www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İDOHA´DAN GERGEDAN BÖCEĞİ TEPKİSİ

İDOHA´DAN GERGEDAN BÖCEĞİ TEPKİSİ

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA), Türkiye gündemine düşen ve 90 bin TL değeri olduğu ifade edilmesinin ardından vatandaşlarca adeta avlanmaya başlanan Gergedan Böceklerinin toplanmamaları ve doğal ortamlarında bırakmaları konus

 

Türkiye´de son dönemde ´90 bin dolara satılıyor´ iddialarının gündeme gelmesine neden olan gergedan böceğiyle ilgili dün Ahmet Türkel Çevre yolu üzeri İsaören Kavşağı´nda İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş ile birlikte bir basın açıklaması yapan İDOHA Başkan Yardımcısı Sevil Koyuncu, ?Vatandaşların maddi değeri olduğu düşüncesiyle Gergedan Böceklerini toplamamaları konusunda uyarıyoruz? dedi.

KAÇAK AVCILARIN GÖZDESİ OLDU

Naime Yıldırım adlı bir vatandaşın derneğe teslim ettiği gergedan böceğini doğaya salan İDOHA Başkan Yardımcısı Sevil Koyuncu, ?Bilindiği üzere ilk olarak Bursa´nın İznik ilçesinde bulunan Gergedan Böceği bir takım haberler nedeniyle kaçak avcıların gözdesi haline gelmiştir. İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneğine bugün duyarlı bir vatandaşımız Naime Yıldırım tarafından bir Gergedan Böceği teslim edilmiştir. Biz Gergedan Böceklerinin diğer hayvanlar gibi doğal ortamlarında yaşamaları gerektiği konusunda vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Bu böcekler haberlerde çıktığı gibi 90 bin liraya ulaşan bir piyasası bulunmamaktadır. Ayrıca toplanmaları çevre dengesi açısından zararlıdır. Bu nedenle diğer canlılar gibi Gergedan Böcekleri de doğal ortamlarına bırakılmaları gerekmektedir. Derneğimize teslim edilen bu Gergedan Böceğini basın mensupları önünde doğal ortamına bırakıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın da duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Vatandaşların maddi değeri olduğu düşüncesiyle Gergedan Böceklerini toplamamaları konusunda uyarıyoruz? dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00