www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İBRETLİK MAHKEME KARARI

İBRETLİK MAHKEME KARARI

12 yıldır evli olan Öztürk çiftinin, bir anlık sinirle yaptıkları şikâyet başvurusu, hayatlarını kararttı. Koca hakkında 3 yıl hapis cezası verilirken, mağdur olan Öztürk ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

6 çocuk annesi Seher Öztürk, kocası Erdal Öztürk ile 2016 yılında evde kalan eşinin kardeşi yüzünden tartıştı. Anne Seher, tartışma sonrası eşinden şikayetçi olmak için soluğu karakolda aldı. Olayın adli makamlara intikal etmesi üzerine eşi Erdal Öztürk ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Daha sonra adliyeye sevk edilen koca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Durumun böyle olacağını tahmin etmeyen 6 çocuk annesi yetkili mercilere giderek şikayetinden vazgeçti. Tutuklu Öztürk eşinin şikayetten vazgeçmesinin ardından serbest kaldı. Ancak Seher Öztürk´ün şikayetten vazgeçmesine rağmen konu mahkemeye intikal etmesinden dolayı Erdal Öztürk hakkında kamu davası açıldı. 2016 yılında görülen davada kocaya mahkeme heyeti 3 yıl hapis cezası verdi. Karara itiraz edilmesine rağmen ceza onaylandı. 4 aydır tutuklu bulunan Öztürk çalmadık kapı bırakmadı ancak gittiği tüm kapılar yüzüne kapandı. Aylardır cezaevinde bulunan babanın aklı hep eşi ve çocuklarında. Çünkü ondan başka eve ekmek getirecek kimse yok. Babalarının tekrar cezaevine girmesini istemeyen çocukları yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmasını istiyorlar.  Cezaevinden izne gelen baba Erdal Öztürk eşi ve çocuklarıyla kısada olsa hasret giderdi. Yetkililere seslenen Erdal Öztürk şunları söyledi,?2016 yılında eşimle aramızda bir tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma nedeniyle hakim bana 3 yıl ceza verdi. Şuanda 4 aydır cezaevindeyim çocuklarım ve ailem mağdur durumda. Ben izne geldim kendilerinin durumu hiçte iyi değil. Buradan devlet büyüklerime sesleniyorum, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet bakanımıza, eşim benden şikayetçi olmadığı halde aynı evde yaşıyoruz, mutluyuz, güzel bir evliliğimiz var devletin bu yuvayı yıkmasını istemiyorum. Nereye gittiysem yetkili kurumlar yüzüme kapıları kapattılar, kimse bana yardımcı olmuyor. İki çocuğum engelli ben cezaevine girdim kimse yardımda etmiyor. Yapılan yardımlar yetersiz. Ben zaten yardıma muhtaç bir insan değilim beni cezaevinden çıkarsınlar ben aileme bakarım. Devletimizden tek istediğim var. 12 yıldır evliyiz daha önce eşimle aramızda bir tartışma yaşanmadı. İlk kez tartıştık eşim o dönemlerde hamile olduğu için bir anlık sinirle gidip benden şikayetçi oldu. Sonra da vazgeçti ama hakkımda kamu davası açıldığından dolayı ben 3 yıl ceza aldım. İlk kez mahkeme yüzü gördüm kendimi tam olarak savunamadım. Mahkemeye çıktığımda bana baro tarafından bir avukat bile verilmedi. Devlet aile işlerine karışmaması lazım, ilk kez böyle bir olay yaşandı. Şimdi diyor ki, devlet eşini boşa çocuklarını yuvaya ver. Eşim benden şikayetçi değil, sabıkam yok devletimizin benim iyi halimi görmesi lazım. Çocuklarım evde gece korkuyorlar, buradan devlet büyüklerimize tekrar sesleniyorum Allah rızası için bu olaya bir el atsınlar, beni çıkarsınlar ben eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Yaşanan tartışmadan dolayı çok pişmanım.? diye konuştu.

Bir anlık sinirle gittim

Seher Öztürk ise;?Eşini çok sevdiğini belirterek halimiz perişan durumumuz hiç iyi değil, eşimle  birbirimizi çok seviyoruz. Aramızda her hangi bir sorun yok, ikinci bir şikayet olmadı eşime ceza kestiler. Yani eşimin cezası olsa bile dışarda versinler. Bir Anlık sinirle gittim keşke olmasaydı büyüklerimizden yardım istiyorum eşimi cezaevinden çıkarsınlar.? İfadelerini kullandı

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01