İDAM YASASINI REFERANDUMA GÖTÜRÜN

İDAM YASASINI REFERANDUMA GÖTÜRÜN

13 askerimizin şehit olduğu saldırıyı basın bildirisi ile kınayan Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ahmet Oluçay, AK Parti iktidarına da seslenerek, “Bu milletten aldığınız yetkiyi millet adına kullanma zamanı. Referanduma götürün idam yasasını. Mil

Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde 13 askerimizin şehit olduğu saldırıya bir tepki de Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ahmet Oluçay’dan geldi. Oluçay yayımladığı basın bildirisinde iktidara yüklenerek,  idamın geri gelmesini istedi.

Acımız Derin Söyleyecek Sözde Kalmadı

Yayımladığı basın bildirisinde PKK’nın Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaptığı saldırıyı kınayan Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ahmet Oluçay, şunları söyledi, “Yine pusu, yine şehit, yine sönen ocaklar, yine milletçe yanan canımız. Yeter artık diyoruz ama yetmiyor. Her gün yeni bir şehit haberiyle canımız biraz daha yanıyor. 13 vatan evladı, kolay mı yetişiyor bu fidanlar? Daha 20’sinde hayatının baharında toprağa neden düşüyor bu vatan evlatları? Suçları vatanı sevmek ve vatan uğruna canlarını feda etmek mi? Acımız derin. Söyleyecek sözde kalmadı. Sadece ta kalbimizin derinliklerinden, bu vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Terörü lanetliyor ve terör konusunda mecliste gerekli olan yasal adımları atmayan milletin vekillerine kızıyoruz, kırılıyoruz.”

Artık Milletin Sabrı Kalmadı

Basın bildirisinde AK Parti iktidarına da seslenen Oluçay, “Haydi iktidar! Caydırıcı önlemler için getir meclise vatan hainlerine idam cezası için yasa teklifini. İktidar getirmiyorsa haydi muhalefet siz getirin yasa teklifini. Artık milletin sabrı kalmadı. Bu milletten aldığınız yetkiyi millet adına kullanma zamanı. Referanduma götürün idam yasasını. Millete soralım. Millet bu konuda ne düşünüyor. Millet karar versin. Eğer milletimizde idam gelmesin diyorsa, o zaman söylenecek söz kalmamış demektir.” dedi.

Birilerinin Bu Saldırıyla İlgili Hesap Vermesi Gerekir

Oluçay, birilerinin bu saldırıyla ilgili hesap vermesi gerektiğini ifade ederek, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı, “15 gün boyunca yapılan keşif ve ardından 13 vatan evladı şehit. Bu bölücüler hiç mi gsm veya telsiz konuşmalarına takılmadı? 13 evladımız gitmiş, bir kaç çapulcu ne araçları var, ne de uçakları, karşısında koskoca bir Türk devleti ve ordusu, helikopter ve zırhlı araç desteği, muhaberat ve uydu gözetim sistemleri. Kaçan teröristler nasıl kaçar anlamış değilim. Kirli kokular geliyor burnuma. Allah aşkına herkes üzerine düşeni yapsın. Artık sözün bittiği yerdeyiz.”

     

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22