İFADELER KAFA KARIŞTIRDI

İFADELER KAFA KARIŞTIRDI

Ocak ayında 2 kişinin öldürüldüğü cinayetlerin 2. duruşması dün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İlk duruşmada yaşanan gerginliklerin tekrarlandığı duruşmada sanıkların verdikleri ifadeler ise kafaları karıştırdı.

Geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleşen ve Sabri Öztürk ve Ferhat Yavuz’un öldürüldüğü cinayetlerin 2. duruşması dün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. İlk mahkemede cinayetleri en ince detayına kadar anlatan sanıklar Ali Mete ve Kadir Güney’in ardından savunmasını bir sonraki duruşmada yapacağını belirten sanık İlker Alkış yazılı ifadesini mahkeme heyetine sundu.

 

CİNAYETİ ONLAR İŞLEDİ, TEK SUÇUM AĞABEYLİK YAPMAKTIR

Yazılı savunmasına ek olarak 2 sayfa daha savunma hazırlayan Alkış, ifadesinde; “Kesinlikle benim adam öldürmeyle alakam yok. Bir zamanlar uyuşturucu kullandığım doğru ama uyuşturucuyu bırakmıştım. Ben temiz havada yani ormanlık alanlarda alkol almayı seven birisiyim. Benim işlenen cinayetlerle bir alakam yoktur. O gün alkol almak için ormanlık bir alana gitmiştik. Ali Mete ve Kadir Güney kendi aralarında anlaşıp cinayetleri işlediler. Benim tek suçum onlara ağabeylik yapmaktır. Her ikisi de ifadelerinde cinayetlerin sebebinin para konusunda çıkan tartışma olduğunu söylediler. Bu ifadelerde yalandır. Ben paraya itimat eden birisi değilim. Onun dışında uyuşturucu işlerine de karşı olan birisiyim. Kimseyi para için öldürmem. O gün ormanlık alana gittiğimizde sarhoş olduğumdan dolayı Sabri’nin arabada olduğunu bile fark etmedim. O yüzden cinayetlerle alakamın olması söz konusu değildir. Ben ölen Ferhat’ı karısıyla barıştırmaya çalışan bir insanım. Yazılı savunmamda söylediklerimin hepsi geçerlidir. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Ali Mete ve Kadir Güney’in verdikleri çelişkili ifadeleri de benim suçsuz olduğumun kanıtıdır. Ben bir öğretmen çocuğuyum. Akrabalarımın çoğu da öğretmenlik mesleği yaptılar. Hayatım boyunca örnek bir insan olmasının savaşını verdim. Baktığımızda sanık Kadir Güney suça meyilli birisidir ve cinayetleri de o işledi” cümlelerine yer verdi.

 

YAŞIM KÜÇÜK DİYE ÜZERİME YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

İlker Alkış’ın ifadesinin ardından söz alan sanıklardan Kadir Güney ise cinayetleri işlemediğini tekrarlayarak, “Yaşımın küçük olmasından dolayı cinayetleri benim üzerime yıkmaya çalışıyor. Bana uzattığı tüfeği almasam benim kafama da sıkacaktı. Ama ben Ferhat Yavuz’a ateş etmedim. Her iki cinayeti de İlker Alkış işlemiştir. Ayrıca Ferhat’ın ilk cinayeti ailesine anlattığından da haberim yoktu. Yaptıklarımın hepsini İlker Alkış’ın tehditleri ile yaptım. Ferhat benim 6 yıllık arkadaşım. Kendisini asla öldürmem” dedi.

 

SALONDA GERGİN ANLAR

Sanıkların ifadelerinin alındığı sırada ise ortam gerildi. Mahkeme salonunda sert rüzgârlar eserken, özellikle İlker Alkış ve Kadir Güney arasında sözlü atışmalar yaşandı. Sözlü atışmalara bazı sanık yakınları da dâhil oldu. Ortamın yatıştırılmasının ardından sanık avukatları müvekkillerinin tutuksuz yargılanmasını talep etti ancak mahkeme heyeti bu istedi reddetti.

 

“ADALET MUTLAKA YERİNİ BULACAK”

Diğer yandan 10 yılı aşkın bir süredir psikolojik tedavi gördüğünü belirten sanık İlker Alkış’ın tedavi raporlarının istenmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılması kararlaştırıldı. Mahkemenin sona ermesinin ardından salondan çıkarılan sanıklardan Kadir Güney; ‘adalet mutlaka yerini bulacak’ diyerek bağırdı. Bazı sanık yakınları da mahkeme heyetine tepki gösterdi. Söz konusu davanın delillerinin görüşüleceği belirtildi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07