Huzurevinde 365 gün sıcak yemek

Huzurevinde 365 gün sıcak yemek

Yılın 365 günü İnegöl’de muhtaç 250 aileye yemek servisi yapan İnegöl Belediyesi Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğü, Ramazan ayında yemek servislerini iftar yemeği olarak gerçekleştiriyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi’nin Huzurevi bünyesinde gerçekleştirdiği Aşevi hizmeti ile alakalı dün Huzur ve Aşevi Müdürlüğü’nde bir basın toplantısı düzenledi.

SEFERTASI İLE AİLELERE DAĞITILIYOR

Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğünün İnegöl Belediyesi bünyesinde bayramlar ve tatil günleri de dâhil olmak üzere yılın 365 günü hizmet verdiğini belirten Gülhan Şahin, “13 kişi ile hizmet verilen Huzurevimizde, şu anda 8’i bayan olmak üzere toplam 45 sakinimiz aile sıcaklığında konaklıyor. Huzurevindeki bu konaklama imkânının yanında, Kadın Sığınma Evi ve Aşevi hizmeti de verilmektedir. Sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın güzel bir örneği olan Aşevi’nin sıcak yemek dağıtımları her gün devam etmektedir. Bilindiği üzere İnegöl Belediyesi olarak çeşitli aralıklarda iftar programları düzenliyoruz. Bu sene başlanan sokak iftarları, Ahmet Türkel Mahalle Konağı ve Aşevindeki her akşam düzenlenen iftarlar ile Orhaniye Mahalle konağındaki iftar programlarımız sayesinde şehrin dört bir yanında Ramazanın güzelliklerini yaşatıyoruz. Ayrıca Kardeş Şehrimiz olan Kosova Mitroviça’da 2 yıldır sürdürdüğümüz İftar geleneğini bu yıl da sürdürüyoruz. Bu sene balkanlardan Kafkaslara da ulaşarak Gürcistan’da da iftar yemeği düzenledik. İnegöl Belediyesi, uluslararası arenada gösterdiği bu güzel uygulamayı kendi şehrinde de farklı bir formatta sürdürmektedir. Yılın 12 ayı sürdürdüğümüz muhtaç ailelere yönelik sıcak yemek dağıtımımızı Ramazan ayı sebebiyle iftar yemeği şeklinde yürütmekteyiz.

Mutfak bölümünde usta aşçılar tarafından pişirilen yemekler, sefer tasları ile aşevine gelen muhtaç ailelere dağıtılıyor” dedi.

HER GÜN 350 KİŞİLİK YEMEK PİŞİYOR

Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğünde her gün 350 kişilik sıcak yemek pişirildiğini de kaydederek, şöyle konuştu: “Pişen bu yemeklerden 100 kişiliği Huzurevi bünyesinde 2 öğün olarak tüketilirken kalan 250 kişilik yemek ise muhtaç ailelere dağıtılmaktadır. Sadece Ramazan ayı ile sınırlı olmayan bu uygulama yılın 365 günü boyunca devam etmektedir. İnegöl’ümüzde Belediyemiz tarafından tespit edilen yaklaşık 250 kişi, her gün bu hizmetten faydalanmaktadır. Bu sayı gelen taleplere göre bazı günler artış göstermektedir. Evinde bir kap yemek yapacak kimsesi olmayan ya da hastalığı dolayısıyla buna takati olmayan ailelere de Mobil aracımız tarafından sıcak yemekleri evlerine kadar götürülmektedir. Belediyemizin bu hizmetlerinden faydalanmak isteyen muhtaç ailelerimiz var ise hiç çekinmeden Huzurevi Müdürlüğümüze müracaat edebilirler. Çünkü biz sıcak aşımızı paylaşacak büyük bir aileyiz. Ben ramazanın birlik ve beraberliği artıracağı düşüncesindeyim. Muhtaç ve düşkünlere karşı yardım ve paylaşımların vatandaş nezdinde artarak devam etmesini diliyor, herkese hayırlı iftarlar hayırlı ramazanlar temenni ediyorum.”dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07