HUZUR EVİNDE BAYRAM TRAŞI

HUZUR EVİNDE BAYRAM TRAŞI

İnegöl Belediyesi Huzur Evi’nde Ramazan Bayramı hazırlıklarına başladı. Berberler Odasından gelen bir erkek ve bir bayan kuaför tarafından huzur evi sakinlerinin bayram traşları ve saç bakımları yapıldı.

36 erkek ve 7 bayan olmak üzere toplam 43 sakini bulunan İnegöl Belediyesi Huzur Evi’nde bayram telaşı başladı. İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası aracılığıyla gönüllü olarak huzur evine gelen bir berber ve bir bayan kuaförü, huzur evi sakinlerinin bayram traşlarını yaptı. Bayanlarda cilt bakımına kadar tüm bakımları yapılırken, Huzur Evi sakinleri de bu sayede eğlenceli bir gün geçirdiler.

Yaşar Ustayla Hem Traş Hem Sohbet

5-6 yıl öncesine kadar Huzur evinde görevli bir personelin berberlik yaptığı ve onun emekli olmasından sonra bu işi İnegöl Berberler Odası’nın üstlendiği öğrenilirken, okul döneminde Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri ve yaz tatillerinde ise gönüllü olarak İnegöl’ün eski ustalarından Yaşar Şen huzur evi erkek bölümü sakinlerinin traşlarını üstleniyor. Huzur evi binası içerisinde erkekler için oluşturulmuş iki koltuklu küçük bir berber dükkânını anımsatan odada yapılan traşlarda, muhabbette doyulmaz oluyor. Hem traş olan, hem de yıllara dayanan anılarını anlatan huzur evi sakinleri, kimi zaman güldürürken kimi zaman da hüzünlendiriyor.

Bayanlara Özel Bakım                                                                                  

Bayanların bakımlarını ise daha önce Berberler Odası’na başvuran ve gönüllü olarak bu işi yapmak isteyen bayan kuaförü Hülya Gürbüz üstlendi. Saç kesiminden boyaya, röfleye ne isterseniz yapacağım diyen Gürbüz, huzur evi sakinlerinin de gönlünü kazandı. Tüm sakinlerle uzun uzun uğraşan Gürbüz, huzur evi yaşlılarının dahi cilt bakımlarını eksik etmedi.

Başkan Güven’den Üyelerine Teşekkür

Huzur evinde bayram hazırlıkları sürerken yapılan bu uygulama ile ilgili bir açıklama yapan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven, Berberler Odası olarak yaklaşan bayram münasebeti ile huzur evi sakinlerinin traş ihtiyaçlarını gidermek için burada olduklarını söyledi. Bayan kuaförü bir üyelerinin bu konuda talepte bulunduğunu belirten Güven, “Bu arkadaşımız Huzur Evi’ndeki bayanlarımızın saç bakımını ve cilt bakımını üstlendi. Erkeklerde zaten periyodik olarak İnegöl’ün emektar ustalarından Yaşar usta her hafta buraya gelerek, erkek huzur evi sakinlerinin traş ihtiyaçlarını sürekli olarak karşılıyor. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca okul döneminde; Çıraklık Eğitim Merkezi’nde çıraklarımız 3 yıl orada eğitime devam edip, kalfalık belgesi almak için eğitim görüyorlar. Bunların pratik eğitimlerini de biz özellikle her hafta burada erkek huzur evi sakinlerinin traşlarını yaptırarak almalarına gayret ediyoruz. Okulumuzun pratik eğitimlerine de katkıda bulunuyor.. Bu açıdan da öğrencilerimiz de buradan faydalanmış oluyorlar. Ben bu sebeple özellikle bu gün bayrama 10 gün kalması sebebi ile burada gerçekleştirdiğimiz hizmetten dolayı bayanların bakımını üstlenen Hülya Gürbüz kardeşimize özellikle teşekkür ediyorum” dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32