Huzurevinde Hasta Ve Yaşlı Bakım Kursu

Huzurevinde Hasta Ve Yaşlı Bakım Kursu

İnegöl Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Hasta ve Yaşlı Bakım kursu açıldı. Huzur evi personelinin de katıldığı kurs, Huzur Evi Müdürlüğü’nde veriliyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi iş birliği ile Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu düzenledi. Kursa İnegöl Belediyesi Huzur Evi Müdürlüğü personelinin  tamamı katılırken, isteyen vatandaşlar da kurstan faydalanabiliyor. Toplamda 19 kişinin eğitim gördüğü kurs, Huzur Evi Müdürlüğü binasında gerçekleştiriliyor. Burada yapılmasının nedeni ise kursun amacına uygun bir ortamda gerçekleştirilmesi.

KURS 8 AY SÜRECEK

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, dün Hasta ve Yaşlı Bakım Kursunu ziyaret etti. Ziyaret esnasında bir açıklama yapan HEM Müdür Burhanettin Özdemir, “İnegöl Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliği içersinde açmış olduğumuz Hasta ve Yaşlı bakım kursumuzu yerinde ziyaret etmek istedik. Bu konuda öteden beri eksiklik vardı. Biz iki kursu bir araya getirdik. Kursumuz 8 Ekim tarihi itibariyle 19 kursiyerle başladı. 19 Haziran günü de sona erecek. Yaklaşık 7-8 aylık uzun bir kursumuz. Bu kursumuzda görev yapan öğretmenimiz yurtdışında eğitim almış bir arkadaşımız. Kursumuzun ihtiyaç için açıldığını biliyorum. Huzurevinde bu kursun açılması daha da önemli. Yaşlılarımızın yoğun olduğu, uygulama imkanın olduğu bir ortamda açılmasını uygun gördük. Hem burada görev alan personele hem de Halk Eğitime başvurmuş kursiyerlerimiz ile 19 kişiye ulaştık. Kursumuzdan belge alacak kursiyerlerimize belgeleri hayırlı olsun. İnegöl Belediyesine ve Huzurevi Müdürlüğüne de bu mekânı bize açtıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

PERSONEL EĞİTİMLİ OLMALI

Gülhan Şahin ise, Huzurevinde çalışan personelde rotasyon nedeniyle yer değiştirenler olduğunu anlatarak; “Yeni gelenlerden belgesi olmayanlar vardı. Bu belgelerin alınması gerekiyordu. Biz eğitimli olmalarını önemsiyoruz. Yaşlılarımız bizim için önemli. Böyle bir kursa gidilmesi gerekiyordu. Burhanettin hocamla beraber yerinde olması konusunda karar verdik. Hem personel hem de diğer katılımcılarla 19 kişi 640 saat ders görecekler. Haftanın 3,5 günü eğitim görüyorlar. Halk Eğitimin bu kadar yerinde olan başka bir kurs yoktur diye düşünüyorum. Tekrar kursumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

EĞİTİMİNİ ALMAK ŞART

Kurs öğreticisi Leyla Deveci de, kurs hakkında bilgi verdi. Huzur evi personelinin hasta ve yaşlıların bakımını doğru şekilde öğrendiklerini anlatan Deveci; “Eğitimini almak şart... Sadece çalışmak için değil evde yaşlıları olanlar için de çok gerekli. Konuşma, beslenme, yıkama, temizlik, felçli hastalarla ilgili yaşlıların ve hastaların ihtiyacı olan bütün bilgileri veriyoruz. Uygulamalı da gösteriyoruz. İlgisi olan herkesi bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07