www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İBADETHANELER YAŞAM ALANINA DÖNÜŞÜYOR

İBADETHANELER YAŞAM ALANINA DÖNÜŞÜYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından avlu zemini yenilenen, çevre düzenlemesi yapılan Beşevler Hafize Hatun Camii, yeni bir yaşam alanına dönüştü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, camilerin daha kullanışlı hale getirilmesi ve halkın toplanma merkezlerinden biri olması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. 

Bursa´yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken, vatandaşlardan gelen talepleri de imkanlar ölçüsünde yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, en yoğun taleplerden biri olan camilerdeki çevre düzenleme çalışmalarına hız verdi. Tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında ecdat yadigarı tarihi camileri restorasyonlarla ilk günkü orijinal haline getiren Büyükşehir Belediyesi, mahallelerde yoğun yapılaşma arasında sıkışmış camileri de çevre düzenlemeleriyle yeni yaşam alanlarına dönüştürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Beşevler Mahallesi´ndeki Hafize Hatun Camii de zeminden bahçe düzenlemesine, şadırvanından oturma guruplarına kadar yenilendi.

Camideki yapılan düzenleme çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşların huzur içerisinde toplanmaları ve ibadetlerini yapmaları için tüm güçleriyle camileri yenilediklerini söyledi. Bunlardan birinin de Hafize Hatun Camii olduğunu kaydeden Başkan Altepe, tuvaletleri, çevre duvarları, oturma grupları ve müştemilatı yenilenen caminin başta cemaat olmak üzere Bursalılar için hayırlı olmasını diledi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29