?İDDİAMIZ İKTİDAR OLMAK?

?İDDİAMIZ İKTİDAR OLMAK?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Başbakanlık hedefiyle yola çıktığını ve asla geri dönmeyeceğini belirterek; ?İddiamız; biz MHP´yi iktidarın önemli bir seçeneği haline getirebiliriz. İddiamız iktidar olmaktır. ?dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Bursa programı sonrası geldiği İnegöl´de, AK Parti´yi hedef aldı.

?ALLAH´TAN BAŞKA KİMSEYE BOYUN EĞMEYECEĞİM?

Akşener MHP İnegöl İlçe Binası önünde yaptığı konuşmada, ?2001´de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın peşinde koşan, yanında duran insanların gözünde öfke vardı, diş sıkması vardı. Çünkü 28 Şubat´ta haksızlığa uğramışlardı ve insanlarımız bu haksızlığı derinlemesine hissetmişlerdi. Muhteremler hem iktidar oldular, hem muhalefet oldular. Ağlaya ağlaya 14 sene geçti.Küçük Emrah büyüyüp çoluk çocuğa karıştı, bunlar hala ağlamaya devam ediyorlar. Asla yolsuzluk ve hırsızlığa müsaade etmeyeceğim. Asla kimse beni kandırdı demeyeceğim ve buna bağlı olarak varsa yanlışlığım sorumluluğunu alacağım. Asla Allah´tan başka kimseye boyun eğmeyeceğim. Kul hakkı yiyenlerin sonuna kadar peşinde olacağım? ded.

15 Mayıs tarihinde Olağanüstü Kongreye giderek yeni Genel Başkanını belirleyecek olan Milliyetçi Hareket Partisi´nde Genel Başkan Adayı olan Meral Akşener, dün Bursa´da gerçekleştirdiği programların ardından İnegöl´e gelerek, MHP İlçe Binası önünde kurulan kürsüdevatandaşlara seslendi.

?GÜÇ ODAKLARININ KORKULU RÜYASI OLDUK?

Kendisine destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, ?Partimizin 1 Kasım seçimlerinde aldığı 12 civarındaki oyun bizim partimize, geleneğimize yakışmadığını, potansiyelimizin daha büyük olduğunu ve MHP´nin bir önemli iktidar alternatifini olduğunu, kuvvetli bir seçenek olduğunu belirterek bu iddialar ile olağanüstü kongre isteyerek yola çıktı. Vatandaş nezdinde, teşkilatlarımız nezdinde ?Haydi çık, yürü, beraber gidelim´ sözleriyle muhatap olduğum için bugün aranızdayım. Teşkilatımızın, tabanımızın ve milletimizin; ?Haydi bakalım, yürü´ demesinden dolayı bu yola çıktım. Aday olduğumu Bursa´da açıkladım. Çıkmadan evvel Cenab-ı Hakk´a; ?Allah´ım hepimize hayırlı bir zafer nasip eyle. Ya Rabbim, vicdanımı kaybedeceksem, kibirleneceksem, milletimi, arkadaşlarımı, dostlarımı unutacaksam, acımasız olacaksam, merhametten uzaklaşacaksam, çalmaya çırpmaya yol açacaksam, göz yumacaksam, insanların iktidarda kalmak için birbirinin karşısınadikeceksem bana nasip etme´ diye dua ettim. 8 Nisan´da Sulh Hukuk Mahkemesinin verdiği bir kararla çağrı heyetinin atanması ve üst kurul delegesi olan bu 3 arkadaşımızın aldığı kararla 15 Mayıs´ta Olağanüstü kurultayımız yapılacak. Bu bizim bir iç işimiz. İddiamız; biz MHP´yi iktidarın önemli bir seçeneği haline getirebiliriz. İddiamız iktidar olmaktır, iktidarın karşısındaki güçlü iktidar alternatifi olmaktır. Bu nedenle dedim ki; ?Ben Başbakan olacağım´. Aziz milletimiz bu kararımızı, hissiyatımızı, hedefimizi uygun gördü ki, gittiğimiz her yerde büyük bir çabaya ihtiyaç kalmadan, paraya pula ihtiyaç olmadan milletimiz kendi kendine; ?Haydi bakalım, buyurun´ der oldu. Milletimiz Ülkücü iradeye diyor ki; ?Yapın kongrenizi, yapın değişiminizi. Biz sizi bu defa iktidar olarak deneyeceğiz, size destek olacağız.´ Bununla ilgili sokakta, mahallede, esnafta, lokantalarda gördüğümüz, ev kadınlarında, gençlerde gördüğümüz o teveccühün birilerini korkuttuğunu hep beraber görüyoruz. Nasıl korkuttu? 8 Nisan´ın ertesi günü, rutin bir işlemin kararının verildiği günün 1 gün sonrasında 7 gazete bizim aleyhimizde manşetle çıktı. Sayın Cumhurbaşkanını seven, ölümüne koruyan yazar-çizer takımı olmadık iftiraları, hakaretleri atar oldular. Eğer bir insana rakipleri bu derecede hakarete varan iftiralara kalkışırsa bilin ki o kişi ve kişiler doğru yoldadır. O kişi ve kişiler kurulu düzenin, iktidarın, güç odaklarının korkulu rüyası olmuşlardır? dedi.

?MİLLETİMİZİN SESİNE KULAK VERDİK?

