gidip yeni müşteriler bulacağız, tasarımlarımızı daha güzel yapacağız, Avrupa´ya satacağız. İçeride kavga bize bir şey getirmez. Önceliğimiz huzur ve barış olmalı. Herkes işini yapsın, kimse kimseyi ufak görmesin. Tek büyük var o da Allah´tır. Geri kalan hepimiz kullarız. Haddimizi bilelim? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22