www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

İbadetlerimizin manasını düşünmeliyiz

İbadetlerimizin manasını düşünmeliyiz

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, Kurban Bayramı münasebetiyle bayramın 2. gününde düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi.

Bayramın 2. günü düzenlenen programa İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katılım gösterdiler.

Programda konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, ?Çok aziz ve muhterem milli görüşçüler hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün Kurban Bayramını İslam dünyası olarak idrak ediyoruz. Bu mübarek günlerin ülkemizin ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ediyorum.Kurban bayramını yaşarken dünyanın çeşitli yerlerinde İslam âleminin gördüğü zulümleri hepimiz acı çekerek seyrediyoruz. Bayramlar yılda birer defa geldiği için yıllık olayları düşünmenin birer vesilesidirler. İslam dininin her emri her ibadeti sayısız hikmetler ile doludur. Bu yüzden Kurban bayramından da ders almak mecburiyetindeyiz.Bu bayramda öncelikle hacca gidiyoruz. Hacca gitmek demek 1,5 milyar Müslümanın tek bir ümmet olduğunu gözüyle görmek ve yaşamak demektir. Bu vesile ile hacca giden kardeşlerimizin haclarının kabul olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ederim. Hac ibadeti ile 1,5 milyar Müslümanı temsilen tek vücut olduğumuza tek ümmet olduğumuza en görkemli şekilde tanık oluyoruz. Bundan başka orada Ya Rabbi huzuruna geldik emirlerini tutacağımıza söz veriyoruz ve diyoruz ki böylece hayırları işlemeye şerleri men etmeye yani cihat etmeye söz veriyoruz. Bu yüzden bütün yaptığımız ibadetlerin manasını düşünerek bunlardan ders almak mecburiyetindeyiz.Bu bayramda birde kurban kesiyoruz. Kurban kesmek bildiğimiz gibi İbrahim A.S.´dan günümüze kadar gelmiş olan bir olaydır. Bu kurbanı keserken önce Cenab-ı Allah´ın emrine itaat etmenin en büyük ibadet olduğunu fiilen yaşıyoruz. Ve Rabbimizin her emrinde hayır olduğunu Cenabı Hakk´ın emrini tutan insanlara Allah´ın yardım edeceğini İbrahim A.S.´ın oğlunu keserken ona bir kurbanlık koyun göndermek sureti ile idrak ediyoruz. Cenab ı Allah emrini tutan insanlara her zaman yardım eder. Böylece bu bayramda bu olayları düşünerek kendimize ders çıkarıyoruz.Kestiğimiz kurbanların etlerini de fakir fukaraya veriyoruz. Fakir fukarayı düşünmek Müslüman olarak en büyük vazifelerimizden biridir. Fakir fukaranın fakirlikten ve fukaralıktan kurtulmasını temin etmek için ise yeryüzünde adil düzenin kurulması gerekir.Bu itibarla kurban bayramı münasebeti ile tek ümmet olduğumuzu dikkate alarak İslam birliğinin bir an evvel kurulması gerektiğini ve İslam âleminin içine düştüğü ekonomik ve sosyal bunalımlardan kurtulması için faizci kapitalist nizamdan kurtulup temeli önce ahlak ve maneviyata dayanan adil düzenin inşa edilmesi gerektiğini tekrar idrak etmemiz gerekir. Bizler Milli Görüşçüler olarak inanıyoruz ki inanç esaslarımıza dayalı adil bir düzen mutlaka kurulacaktır. Cenabı Hakk´tan niyazımız şudur ki bu uğurda verdiğimiz mücadelemizde rabbimiz ayağımızı sabit kılsın. Ve bizi Müslümanların ve tüm insanlığın kurtuluşuna birer vesile kılsın.Bu duygu ve düşüncelerle tüm İnegöl halkımızın Kurban bayramını tebrik ederim. Allah´a emanet olun? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02