?Huzuru mahşerde nasıl hesap verecekler?

?Huzuru mahşerde nasıl hesap verecekler?

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve DATÜB Türkiye İcra Komitesi Başkanı Mehmet Taş, kendisine yönelik sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere cevap verdi.

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi.

AĞIR İTHAMLARDA BULUNUYORLAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, şu ifadeleri kullandı: "İçimizdeki şer cephesi dediğimiz, başını Amerika´dan İslam Shakhbandarov´un başını çektiği grup, zaman zaman DATÜB olarak çalışmaları baltalamak adına, eleştiri adı altında küfür ve hakaretlerle karşımıza çıkıyor. Yanlışlarını yüzüne vurduğumda da, ´Düne kadar DATÜB´ü eleştiriyordun. Şimdi ne oldu da DATÜB´ü savunuyorsun?, Kaça satıldın" gibi ağır ithamlarda bulunuyorlar. Gelişmeler hakkında son olarak bu açıklamayı yapıyorum. Bir daha da onların seviyesine inmeyeceğim ve cevap vermeyeceğim. Halkımız, gerçekleri bilsin bize yeter"

YANLIŞ BİLGİLER VERMİŞLER

"Ben geçmişte DATÜB´ün yanlış gördüğüm eski Ahıskalılar ve yeni Ahıskalılar diye tüzük maddesini eleştiriyordum. Halkımızın üzerinden çıkar elde eden derneklerin neden DATÜB´den atılmadığını eleştiriyordum. DATÜB doğru yönetilmeli, halkımızın sorunları ile ilgilenmeli, çözüm çalışmaları noktasında eleştiriyordum. Bir de o dönemde DATÜB yönetiminde olan Amerika´da yaşayan İslam Shakhbandarov´un verdiği yalan beyanlar ve iftiralarla inanarak DATÜB genel başkanımız Ziyatdin Kassanov´u eleştiriyordum. Benim eleştirilerime rağmen, Ziyatdin bey beni telefonla arayarak; ´Mehmet Başkan öncelikle bugüne kadar halkımıza yaptığın hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ve seni Kazakistan´daki kurultaya davet ediyorum´ dedi. Hatta ben katılmak istemedim ve ´Başkanım ben eski Ahıskalıyım. Sizin tüzüğünüze göre ben içinizde yer alamam dedim. Bunun üzerine başkanımız Ziyatdin Kassanov, ´Gel çözümüne katkı ver´ dedi. Bunun üzerine ben DATÜB 3. kongresine katıldım. Orada tüzel maddesi eski Ahıskalı ve yeni Ahıskalı ayrılmayacak şekilde değiştirildi. Diğer eleştirdiğim tüm konularda da, başkanımızın kendisi ile detaylı görüşme fırsatım oldu. Bunun üzerine başkanımız, ´Gel halkımızın sorunları ile beraber uğraşalım. Bugüne kadar seni bana yanlış anlattılar. Milletimizin çözülecek çok sorunu var´ dedi. Meğer o dönemde Ziyatdin bey hakkında bana nasıl yanlış bilgi veriyorlarsa, benim hakkımda da Ziyatdin beye yanlış bilgiler vererek aramızda bir bağ oluşmasına izin vermemişler"

HESABI NASIL VERECEKLER?

"Daha sonra yaptığımız görüşmelerde DATÜB Türkiye İcra Komitesi kurulmasına, Ahıskalıların yaşadığı tüm şehirlere temsilcilikler kurulmasına, halkımıza ücretsiz hizmet verilmesine karar verildi. 2018 Ağustos ayında yaptığımız geniş çaplı istişare toplantısında, DATÜB Türkiye Komitesi İcra Kurulu oluşturuldu. Başına da şahsım uygun görüldü. Şuanda 6 şehirde temsilciliklerimiz var. Bu sene 10 şehri bulacak temsilciliklerimiz. Ve 2017 yılından bu yana çok güzel kazanımlar elde ettik. Bugüne kadar ilk defa 30 binin üzerinde vatandaşlık verildi. Bu hala devam ediyor. Şuanda 20 bin civarında da imzalandı bilgisi geldi. Şuana kadar 50 bin insan. Bu bizim için çok büyük bir kazanımdır. Ben geçmişte şer cephesinin bana anlattığı yalan ve iftiralarla genel başkanımızı şahsi olarak eleştirdiğim için, o yalanlara kandığım için toplum önünde helallik istedim. Bakalım o iftira ve hakaretlerinin hesabını huzuru mahşerde nasıl verecekler"

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00