www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İDOHA SORUMLULARI DAVA EDECEK

İDOHA SORUMLULARI DAVA EDECEK

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği, Yenişehir ilçesinde boş arazide bulunan 84 köpeğin ölümünden sorumlu olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Köpek katliamı ile alakalı açıklama yapan İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş, “Dün vahim bir hadiseden haberdar olduk. Yenişehir ilçesinde toplu köpek katliamı yapıldığının bilgisi ulaştı. 84 köpek katledildi. Bu duyarlı vatandaşların fotoğrafları paylaşmasıyla bu katliam ortaya çıktı. Zehirli şırıngaların köpek cesetlerinin yanında olduğu bilgisi ulaştı. Yenişehir’de hep bu tarz vakalar oluyordu, duyuyorduk. Dernek olarak Savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

İNEGÖL BELEDİYESİ’NDEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUK

Bursa Vali Yardımcısının konu ile ilgili bir açıklamasının olduğunu belirten Ateş, “Bulunan köpeklerin kulak küpelerinin İnegöl Belediyesine ait olduğu tespit edilmiş. Böyle bir şeyi İnegöl Belediyesi’nden hiçbir şekilde beklemiyorduk. Bu konuda acilen açıklama bekliyoruz. Sorumluların bir an önce bulunup cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız. Zabıtalar veya Belediye personelinin kendiliğinden yaptığı bir işlem değil bu. Bir makamdan mutlaka emir alarak işi yapıyorlar. Dolayısıyla sadece üç tane personelle kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Dilekçemizi hazırladık. Suç duyurusunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19