www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İç İçe Kardeşçe Yaşıyoruz

İç İçe Kardeşçe Yaşıyoruz

İnegöl Suriyeliler Platformu Başkan Yardımcısı Muhammed Gazal, bazı art niyetli kesimlerin bir takım olaylar üzerinden yaşananları daha da büyüterek genelleştirmeye çalıştığını belirterek; ?Bizler burada mülteci olarak Türk halkı ile iç içe kardeşçe yaşıy

İnegöl Suriyeliler Platformu, dün Hikmet Şahin Kültürpark´ı içerisinde temizlik çalışması gerçekleştirdiler. 7´den 70´e birçok Suriyeli vatandaş, ellerine geçirdikleri eldivenler ile bölgedeki çöpleri topladılar. Yerleri süpürerek kirliliği ortadan kaldıran Suriyeli vatandaşlar kardeşlik söylemlerinde bulundular.

TÜRK HALKI İLE İÇ İÇE KARDEŞÇE YAŞIYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Suriyeliler Platformu Başkan Yardımcısı Muhammed Gazal, ?İnegöl´deki Suriyeliler Platformu olarak Suriye´de savaşın başladığı günlerden bugüne kadar gerek tüm Türkiye gerekse de İnegöl halkı bizlere her türlü desteği verdi ve bizlere sahip çıktı. Oluşturulan ve oluşturulmak istenen gerginliğin art niyetli olduğuna inanıyoruz. Bazı art niyetli kesimler bir takım olaylar üzerinden yaşananları daha da büyüterek genelleştirmeye çalışıyor. Bizler burada mülteci olarak Türk halkı ile iç içe kardeşçe yaşıyoruz. İnegöl halkı bizi kardeş olarak misafir olarak kabul etti. Bu konuda kendilerine müteşekkiriz. Biz İnegöl´de yaşayan yaklaşık 20 bin Suriyeli olarak şuna inanıyoruz ki; yaşanan ufak tefek gerginlikler olabilir ama bunlar da kesinlikle büyütülecek sorunlar değildir. Art niyetli kişilerin yapmak istediği provokasyonlarının tutmayacağına inanıyoruz.?

?BİZ SAVAŞTAN KAÇMADIK, HAİN DEĞİLİZ?

?Şuna inanın ki hiç kimse mecbur kalmadığı sürece ülkesini, evini, toprağını terk ederek başka bir ülkeye giderek yaşamak istemez. Biz savaşın yaşandığı bölgelerden zorunlu olarak buralara geldik, bizler Türkiye´yi tercih etmiş olmamızın da aslında çok anlamlı ve tarihten gelen bir kardeşliğin neticesidir. Nitekim bu tercihin bir de tarihsel arka planı vardır. Şu anda mülteci durumuna düşmüş olan bizlerin dedeleri de bu ülke için, Çanakkale´de savaşmış, can vermişlerdir. Türkiye´nin savaş yaşadığı dönemlerde gelerek burada can vermiş insanların torunlarıyız. Türk halkı da bizleri her zaman sahiplenmiş ve kardeşliklerini gösterdiler. Ama ülke içinde kirli emelleri olan bir takım odaklar, Suriyeliler üzerinden bir senaryo ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Kesinlikle bunu başaramayacaklar. Edirne´den Kars´a kadar Türkiye´nin hangi şehrine giderseniz gidin dedeleri, ataları Kafkasya´dan, Kırım´dan, Orta Asya´dan, Arnavutluk´tan, Bosna Hersek´ten gelmiş muhacirleri, göçmenleri görürüz. Bizim bu Anadolu toprakları Osmanlı döneminden beri Müslüman olsun gayri Müslim olsun zor durumda kalanların sığınağı olmuştur. Gelenlerin büyük çoğunluğu savaşlardan, çatışmalardan kaçmak suretiyle mecburiyetten gelmişlerdir. Biz Suriyeliler olarak savaştan dolayı buraya gelmek zorunda kaldık. Biz savaştan kaçmadık. Hain değiliz. Gelenlerin büyük çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. Bu insanlar mağdur ve mazlum oldukları için buraya sığındılar. Türkiye dini, insani ve ahlaki ve tarihi bir duruş sergileyerek kapılarını bizlere sonuna kadar açarak kucak açtı. Bizim platformumuz amacı gerçek Suriyelerin ahlaki ve fikri göstermesidir. Biz de medyada yansıyan münferit olaylardan dolayı çok üzgünüz. Her milletin Ebubekir´i de Ebucehili de vardır. Suriyeliler olarak savaştan kaçmadık, büyük bir fitneden Türkiye ´ye sığındık. Ey İnegöl halkı, sizler bizlere kucak açtınız, bizleri bağrınıza bastınız, bizlere sahip çıktınız. Hepinize çok çok teşekkür ederiz. Allah sizlerden razı olsun. Ey Türkiye halkı ve milleti, sizlere minnettarız. Bizlere ülkenizin kapılarını açtınız. Bizleri misafir ettiniz. Ekmeğinizi bizimle paylaştınız. Bizler bu dünyada olduğumuz müddetçe bunları unutmayacağız. Gelecek kuşaklarda sizlerin bu insanlığınızı bu misafirperverliğinizi anlatacağız. Biz İnegöl´ü, İnegöl halkını, Türkiye´yi, Türkiye halkını seviyoruz. Allah hepinizden razı olsun? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19