Huzur Mahallesi Mezarlığı Elden Geçti

Huzur Mahallesi Mezarlığı Elden Geçti

İnegöl Belediyesi Huzur Mahallesindeki mezarlığın yürüyüş yollarını yapıyor. Mezarlıkta yapılan düzenleme ile birlikte mahalle sakinleri kışın çamurundan, yazın tozundan kurtulacak.

Alanyurt ve Akhisar mahallelerindeki mezarlıklarının düzenlenmesi tamamlayan İnegöl Belediyesi, Huzur Mahallesindeki mezarlığın yürüyüş yollarını yapıyor. Huzur Mahallesindeki mezarlıkta yapılan düzenleme ile birlikte mahalle sakinleri kışın çamurundan, yazın tozundan kurtulacak. Mahalle sakinleri ayrıca yağmurlu veya karlı havalarda bile mezar ziyaretlerini yada defin işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilecek.

 

Yapılan düzenlemeleri Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, “Huzur Mahallesinde bulunan mezarlık çok karmaşık bir yapıya sahip. Bazı mezarlar birbirine çok yakın, bazıları ise geçiş güzergâhının üzerine defnedilmiş. Bu karmaşık yapının bu şekilde devam etmemesi adına ve burayı da merkezdeki diğer mezarlıklar gibi daha modern bir görünümü kavuşturmak adına Eylül ayının ilk haftasında bir çalışma başlattık.” dedi.  

 

Çalışmalar kapsamında mezarlığı parsellere böldüklerini kaydeden Turgay Yel, “Sonrasında da yürüyüş yollarındaki tretuar uygulamalarına geçtik. Mezarlığımızın, araçların da girebileceği şekilde tasarlanan ana yolunu 3 metre, mezar koridorları arasındaki yürüyüş yollarını ise 1,5 metre olarak şekillendirdik. Burada uygulanan tretuar uygulaması için toplam 3 bin 500 metre kilitli parke taşı ve 2 bin 700 metre bordür taşı kullandık. Bu işin belediyemize maliyeti 80 Bin TL’yi bulmuştur.” diye konuştu.

 

Huzur Mahallesi mezarlığında yürütülen çalışmaların hafta sonuna kadar biteceğini bildiren Turgay Yel, “Merkezde ne varsa, diğer mahallelerde o olacak düsturuyla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, bu hafta sonuna kadar tamamlayacağımız Huzur Mahallesindeki mezarlığımızdaki bu düzenleme ile mahalle sakinlerimiz kışın çamurundan, yazın tozundan kurtulacaktır. Yağmurlu veya karlı havalarda bile mezar ziyaretlerini yada defin işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilecek.” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68