Yaptırdığı araştırmalar sonucunda Genel Başkan olarak seçildiği takdirde MHP´nin oy oranının başlangıçta yüzde 25 oranında olduğunu söylemesinin üzerine hiçbir araştırmacının bunun aleyhinde bir yalanlama yapamadığını belirten Akşener, ?Majestelerinin araştırmacıları devreye girdi. Sayın Bahçeli´nin kalmasıyla değişmesi halinde MHP´nin oy değişimi yaşamayacağını söylediler. Yalandan kim ölmüş. Sayın Cumhurbaşkanının danışman kadrosuna giren bir başka araştırmacı aynı minvalde kim geçerse geçsin, kim seçilirse seçilsin MHP´nin oylarında 1 puan bile oynama olmayacağını söyleyerek televizyon televizyon dolaşmaya başladılar. Ben eski bir hocayım, gençlerin dilinde konuşayım; ?Yemezler ağabey, yemezler?´ Bu defa ülkücüler uyandı, iktidar istiyor. Bu defa Türk milliyetçileri duruma vaziyet etmek istiyor ama en önemlisi Asenalar, kadınlarımız duruma vaziyet ediyor ve Allah´ın izniyle bizi iktidara taşıyacaklar. Biz milletimizin sesine kulak verdik.?

?MERAL AKŞENER´DE HIRSIZLIK DA,HIRSIZLIĞA MÜSAADE DE YOKTUR?

?Bir siyasi partinin iç işlerine bir başka siyasi partinin karıştığı vaki değildir. Bizim dışımızda, üst kurul delegelerimizin dışında herkes konuşuyor. Başbakan konuşuyor, havuz medyası konuşuyor, akil adamlar konuşuyor. Hatta bir AKP Milletvekili hızını alamadı ben seçilirsem partiyi PKK´ya yaklaştıracakmışım. Tövbe estağfurullah. Onu yapsa yapsa siz yapıyorsunuz muhterem? Aynı muhteremin daha önceki yazılarına baktığınız zaman Abdullah Öcalan´ı, bebek katilini bilge lider ilan etmişti. Utanın, utanın? Onları millet süpürecek. Allah´ın izniyle, sizlerin iradesiyle bu kongreyi yapacağız. Anlıyoruz ki, bu kadar çok düşmanımız varmış gibi göründüğüne göre, bu kadar çok korkunun eseri iftiralar ortaya atıldığına göre biz doğru yoldayız. Milletimizin sesini doğru duymuşuz, milletimizin avukatı olma konusundaki kararlılığımızı da milletimize doğru anlatmışız. Buradan bana iftira atan, 548 delegemize, il başkanlarımıza iftira atanlara sesleniyorum; hepimize paralel dediniz. Eğer geometrinin kavramlarını kullanacaksak siz de yamuksunuz. Allah´ın izniyle önce partimizde demokrasiyi sonra ülkemizde demokrasiyi gerçekleştireceğiz. Önce partimizde dostluğu, kardeşlik hukukunu, sonra ülkemizde dostluğu, kardeşlik hukukunu ve huzuru gerçekleştireceğiz. Hanımefendilere bir sorum var. Niye bana bu kadar alerji duyduklarını anlayacaksınız. Sizin çocuklarınız KPSS´den 85 puan bile alsalar tayinleri yapılmıyor. Ama bu annelerinin dantel kefeniyle gezenler vardı ya çakma kahramanlar, bu kişiler 35 puanla rektörlerin özel kalemliğinden, valilerin özel kalemliğinden, belediye başkanlarının özel kalemliğinden 1 ayda oturup geçerek sizin çocuklarınızın hakkını hukukunu çiğneyerek, kul hakkı alarak ballı maaşların, ballı ihalelerin peşindeler. Meral Akşener´de hırsızlık da yoktur hırsızlığa müsaade de yoktur. Elbette ki bu düzenin değişmesine ödleri patlıyor, ama korkunun ecele faydası yok. Korku dağları beklemeye başladı. Anlıyoruz ki Tarzan zorda, Abbas yolcudur.?

?ALLAH´TAN BAŞKA KİMSEYE BOYUN EĞMEYECEĞİM?

?Sonuç itibariyle bu yola çıktık. Her türlü iftira atanlara sesleniyorum. Asla ve kat-a beni geri döndüremezsiniz. Benimle birlikte arkadaşlarımı da geri döndüremezsiniz. MHP´yi partinizin arka bahçesi yapamayacaksınız, buna müsaade etmeyeceğiz. Bugün benimle berabersiniz. Güç kuvvet verdiniz. Bu sevgiyi, bana yaşattığınız heyecanı ölünceye kadar unutmayacağım. 2001´de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın peşinde koşan, yanında duran insanların gözünde öfke vardı, diş sıkması vardı. Çünkü 28 Şubat´ta haksızlığa uğramışlardı ve insanlarımız bu haksızlığı derinlemesine hissetmişlerdi. Şimdi bizimle beraber olan, yol yürümeye başlayan kardeşlerimizin gözünde umut ve neşe görüyorum. Umudun, neşenin, gelecek umudunun çok daha geniş bir alan kapladığını hepimiz biliriz. Adalet ve Kalkınma Partisi o öfkeyi kalbimizden, vatandaşların gözünden alamadığı gibi 14 yılda tam tersine derinleştirdi. Muhteremler hem iktidar oldular hem muhalefet oldular. Ağlaya ağlaya bir 14 sene geçti. Bunlar evvel ezelden ağlıyorlar. Küçük Emrah büyüyüp çoluk çocuğa karıştı, bunlar hala ağlamaya devam ediyorlar. Asla yolsuzluk ve hırsızlığa müsaade etmeyeceğim. Asla kimse beni kandırdı demeyeceğim ve buna bağlı olarak varsa yanlışlığım sorumluluğunu alacağım. Asla Allah´tan başka kimseye boyun eğmeyeceğim. Kul hakkı yiyenlerin sonuna kadar peşinde olacağım? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32