www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İÇME SUYUNA 2,5 MİLYONLUK YATIRIM

İÇME SUYUNA 2,5 MİLYONLUK YATIRIM

İnegöl’ün içme suyunun karşılandığı Fevziye köyü sınırlarındaki Ulupınar ve Kırkpınar kaynaklarının çıkış noktaları ile su iletim hattı ve depoları yenileniyor. İnegöl Belediyesi’ne 2 milyon 565 bin TL’ye mal olan çalışmaları yerinde i

İnegöl Belediye Başkanlığı tarafından İnegöl’ün içme suyunun kaynak noktası olan Fevziye köyü sınırlarında Ulupınar ve Kırkpınar kaynakları ile suyun iletim hattında ve mevcut depolarda yapılan yenileme ve bakım çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki gün çalışmaların tamamlandığı kaynak bölgelerinde Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte biten çalışmaları yerinde inceledi.

BU KAYNAKLAR İNEGÖL’ÜN 10 AYLIK SUYUNU KARŞILIYOR

Beraberindeki heyet ile Ulupınar ve Kırkpınar kaynaklarında yapılan çalışmaları inceledikten sonra bir açıklama yapan Başkan Alinur Aktaş, “Şehrimizi besleyen Fevziye köyü sınırlarında iki kaynak içme suyumuz mevcut. Bunlardan biri Ulupınar, diğeri ise Kırkpınar’dır. Bu iki kaynağımızdan senenin 9-10 ayı tüm İnegöl’ün kaynak suyu ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz. Başta mevcut İnegöl olmak üzere Yeni İnegöl’e ve Alanyurt bölgesine buradan suyu götürüyoruz. Mesafe uzak olunca gerek bakım onarım, gerek su hatlarının eski oluşu, gerekse tazyikli akan sulardan dolayı zaman zaman su patlaklarının yaşanmasına sahne olsa da bunun hemen önüne geçiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla yetinmiyoruz ve yine bir çalışma için buradayız. Burada hem yaptığımız çalışmayı birlikte inceleyelim, hem de İnegöl’ün içme suyunun nereden geldiğini, kaynak suyu için neler yaptığımızı bir gösterelim istedik” dedi.

KAYNAKLARA BAĞLI DEPO VE HATLARDA YENİLEMELER DEVAM EDİYOR

2011 yılı Temmuz ayında su işlerine bağlı muhtelif bina ve tesislerin bakım ve onarım inşaatı ile prefabrik hangar yapım işi ihalesine çıktıklarını belirterek konuşmasını sürdüren Aktaş, bu ihale kapsamında; Alibeyköy, Alanyurt, Çeltikçi ve Cerrah depolarının bakım ve onarımını, tüm iç hücrelerin izolasyonlarının yapılmasını gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyledi. Depolarda da çalışma yapıldığını aktaran Alinur Aktaş, “Ayrıca konu su olunca, depolarımızı daha steril hale getirmek için yüzeyleri özel seramiklerle kaplıyoruz. Bu kapsamda su hatlarındaki ömrünü doldurmuş tüm vanaları yenildik. Çeltikçi’de 1000 m2 prefabrik hangar inşaatı yapıldı. Karalar su deposundan Akhisar’a doğru 1 km şebeke hattı döşendi. Tüm depolarda güvenlik için çevre duvarları ve panel çitler yapıldı. Depoların çevre düzenleme çalışmaları ise devam ediyor. Yine bu ihale kapsamında, İnegöl’ümüzün can damarı olan içme suyumuzun iki ana kaynağı olan ve bu kaynaklara bağlı olan yapılarla ilgili de bakım onarım ve yenileme çalışmalarını yapıyoruz. Fevziye Köyü’ndeki Ulupınar ve Kırkpınar kaynağımız yıllardan beri İnegöl’ün içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Suyun temiz, mikropsuz ve steril olmasına yönelik önlemlerimiz hem burada hem de tüm terfi merkezlerimizde sağlanıyor. İçme suyu sertliği ve klorlama da aynı şekilde sürdürülüyor” açıklamalarında bulundu.

İÇME SUYUNA 2 MİLYON 565 BİN TL’LİK YATIRIM

Aktaş, şu an çalışmaların yapıldığı Ulupınar ve Kırkpınar kaynaklarında 15 senedir herhangi bir çalışma yapılmadığına da vurgu yaparak şöyle devam etti: “Zaman zaman iyileştirme çalışması yapsak da, burada köklü bir çalışma yapılması gerektiğini düşündük. Özetle, içme suyunun kaynağındaki hazne anlamına gelen ve adına kaptaj dediğimiz çalışma kapsamında; kaptajların üst betonlama işleri, müdahale bacalarının yenilenmesi, iç hücrelerin bakımlarını gerçekleştirdik. Ayrıca; çevresinin güvenlik açısından tel örgülerle çevrilmesi, buna paralel olarak ana su toplama depolarının çürümüş olan beton kısımlarının yenilenmesi ve depoların yeniden düzenlenmesi işlemini de bu kapsamda yaptık. Tüm bu çalışmalar bizim kontrolümüzde ihaleyi alan yüklenici Ferruh Hamit Yardımcı firması tarafından yürütülüyor. İhale bedeli 2.565.000 TL. Buradaki kaptaj çalışmamızı sonuçlandırmış olsak da diğer depo ve hatlarımızdaki çalışmalarımız sürüyor. Kalan çalışmalarımızı da Ağustos ayı sonuna doğru bitirmeyi hedefliyoruz.”

SU NAMUSUMUZDUR

“Yaşamsal sıvılarımızdan biri olan suya verdiğimiz bir önemin göstergesidir bu çalışmamız. Belediye olarak sadece gözüken kısımlarla değil, gözükmeyen ancak insan sağlığı için son derece önemli olan yer altı ve mesafesi uzak olan çalışmaları da birinci vazifemiz sayıyoruz. Suyumuz namusumuzdur. Su kirlenirse hayatımız kirlenir. Su tükenirse hayatımız sonlanır. Suya gereken önemi vermemiz, israf etmememiz temennisiyle buradaki büyük ve bir o kadar da kutsal çalışmamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19